Μήπως έχετε άστρο και δεν το ξέρετε;

28.11.2007
Οι περισσότεροι λένε ότι το χρήμα δεν είναι το παν, κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν λειτουργεί τουλάχιστον ως αγχολυτικό όταν υπάρχει σε αφθονία. Δείτε, λοιπόν, σε... ποιες δόσεις θα πάρετε το δικό σας αγχολυτικό μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά και ποιες είναι οι αστρολογικές σας προδιαγραφές όχι μόνο για να το αποκτήσετε, αλλά και για να το κρατήσετε.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Οι περισσότεροι λένε ότι το χρήμα δεν είναι το παν, κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν λειτουργεί τουλάχιστον ως αγχολυτικό όταν υπάρχει σε αφθονία. Δείτε, λοιπόν, σε... ποιες δόσεις θα πάρετε το δικό σας αγχολυτικό μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά και ποιες είναι οι αστρολογικές σας προδιαγραφές όχι μόνο για να το αποκτήσετε, αλλά και για να το κρατήσετε.

ΚΡΙΟΣ

Τα οικονομικά είναι ένας τομέας που σας προβληματίζει μονίμως. Η θέληση είναι αρετή που συνήθως σας χαρακτηρίζει και η κατάσταση του πορτοφολιού σας εξαρτάται απ’ αυτήν. Μην έχετε λοιπόν ψευδαισθήσεις, γιατί είναι δική σας επιλογή, εάν θα ζείτε πλούσια, ανεκτά ή... μίζερα. Βασικά, και κατά μέσο όρο, συγκαταλέγεστε στους εργατικούς τύπους και αντιμετωπίζετε το χρήμα ως μέσο για την καλή ζωή. Η παρούσα κατάσταση στα οικονομικά σας δεν σας ικανοποιεί, αλλά εάν κάνατε κάποιο «παζάρι» σε νέους κύκλους εργασίας, δεν πρέπει να βιάζεστε για να δείτε αποτελέσματα. Η σταθερότητα έρχεται το Νοέμβριο. Το Δεκέμβριο θα προσαρμοστείτε σε ένα νέο εργασιακό κλίμα.


ΤΑΥΡΟΣ

Η πορεία των οικονομικών σας βρίσκεται συνεχώς στο νου σας. Στις δραστηριότητές σας είστε μεθοδικοί, ενώ το μυαλό σας δουλεύει σαν υπολογιστής όταν πρόκειται για χρήμα. Μέσω της δουλειάς σας κάνετε διασυνδέσεις, οι οποίες βελτιώνουν τις προοπτικές κέρδους, αλλά η μοίρα σας είναι να το χάνετε εύκολα! Για να εξασφαλίσετε, λοιπόν, μια σιγουριά, προτιμήστε τις επενδύσεις σε ακίνητα και επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με το εμπόριο. Εκμεταλλευτείτε τη δημιουργικότητά σας το Νοέμβριο. Διατηρώντας ανοιχτό μυαλό και ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά, θα εξελίξετε τη δουλειά σας. Το Δεκέμβριο, από την άλλη, κατοχυρώστε συνεργασίες που θα λειτουργήσουν κερδοφόρα.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Είστε ειδήμονες σε οικονομικά θέματα και οι τακτικές που ακολουθείτε αποφέρουν συνήθως καρπούς. Έχετε συνεχώς καινούργιες ιδέες και για να κερδίζετε και για να σπαταλάτε χρήματα, αλλά κι ένα χάρισμα: μια μύτη που ανακαλύπτει τους σπάταλους και μια ιδιαίτερη ικανότητα στην εκμετάλλευσή τους! Τα επαγγέλματα που αφορούν την οικοδόμηση και τα οικονομικά προσφέρουν προοπτικές για να βελτιώσετε τα δικά σας.
Έχετε ήδη εφαρμόσει κάποια σχέδιά σας, στα οποία πρέπει να μείνετε πιστοί και στη συνέχεια, για να δείτε αποτελέσματα το Νοέμβριο. Εάν δεν σας πιάσει καταναλωτική μανία, το Δεκέμβριο τα οικονομικά σας θα σας δώσουν μεγάλες χαρές.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το χρήμα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας κι έχετε έναν ιδιαίτερο τρόπο να πείθετε τους γύρω σας ότι είναι υποχρεωμένοι να σας δίνουν. Είστε καλοί οικονόμοι και τα βασικά έξοδά σας περιορίζονται στα απαραίτητα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τη διασκέδασή σας, στην οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί... Τέλος, δεν είστε εργασιομανείς και προσπαθείτε να επιλέγετε τον εύκολο δρόμο, αφήνοντας τις αγγαρείες για τους άλλους. Η εκμάθηση νέων επαγγελματικών μεθόδων το Νοέμβριο θα σας δώσει οικονομική ώθηση. Οι γνώσεις σας, εξάλλου, θα αποδειχθούν πολύτιμες και θα ανταμειφθούν, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο θα εμφανιστούν νέες δυνατότητες για την απόκτηση ρευστού.


ΛΕΩΝ

Για εσάς η έννοια του χρήματος ταυτίζεται με το χρόνο. Διακρίνετε εύκολα ό,τι αξίζει και επιζητάτε σε όλα την ποιότητα. Δεν βλέπετε την απόκτηση χρημάτων ως αγγαρεία, αλλά μάλλον ως ένα παιχνίδι που πρέπει να παίξετε καλά. Είστε πολύ καλοί στη μεθόδευση των καταστάσεων και τη δημιουργία συνθηκών που ευνοούν το κέρδος, όμως έχετε μεγάλη φαντασία και στη σπατάλη. Τέλος, επιλέγετε συνήθως επαγγέλματα μέσω των οποίων μπορείτε να προκαλέσετε το θαυμασμό ή ακόμα και το δέος. Μήπως η κατάσταση στα οικονομικά σας είναι ή του ύψους ή του βάθους; Ψάξτε τα πράγματα καλύτερα και μην εντυπωσιάζεστε από τα φαινόμενα. Το Νοέμβριο η κατάσταση γίνεται πιο ξεκάθαρη, αν και θα χρειαστεί να πάρετε ρίσκα. Το Δεκέμβριο, πάλι, αναπτύξτε περαιτέρω τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γίνεστε πολύ οικονόμοι όταν χρειάζεται και σπάταλοι όταν χρειάζεται επίσης. Το καλό είναι ότι δεν μένετε ποτέ απένταροι, αφού έχετε τη δυνατότητα να προβλέπετε τις εξελίξεις και να έχετε πάντα χρηματικά αποθέματα. Στα εργασιακά θέματα είστε πολύ διπλωματικοί και γνωρίζετε πότε να επιτίθεστε και να διεκδικείτε και πότε να οπισθοχωρείτε. Έχετε ήδη προσπαθήσει να γυρίσετε σελίδα στα οικονομικά σας. Το Νοέμβριο θα χρειαστεί να πειραματιστείτε με κάποια πράγματα και στο τέλος να κάνετε τις επιλογές σας χωρίς ψευδαισθήσεις, για να αναβαθμιστούν οι οικονομικές δοσοληψίες σας. Ο Δεκέμβριος σας δίνει τη δυνατότητα για επιτυχημένες προεκτάσεις.


ΖΥΓΟΣ

Στους αντιπροσώπους του ζωδίου σας ανήκουν οι πολύ πλούσιοι και οι πολύ φτωχοί. Λειτουργείτε παρορμητικά και η λαϊκή ρήση «από δήμαρχος κλητήρας» και αντιστρόφως σας αντιπροσωπεύει - γενικότερα ο τρόπος που διαχειρίζεστε το χρήμα δεν... εμπνέει εμπιστοσύνη. Απέναντι στους άλλους είστε είτε πολύ καχύποπτοι είτε πολύ αφελείς. Επίσης, κερδίζετε πολλά χρήματα εάν ασχολείστε επαγελματικά με ό,τι δημιουργεί εντύπωση. Μέχρι τώρα υπήρξαν ευκαιρίες για κέρδος. Ολοκληρώστε το κυνηγητό μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, γιατί τότε ο Ερμής ενεργοποιεί τον εν λόγω τομέα αρνητικά, αν και το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα είναι πολύ ευνοϊκό. Ο Δεκέμβριος, από την άλλη, προωθεί τα οικονομικά ανοίγματα.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το δικό σας μόνιμο όνειρο είναι να γίνετε μεγιστάνες του χρήματος και δεν είστε λίγοι εσείς που πλησιάζετε αρκετά στην υλοποίησή του. Αυτό εξαρτάται κυρίως από το πείσμα που σας χαρακτηρίζει και την ισορροπία μεταξύ της φαντασίας και του ρεαλισμού, η οποία, εάν δεν διατηρηθεί, θα καταλήξετε απένταροι. Στη δουλειά σας πετυχαίνετε όταν διαλέγετε να προσφέρετε απαραίτητα υλικά και υπηρεσίες και μάλιστα σε τομείς που προκαλούν θετικά το συναίσθημα. Προς το παρόν, μην ασχολείστε τόσο με το οικονομικό κέρδος, αλλά περισσότερο με την επαγγελματική ανέλιξή σας. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Δεκέμβριο θα δείτε τα αποτελέσματα. Ο Νοέμβριος ευνοεί την αλλαγή τακτικής και το ξεπέρασμα φόβων και προκαταλήψεων, που θα σας βοηθήσει να βάλετε σωστές προτεραιότητες στη δουλειά σας. Ωστόσο, ο Δεκέμβριος είναι πιο τυχερός.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Είστε από τους λίγους που έχουν διαχωρίσει μέσα τους το «είμαι» και το «έχω». Το πρώτο δεν γίνεται ποτέ κραυγαλέο και η σπουδαιότητά του δεν είναι δύσκολο να φανεί. Όσον αφορά το δεύτερο, όμως, κάνετε τα πάντα για να το επιδεικνύετε. Διατηρήστε μια ισορροπία και φροντίστε η συμπεριφορά σας να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί κινδυνεύετε να εκτεθείτε. Έχετε μεγάλη ανάγκη την αναγνώριση και γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι σέβονται τα χρήματα και αυτούς που τα κατέχουν. Οι περισσότεροι, πάντως, τα κερδίζετε άνετα, γιατί θέτετε την απόκτησή τους ως σκοπό ζωής. Εάν μπερδευτήκατε με τις «ευκαιρίες» του Οκτωβρίου, το Νοέμβριο θα διαπιστώσετε αυτές που αξίζουν. Φροντίστε να κατοχυρώσετε κάποια πράγματα, αλλά και να μην τα κάνετε θάλασσα στο τέλος του μήνα! Μια πιο σαφή εικόνα για τις καταστάσεις θα έχετε λίγο πριν από τις γιορτές του Δεκεμβρίου.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για εσάς τα χρήματα είναι συνδεδεμένα με το μέλλον. Επιζητάτε τη σιγουριά και εργάζεστε ακατάπαυστα για να την πετύχετε. Πολλοί από εσάς, όμως, ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο χάνετε το «παρόν» και στο τέλος τα χρήματά σας ροκανίζονται από τα παιδιά ή τα εγγόνια σας. Όσον αφορά τα επαγγελματικά, οι τομείς που ενέχουν πρωτοτυπία σας ταιριάζουν περισσότερο και είστε ειδικοί στο να ψυχανεμίζεστε τι θα έχει ζήτηση αργότερα. Στη διαχείριση των οικονομικών δεν είστε οι καλύτεροι, αφού, εξαιτίας της παρόρμησής σας, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες σας είναι μοιρασμένες. Ο ανάδρομος Ερμής του Οκτωβρίου σας κάλεσε να ανασκευάσετε πολλά που αφορούν τη δουλειά και τα οικονομικά σας. Μολονότι ο Νοέμβριος είναι καλός, ενέχει και κάποιες παγίδες στις συνεργασίες σας. Εκμεταλλευτείτε τις ημέρες μεταξύ 26 και 29 Νοεμβρίου και τον πιο ευοίωνο Δεκέμβριο.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με τα οικονομικά σας είστε σε... διάσταση. Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι ακριβώς η κατάστασή τους, αλλά κι εσείς οι ίδιοι δεν φαίνεται να δίνετε σημασία. Βιώνετε μόνο και αντιδράτε στον αντίκτυπο που προκαλεί η έλλειψη ή η αφθονία χρημάτων στην τσέπη σας. Όταν τα πράγματα είναι... ζόρικα, σας σώζει η αισιοδοξία σας και όταν έχετε ήδη «καεί», δεν εγκαταλείπετε, αλλά αναγεννιέστε από τις στάχτες σας. Οι δουλειές που σας προσφέρουν τη δυνατότητα επιτυχίας είναι είτε οι καλλιτεχνικές είτε αυτές που καλύπτουν βασικές ανάγκες. Τον Οκτώβριο κάνατε αρκετά σχέδια, τα οποία παραμένουν ανοιχτά. Μην περάσετε στην υλοποίησή τους πριν σιγουρευτείτε ότι οι βάσεις τους είναι γερές. Μετά τις 7 Νοεμβρίου οι συνθήκες γίνονται καλύτερες και από τις 21 ακόμα πιο ευνοϊκές. Τέλος, ο Δεκέμβριος σας παρέχει δυνατότητες επαγγελματικών επεκτάσεων με πολλά θετικά απρόοπτα.


ΙΧΘYΕΣ

Μέσα σας έχετε συνδυάσει τα χρήματα ενστικτωδώς με την επιβίωση. Ηρεμείτε μόνο όταν υπάρχουν σε αφθονία και αρρωσταίνετε όταν τα βλέπετε να λιγοστεύουν. Η έλλειψή τους σας κάνει νευρικούς και σας τυφλώνει. Κάτω από τέτοιες συνθήκες μερικοί από εσάς παρασύρεστε και ακολουθείτε τη ρήση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Στη διαχείριση, όμως, των χρημάτων σας είστε πολύ καλοί και δεν κάνετε περιττές σπατάλες. Κερδίζετε περισσότερα χρήματα σε δουλειές που παρουσιάζουν ρίσκο και επικινδυνότητα, αλλά είναι και γραφτό σας να μάχεστε για να τα αποκτήσετε. Από τα μέσα Οκτωβρίου άρχισε μια καλύτερη περίοδος για τα οικονομικά σας. Πρέπει όμως να γίνει πολλή δουλειά, γιατί τα πράγματα δεν είναι ακριβώς ρόδινα! Ευχάριστα νέα θα πάρετε μετά τις 5 Νοεμβρίου, τα οποία θα έχουν συνέχεια μέσα στο μήνα. Τέλος, ο Δεκέμβριος θα σας ανοίξει νέες προοπτικές.

ΧΡΗΜΑ γραμμένο στ’ άστρα!

Από αστρολογικής πλευράς το κάθε ουράνιο σώμα ασκεί μια χαρακτηριστική επιρροή σε σχέση με τα οικονομικά. Στην ουσία όλοι οι πλανήτες μάς «δίνουν» κάτι. Βέβαια, λέγεται ότι ο Κρόνος «παίρνει», αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν ενεργούμε επιπόλαια και ανώριμα. Εάν φερθούμε συνετά, μας ανταμείβει με πολύτιμα μαθήματα και όχι μόνο, ξεπερνώντας σε προσφορά ακόμη και τον Δία!


Οι πλανήτες που συνδέονται περισσότερο με τα οικονομικά είναι η Σελήνη και η Αφροδίτη. Η πρώτη αντιπροσωπεύει το σπίτι και την οικογένεια, καθορίζει την κατάσταση στο καταφύγιό μας και είναι η οικονόμος μας. Η Αφροδίτη είναι υπεύθυνη τόσο για την άνεση και την αρμονία όσο και για τη διασκέδασή μας. Μην ξεχνάτε, όμως, και τον Ερμή, ο οποίος συμβολίζει το εμπορικό δαιμόνιο και τις οικονομικές συναλλαγές. Ο Άρης, πάλι, συμβολίζει το ένστικτο της επιβίωσης, η οποία στην εποχή μας βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο χρήμα. Ο πλανήτης αυτός, λοιπόν, παίζει σημαντικό ρόλο για την επαγγελματική μας πορεία. Έπειτα ο πληθωρικός Δίας μάς κάνει ανικανοποίητους. Όσο πιο πολλά κερδίζουμε, τόσο το καλύτερο! Όσο για τον Κρόνο, που ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, συμβολίζει μεταξύ άλλων και την κοινωνία των ανθρώπων. Εάν την εξυπηρετούμε με την παραγωγή έργου, μας το ανταποδίδει με οικονομικό κέρδος. Ο Ουρανός συμβολίζει το μέλλον, την εφευρετικότητα, το «αναπάντεχο» και την τεχνολογία. Η εφευρετικότητα, λοιπόν, αμείβεται μέσω της επιρροής του. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της έμπνευσης, του ονείρου και της τέχνης. Όποιος μπορεί να τα υλοποιεί, κερδίζει αυτόματα. Ο Πλούτωνας, μολονότι «καθαιρέθηκε» από τους αστρονόμους, από αστρολογικής πλευράς είναι ο πλανήτης του ύψους και του βάθους και συνδέει το χρήμα με τη σεξουαλικότητα. Οι σύγχρονοι ψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι το χρήμα εξυπηρετεί βασικά αυτήν και τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους και ότι η διασκέδαση και η πολυτέλεια που παρέχει η κατοχή του έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Κάθε ζώδιο έχει το δικό του εξουσιαστή πλανήτη. Όταν αυτός βρίσκεται σε θετική γωνία με κάποιον άλλο στο ουράνιο στερέωμα, το ζώδιο που επηρεάζει ευνοείται και ανάλογα οικονομικά. Ο πλανήτης-εξουσιαστής του Κριού είναι ο Άρης, του Ταύρου η Αφροδίτη και των Διδύμων ο Ερμής. Οι Καρκίνοι είναι τα παιδιά της Σελήνης, ενώ οι Λέοντες έχουν με το μέρος τους τον Ήλιο. Μολονότι οι Παρθένοι εξουσιάζονται από τον Ερμή, επηρεάζονται και από τη Δήμητρα και οι Ζυγοί όχι μόνο από την Αφροδίτη, αλλά και από τον Άρη. Τη μοίρα των Σκορπιών καθορίζει ο Πλούτωνας και οι Τοξότες υπακούνε στις προσταγές του πληθωρικού Δία. Ο Κρόνος στέκεται στο πλάι των συγκρατημένων Αιγόκερων και οι απρόβλεπτοι Υδροχόοι έχουν με το μέρος τους τον πλανήτη Ουρανό. Τέλος, ο Ποσειδώνας είναι ο «προστάτης» των ονειροπόλων Ιχθύων.


Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί πως η οικονομική πρόοδος δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη δημιουργία ευνοϊκής γωνίας προς τον εξουσιαστή πλανήτη σας, γιατί ακόμα και αυτοί που δεν έχουν άμεση σχέση με το ζώδιό σας θα μπορούσαν να σας δώσουν ευκαιρίες για την απόκτηση χρημάτων.