Ποια ζωδια είναι οι χειρότεροι οδηγοί;

15.09.2003
Πόσο μπορούν να συνδέονται τα ζώδια με τα ατυχήματα; Μιά έρευνα της εφημερίδας Daily Mail καταγράφει τους οδηγούς που είναι επιρρεπείς στα ατυχήματα σε ποσοστά επί τοις εκατό και υπολογίζει την αξία κατά ζώδιο, όπως επιλέχτηκαν από μιά ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων. Τα αποτελέσματα πάντως δεν δικαίωσαν εντελώς τους αστρολόγους!

Πόσο μπορούν να συνδέονται τα ζώδια με τα ατυχήματα; Μιά έρευνα που δημοσιεύτηκε προ καιρού στην εφημερίδας Daily Mail, κατέγραψε τους οδηγούς που είναι επιρρεπείς στα ατυχήματα σε ποσοστά επί τοις εκατό και υπολογίσε την αξία κατά ζώδιο, όπως επιλέχτηκαν από μιά ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων.
Τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν εντελώς τους αστρολόγους.

Οι καλύτεροι οδηγοί
Τα άτομα που άνηκαν στο ζώδιο του Σκορπιού αναμένονταν και αναμείχθηκαν σε μικρό ποσοστό ατυχημάτων. Προσεκτικοί στους δρόμους αποδεικνύονται οι Τοξότες που, ως ζώδιο της φωτιάς, είναι ιδιαίτερα δυναμικοί και αποτελεσματικοί.

Οι ισορροπημένοι
Τρίτοι στη σειρά οι Αιγόκεροι, που ενώ δεν προβλέπονται ιδιαίτερα απρόσεκτοι, η πραγματική συχνότητα με την οποία εμπλέκονται σε ατυχήματα είναι σχετικά μεγάλη. Ακολουθούν οι Δίδυμοι, στους οποιούς οι αστρολόγοι έπεσαν τελείως έξω: ενώ τους θεωρούσαν μη επιρρεπείς στα ατυχήματα, η πραγματικότητα δείχνει το ακριβώς αντίθετο.
Στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Λέοντες, στους οποίους υπάρχει μια ισορροπημένη αναλογία παρατηρούμενης και αναμενόμενης συχνότητας.

Οι ζημιάρηδες
Οι Ιχθείς, παρόλο που θεωρούνται από τους αστρολόγους οι πιο προσεκτικοί, βρίσκονται στη μέση της βαθμίδας συχνότητας ατυχημάτων. Οι Ζυγοί και οι Κριοί εμπλέκονται συχνά σε ατυχήματα, παρά τις θετικές εκτιμήσεις των αστρολόγων στα ζώδια αυτά.
Στη συνέχεια, οι Υδροχόοι και οι Καρκίνοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να προκαλέσουν ατύχημα κατά τους αστρολόγους, αλλά στην πραγματικότητα οι Καρκίνοι είναι πιό "ζημιάρηδες" από τους Υδροχόους.

...Και οι χειρότεροι
Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο των Ταύρων δεν διαψεύδουν τις προβλέψεις των αστρολόγων αφού είναι οι πρώτοι στη βαθμίδα πρόκλησης ατυχημάτων και δεύτεροι στις προβλέψεις των αστρολόγων.
Οι Παρθένοι, τέλος, είναι από τα λίγα ζώδια στα οποία συμφώνησαν τα πραγματικά γεγονότα και οι αστρολόγοι: Συμμετέχουν σε μεγάλο ποσοστό σε ατυχήματα και θεωρούνται αρκετά αφηρημένοι από τους αστρολόγους.