Τι συμβαίνει κάθε 9 χρόνια;

11.03.2008
Μήπως τελευταία τα νεύρα σας έχουν χτυπήσει κόκκινο, ψάχνεστε στα χαμένα χωρίς να ξέρετε και εσείς τι ακριβώς θέλετε να βρείτε και νιώθετε μια ακατανίκητη επιθυμία να αλλάξετε πρόσωπα και καταστάσεις στη ζωή σας; Πριν κάνετε μια επίσκεψη στο νευρολόγο σκεφτείτε, μήπως περνάτε χρονιά 9; Μπορεί να συνηθίζουμε να μιλάμε για «εφτά χρόνια

από την Αλεξία Καλογεροπούλου

Μήπως τελευταία τα νεύρα σας έχουν χτυπήσει κόκκινο, ψάχνεστε στα χαμένα χωρίς να ξέρετε και εσείς τι ακριβώς θέλετε να βρείτε και νιώθετε μια ακατανίκητη επιθυμία να αλλάξετε πρόσωπα και καταστάσεις στη ζωή σας; Πριν κάνετε μια επίσκεψη στο νευρολόγο σκεφτείτε, μήπως περνάτε χρονιά 9;
Μπορεί να συνηθίζουμε να μιλάμε για «εφτά χρόνια φαγούρα», οριοθετώντας έτσι την κρίσιμη χρονιά σε ένα γάμο, αλλά, σύμφωνα με την αριθμολογία, ο αριθμός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου δεν είναι το 7, αλλά το 9. Τόσο παλιά όσο και η γραφή, η αριθμολογία για πολύ καιρό ανήκε στις λεγόμενες απόκρυφες επιστήμες και αποτελούσε προνόμιο για λίγους. Τη χρησιμοποιούσαν πολύ οι ιερείς της Αιγύπτου και οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, αλλά έγινε πιο γνωστή όταν ο Πυθαγόρας οργάνωσε τη σχολή του στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας, όπου ανάμεσα σε άλλα διδασκόταν και η αριθμολογία ως ένα κομμάτι της αριθμητικής, στους βαθιά μυημένους. Η αριθμολογία χωρίζεται σε τρεις τομείς: στην αριθμολογία, την αριθμοσοφία και την αριθμομαντεία. Η αριθμολογία αναλύει τον ανθρώπινο χαρακτήρα, η αριθμοσοφία είναι ο αποσυμβολισμός των αριθμών και η αριθμομαντεία, όπως φανερώνει και η λέξη, αφορά την άσκηση της μαντικής τέχνης μέσω των αριθμών. Καθεμία έχει ένα δικό της αλφάβητο. Τα γράμματα ενός ονόματος και οι αριθμοί στους οποίους αντιστοιχούν αποκαλύπτουν την προσωπικότητα του ατόμου, ενώ το όνομα, το επώνυμο και η ημερομηνία γέννησής του τις τάσεις στις οποίες βρίσκονται οι δυνάμεις και το κάρμα του.

Το έτος 9 Σύμφωνα με την αριθμολογία, κάθε κύκλος της ζωής χωρίζεται σε 9 χρόνια και έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Κάθε έτος που έρχεται κάτι μας φέρνει και κάτι μας παίρνει. «Αν εξετάσουμε ετυμολογικά το εννέα, σημαίνει ?εν νέα?, δηλαδή μέσα σε κάτι νέο. Το έτος αυτό μας προετοιμάζει για κάτι καινούργιο. Το έτος 9 μας καλεί να καθορίσουμε και να εγκαταλείψουμε από την περασμένη οκταετία ή εννιαετία ό,τι δεν είναι καλό για εμάς, ό,τι δεν μας αρέσει πλέον και αποτελεί ρουτίνα, να απομακρυνθούμε από ανθρώπους που πια μόνο υλική ή ηθική ζημιά μας προκαλούν και μας προετοιμάζει για την επόμενη εννιαετία. Ένας κύκλος είτε εκ των πραγμάτων είτε με δική μας πρωτοβουλία κλείνει, έρχεται ένα τέλος», μας εξήγησε ο κ. Τάκης Τσαρόπουλος, αριθμολόγος, αστρολόγος, αναλυτής ταρό και πρόεδρος της Πανελλήνιας Αριθμολογικής, Αστρολογικής & Ταροσοφικής Εταιρείας. Επομένως, ο αριθμός 9 έχει να κάνει με τη λήξη, την απώλεια, το ξεκαθάρισμα, με κάτι το οποίο πρέπει να αποχαιρετήσουμε για να δώσουμε χώρο για το καινούργιο. Γι’ αυτό οι αριθμολόγοι συμβουλεύουν μέσα στο έτος 9 να κλείνουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και να μην τις μεταφέρουμε στην επόμενη εννιαετία, γιατί έτσι διογκώνονται ή λειτουργούν προσθετικά προκαλώντας μεγαλύτερες δυσκολίες.

Μετρήστε τη δική σας εννιαετία Πρώτα θα βρούμε το προσωπικό μας έτος, προσθέτοντας την ημέρα και το μήνα που γεννηθήκαμε μέχρι το αποτέλεσμα να είναι μονοψήφιο. Αν, για παράδειγμα, κάποιος έχει γεννηθεί στις 12/9, ο προσωπικός του αριθμός είναι: 1+2+9= 12, 1+2= 3. Έπειτα, για να βρούμε ποιο έτος διανύουμε σε ατομικό επίπεδο, προσθέτουμε το προσωπικό έτος με το παγκόσμιο (το 2008 είναι έτος 1, όπως βγαίνει από το άθροισμα των ψηφίων του: 2+0+0+8= 10, 1+0= 1). Στο παράδειγμα που χρησιμοποιήσαμε πριν για κάποιον που γεννήθηκε στις 12/9 το 2008 θα είναι χρονιά: 3 (προσωπικό έτος) + 1 (παγκόσμιο έτος)= 4. Έχετε υπόψη ότι τα παραπάνω έτη είναι επετειακά, δηλαδή ότι «μπαίνουμε» στο νέο έτος μας την ημέρα των γενεθλίων μας, όχι την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους.

Τρεις σημαντικές περίοδοι Αν και η... φασίνα του έτους 9 αφορά όλους μας, δεν είναι απαραίτητο να επιφυλάσσει για καθέναν από εμάς ριζικές αλλαγές. Αν δεν μας ενοχλεί κάτι, το κρατάμε. Είναι, ωστόσο, προφανές ότι όσο περισσότερα πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις νιώθετε πως πρέπει να «αποχωριστείτε» στη ζωή σας, τόσο πιο έντονα βιώνετε το έτος 9. Σύμφωνα μάλιστα με την αριθμολογία, η ένταση του ένατου έτους διαφέρει ανάλογα με την περίοδο που διανύουμε στη ζωή μας:

*Στη σχηματική, δηλαδή από τη γέννησή μας έως τα 25 χρόνια μας, το έτος 9 περνάει ανώδυνα και δεν το πολυκαταλαβαίνουμε, γιατί δεν έχουμε και πολλά... χρωστούμενα να ξεπληρώσουμε.

*Στην παραγωγική περίοδο, από 26 ως 53 ετών, και ειδικά από το μέσο της παραγωγικής περιόδου, τα εννιάρια παίζουν σημαντικό ρόλο, γιατί τα βιώματά μας και συνεπώς οι εκκρεμότητές μας είναι πολύ περισσότερες.

*Στην καταληκτική, πάλι, από 54 ετών και πάνω, τα έτη 9 διαδραματίζουν ακόμα σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μας, κάνοντας εντονότερη και την ανάγκη να πετάξουμε τα... σκουπίδια του παρελθόντος και ό,τι δεν είναι πια λειτουργικό.