ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ: Η τέχνη των υπολογισμών

07.02.2001
Η Αριθμολογία θεωρείται ανακάλυψη του Πυθαγόρα, ο οποίος πίστευε οτι ολόκληρο το σύμπαν θα μπορούσε να εκφραστεί με ψηφία. Ο ίδιος αναφέρει στα κείμενά του οτι "ο κόσμος είναι χτισμένος πάνω στη δύναμη των αριθμών", οι οποίοι αντιστοιχούν σε δονήσεις.
Η Αριθμολογία θεωρείται ανακάλυψη του Πυθαγόρα, ο οποίος πίστευε οτι ολόκληρο το σύμπαν θα μπορούσε να εκφραστεί με ψηφία. Ο ίδιος αναφέρει στα κείμενά του οτι "ο κόσμος είναι χτισμένος πάνω στη δύναμη των αριθμών". Η θεωρία του βασίζεται στην πεποίθηση οτι το σύμπαν είναι δομημένο σύμφωνα με ένα μαθηματικό μοντέλο και οτι όλα τα πράγματα μπορούν να εκφραστούν με αριθμούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε δονήσεις.
Με βάση λοιπόν την αριθμολογία, δίνοντας αριθμούς στα ονόματα, τις λέξεις, τις ημερομηνίες και τους τόπους γέννησης μπορούμε να προσδιορίσουμε την προσωπικότητα, το πεπρωμένο και την τύχη κάθε ανθρώπου. Σε κάθε κύριο αριθμό αποδίδονται μερικά συγεκριμένα χαρακτηριστικά και αξίες, καθώς και μία θηλυκή ή αρσενική πλευρά. Οι μονοί αριθμοί χαρακτηρίζονται σαν αρσενικοί, ενεργοί και δημιουργικοί, ενώ οι ζυγοί σαν θηλυκοί και παθητικοί.
Οι αριθμολόγοι θεωρούν οτι το όνομα που δίνεται σε κάποιον μετά τη γέννησή του εκφράζει τις δονητικές δυνάμεις του σύμπαντος, καθορίζοντας τον χαρακτήρα και το πεπρωμένο του.
Η αριθμολογία χρησιμοποιείται επίσης για να προσδιοριστούν οι ευνοϊκές ημέρες για διάφορες δραστηριότητες. Επίσης χρησιμοποιείται σαν οδηγός για θέματα σχέσεων και επαγγελματικές ασχολίες, καθώς επίσης και για πρόβλεψη του μέλλοντος.