Συζυγία Δία-Πλούτωνα: Βρέχει αισιοδοξία!

03.12.2007
Η συνεργασία Δία - Πλούτωνα αποτελεί το ρεύμα της ανανέωσης που έρχεται να πλημμυρίσει κάθε δραστηριότητά μας, να μας κάνει πιο αποφασιστικούς και να τονώσει τον οργανισμό μας. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ευκαιρία για επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η συνεργασία Δία - Πλούτωνα αποτελεί το ρεύμα της ανανέωσης που έρχεται να πλημμυρίσει κάθε δραστηριότητά μας, να μας κάνει πιο αποφασιστικούς και να τονώσει τον οργανισμό μας. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ευκαιρία για επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

H συζυγία Δία - Πλούτωνα είναι φαινόμενο που πραγματοποιείται στο ίδιο ζώδιο κάθε 13 χρόνια περίπου. Η σπανιότητά του του δίνει βαρύτητα, η βαθιά και ευρεία επιρροή του το κάνει ξεχωριστό και το γεγονός ότι γίνεται στον Τοξότη, με τον τυχερό Δία κυρίαρχο, το κάνει ιδιαίτερα θετικό, παρά τις υπάρχουσες αρνητικές επιρροές. Κορυφαίοι αστρολόγοι (Rudyar, Mayo, Dr Ebertin) θεωρούν πως η θετική ενέργεια της παραπάνω συζυγίας ενισχύει το αμυντικό σύστημα, τονίζει τη δύναμη και την ηγετική διάθεση και προδιαγράφει την ευμάρεια και την επιτυχία. Σε συλλογικό επίπεδο τονώνει τον ανθρωπισμό και το βαθμό συνειδητότητας και, παράλληλα, αναδεικνύει προικισμένες προσωπικότητες με πρωτοποριακές ιδέες, που θα οργανώσουν κινήματα κοινωνικής και θρησκευτικής αναμόρφωσης καθώς και τη «μέγιστη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως συμπληρώνει ο μεγάλος Robert Hand.

Η επιρροή της συζυγίας

Η επεκτατική ενέργεια του Δία, συνδυασμένη με τη βαθιά πλουτώνια επιρροή, διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις και τη ζωή μας, θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με τις εναρμονίσεις ή τις δυσαρμονίες που σχηματίζονται στο μακρύ διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στις συζυγίες τους (ο Δίας διανύει το Ζωδιακό σε 12 χρόνια, ενώ ο Πλούτωνας χρειάζεται περισσότερα για να διανύσει ένα μόνο ζώδιο). Η συζυγία είναι η δυναμικότερη πλανητική όψη, αφού καθορίζει το τέλος ενός κύκλου επιρροής και την αρχή ενός νέου. Όταν η δημιουργική γιανγκ ενέργεια του Δία εναρμονιστεί με τη γιν μεταμορφωτική δύναμη του Πλούτωνα, θα δοθεί το έναυσμα της ανανέωσης με τη μορφή της αναγέννησης (πνευματικής, ψυχικής, βιολογικής και κοινωνικής, για το άτομο την ανθρωπότητα και τη φύση). Αντίθετα, η δυσαρμονία τους εγκυμονεί κινδύνους: η αρνητική όψη του Δία προκαλεί πτώση σε ήθος και αξίες, επιπολαιότητα, επιδεικτική σπατάλη, αλαζονική επεκτατικότητα και κατάφωρη εκμετάλλευση ανθρώπινου δυναμικού και φυσικών πόρων. Από την άλλη, η «σκοτεινή» όψη του Πλούτωνα τονίζει την απληστία για την απόκτηση πλούτου, δύναμης και ελέγχου και δρα αργά, υποχθόνια και καταστροφικά πριν προκαλέσει την αναγέννηση.

Τελευταία ευκαιρία

Η συζυγία Δία - Πλούτωνα (9/11-18/12, με απόκλιση 6°), με κυρίαρχο στον Τοξότη τον Δία (πλανήτη της γνώσης, του ήθους, της υγείας και των νέων προοπτικών), δίνει μια τελευταία ευκαιρία στον καθένα από εμάς και στον κόσμο όλο! Φτώχεια, ασθένειες, πόλεμοι, τρομοκρατία, πυρκαγιές, καταστροφικά φυσικά φαινόμενα μιλούν από μόνα τους. Προς τι η συνειδητοποίηση της οριακής κατάστασης, αν δεν αλλάξουμε άμεσα και ριζικά νοοτροπία και στάση ως προς τον εαυτό μας, το συνάνθρωπο και το περιβάλλον, τώρα που το φαινόμενο το ευνοεί και τα πράγματα είναι ακόμα ανατρέψιμα; Τα δύσκολα πλησιάζουν. Η συζυγία Δία - Πλούτωνα συνεχίζεται, με το μεν Πλούτωνα στον Τοξότη, αλλά και με τον Δία «σε πτώση» στον Αιγόκερω, το συντηρητικό, περιοριστικό, ολιγαρχικό ζώδιο στο οποίο θα κινείται και ο πρώτος (από 26/1/08 και επί 15 χρόνια).

Οι επιστήμονες θεωρούν το 2020 έτος ορόσημο για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας. Η Αστρολογία το επιβεβαιώνει! Η επόμενη συζυγία Δία - Πλούτωνα γίνεται στον Αιγόκερω (Μάρτιος 2020) και σχηματίζει ένα επικίνδυνο νεφέλωμα με Άρη - Κρόνο. Ο «αδύναμος» Δίας θα επιτρέψει τη βαριά επιρροή μιας πανίσχυρης τριάδας «κακεργέτη», που θα διαρκέσει, λόγω των επίμονων δυσαρμονιών του Άρη, ως τα τέλη της δύσκολης αυτής χρονιάς. Ωστόσο, είμαστε ακόμα στο 2007 και πολλά είναι εκείνα που μπορούμε να προλάβουμε! Κατά την προηγούμενη συζυγία Δία - Πλούτωνα στο Σκορπιό (1994) κυριαρχούσε ο χθόνιος Πλούτωνας, συμβάλλοντας στην προώθηση της παγκοσμιοποίησης (που συγκέντρωσε στα «κέντρα ελέγχου» πλούτο και δύναμη εις βάρος των λαών και του περιβάλλοντος). Μια διετία μετά την οριστική μετάθεση του Πλούτωνα στον Τοξότη, όταν σχηματίστηκε η πρώτη δυσαρμονία με τον Δία και την ολική ηλιακή έκλειψη στους Ιχθύς (26/2/98), προκλήθηκε το παγκόσμιο χρηματιστηριακό «κραχ». Αντίθετα, ο Δίας στον Τοξότη (από τα τέλη του 2006) κορύφωσε την άνοδο της διεθνούς αγοράς, ενώ θα συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας, παρά τους έντονους κλυδωνισμούς της (θέρος 2007), λόγω της άπληστης διαχείρισης των ΗΠΑ. Ο παραπάνω πλανήτης εγκαταλείπει τον Τοξότη στις 19/12 και θα χάσει τις δυνάμεις του στον ωφελιμιστή Αιγόκερω, που επηρεάζει τα οικονομικά ΗΠΑ, Αγγλίας, Ελλάδας, Κύπρου, όταν παράλληλα ο Άρης από τον Καρκίνο πλήττει τις εν λόγω χώρες (σχεδόν έως τις αρχές Μαΐου). Πρέπει άμεσα να οργανώσουμε επενδύσεις και τα οικονομικά γενικότερα τόσο ως άτομα όσο και ως κράτος!

Κριός

Γνώση, επικοινωνία, συνεργασία Προσωπικά: Νέες ιδέες, ενδιαφέροντα και προκλήσεις θα «αφυπνίσουν» την ενεργητικότητα και το δυναμισμό σας. Η επικοινωνία θα γίνει ουσιαστικότερη και βαθύτερη, γεγονός που θα ανανεώσει τις σχέσεις σας. Ένα ταξίδι ή η μια γνωριμία μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας! Πρακτικά: Ο Κρόνος προκαλεί πιέσεις και στρες στη δουλειά, εάν όμως αλλάξετε τακτική στις συνεργασίες σας, το κλίμα θα βελτιωθεί. Ανοιχτό μυαλό και δημόσιες σχέσεις θα συμβάλουν στην ανελιξή σας πριν ο Δίας εγκαταλείψει τον Τοξότη (19/12).

Ταύρος

Προσοχή στη σπατάλη! Προσωπικά: Η επιρροή της συζυγίας σάς δίνει μια αίσθηση σιγουριάς, προκαλεί όμως και την επιθυμία για πολυτέλειες και λιχουδιές, αλλά και την άδικη σπατάλη χρόνου και συναισθήματος σε τρίτους (ιδιαίτερα εάν έχετε ωροσκόπο Ταύρο)... Πρακτικά: Το χρήμα και τα μάτια σας! Έσοδα, αξιοποίηση ακινήτων και κληρονομιές ευνοούνται, παράλληλα όμως αναπτύσσεται μια τάση για... ασύστολη κατανάλωση και η διάθεση για τζόγο και επενδυτικά ρίσκα. Προσοχή!

Δίδυμοι

Καλύτερες σχέσεις Προσωπικά: Χρόνια τώρα ο Πλούτωνας σάς έχει μπλέξει σε «παιχνίδια δύναμης». Άλλοι στηρίξατε μονόπλευρα μια σχέση και κάποιοι αναλάβατε επιπλέον ευθύνες ή κάνατε συνεχείς υποχωρήσεις. Ο συμβιβασμός, όμως, δεν σας πάει. Η ανανέωση που θα σας δώσει η συζυγία θα συμβάλει στην ισοτιμία, αποτρέποντας την πόλωση στις σχέσεις σας. Πρακτικά: Προωθήστε και σταθεροποιήστε τη θέση σας ή αλλάξτε δουλειά, μιας και οι υπάρχουσες αρνητικές επιρροές στα επαγγελματικά σας θα έχουν διάρκεια. Επίσης, αποφύγετε τον ανταγωνισμό με συναδέλφους και ανωτέρους σας και ελιχθείτε όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.

Καρκίνος

Ευκαιρία για πρόοδο! Προσωπικά: Ο διεκδικητικός, σέξι, αλλά θερμοκέφαλος Άρης στον Καρκίνο σάς κινητοποιεί, τονίζει όμως και τον εγωισμό, την ευθιξία και την εριστική διάθεση και αυξάνει το στρες, δυσχεραίνοντας τις αισθηματικές και οικογενειακές σχέσεις. Ευτυχώς, το φαινόμενο σάς δίνει εσωτερική δύναμη και ενέργεια και συμβάλλει στο διακριτικό έλεγχο των καταστάσεων. Πρακτικά: Η επιρροή της συζυγίας είναι θετική για την απόδοσή σας και για τη δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών. Επιβληθείτε στους συνεργάτες σας δείχνοντάς τους τον καλύτερό σας εαυτό, παίρνοντας πρωτοβουλίες και επιδεικνύοντας αντοχή στις απαιτήσεις της ανέλιξης.

Λέων

Δημιουργικότητα και έρωτας Προσωπικά: Ο Δίας φέρνει τη χαρά, την έμπνευση, τρυφερές φιλίες, καλύτερες σχέσεις με τα παιδιά ή ένα τυχερό... μωρό! Ο Πλούτωνας, πάλι, δίνει έμφαση στο πάθος, στον ερωτισμό και στο σεξαπίλ. Ο συνδυασμός των δύο αντιλαμβάνεστε βέβαια πως είναι μοναδικός! Πρακτικά: Εάν η εργασία σας είναι δημιουργική, θα διακριθείτε βασιζόμενοι στα ταλέντα και στην έμπνευσή σας. Κάποιοι θα αναζητήσετε μια απασχόληση που να σας δίνει μεγαλύτερα περιθώρια έκφρασης και άλλοι θα επιμορφωθείτε γι’ αυτόν το σκοπό.

Παρθένος

Ανανέωση σχέσεων και στόχων Προσωπικά: Ο Κρόνος στην Παρθένο επιβαρύνει τις σχέσεις σας και ο Ουρανός προκαλεί αντίδραση στις δεσμεύσεις. Ωστόσο, η συζυγία ανανεώνει τα αισθηματικά σας, ενώνει την οικογένεια και επουλώνει παλαιότερα ψυχικά τραύματα. Πρακτικά: Τώρα πρέπει να δώσετε ρέστα στην προσπάθεια να διακριθείτε στον επαγγελματικό χώρο και να διεκδικήσετε τη θέση που σας αξίζει. Εάν, από την άλλη, η τωρινή θέση σας δεν πληροί τις προϋποθέσεις σας, αλλάξτε δουλειά τώρα.

Ζυγός

Καινούργιο προφίλ Προσωπικά: Με τη συζυγία θα αναδειχθεί η καλή πλευρά σας και θα δείτε πιο θετικά αυτούς που αξίζουν την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Έξυπνα και δυναμικά, ευέλικτα και φιλικά, θα βάλετε νέα όρια στις προσωπικές σας σχέσεις, κάτι που επιβάλλεται ενόψει του συνδυασμού πολύμηνων έντονων θετικών και αρνητικών επιρροών. Ταξίδια, γνωριμίες και σπουδές θα αποδειχθούν ό,τι καλύτερο. Πρακτικά: Ο Άρης στο Μεσουράνημα τονίζει τις φιλοδοξίες, την πρωτοβουλία και τη δράση. Οι παράλληλες, έντονες πιέσεις, όμως, προκαλούν νεύρα, ανταγωνισμό και κούραση. Η συζυγία κάνει το μυαλό αστραφτερό και διορατικό και ευνοεί τις δημόσιες σχέσεις. Αλλάξτε στάση και θα επιβληθείτε!

Σκορπιός

Οικονομικό limit up Προσωπικά: Εσωτερική πληρότητα, συναισθηματική σιγουριά, μεγάλη δοτικότητα και τονωμένο μεταβολισμό προκαλεί η θετική επιρροή της συζυγίας. Η αρνητική της όψη (εάν συγκρούεται με το ωροσκόπιό σας) αυξάνει την όρεξη για λιχουδιές και αγορές... Πρακτικά: Εάν δεν προκύπτει δυσαρμονία με το ωροσκόπιό σας, η συζυγία ευνοεί εξαιρετικά τα οικονομικά σας. Διεκδικήστε αυξήσεις, διευθετήστε θέματα που αφορούν κληρονομιές, προχωρήστε σε αγοραπωλησίες ακινήτων ή την επιλογή δανείου. Τυχερά παιχνίδια και επενδύσεις ευνοούνται επίσης. Ωστόσο, δεν πρέπει να παρασύρεστε.

Τοξότης

Η τύχη στο πλάι σας Προσωπικά: Ο Δίας από τον Τοξότη φέρνει την αισιοδοξία, τη σοφία, την τύχη και την τόλμη με το μέρος σας. Η δε συζυγία του με τον Πλούτωνα προδιαγράφει την επιτυχία και την ανανέωση μέσα σας και στις σχέσεις σας. Επειδή, όμως, είναι σύντομη συγκριτικά με τις μακροχρόνιες αρνητικές επιρροές, τολμήστε τώρα τις αλλαγές! Πρακτικά: Ο Κρόνος στο Μεσουράνημα απαιτεί οργάνωση και σκληρή δουλειά για μελλοντική καταξίωση, όταν ο Ουρανός αντιδρά σε ωράρια, ιεραρχία και εργασία ρουτίνας. Εάν ξέρετε τι θέλετε και πόσο αυτό είναι εφικτό, θα αναθεωρήσετε τους στόχους και θα στρέψετε αλλού τις προσπάθειές σας. Με οργάνωση, η επιτυχία θα έρθει.

Αιγόκερως

Ευεξία και επαγγελματική πρόοδος Προσωπικά: Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και άριστη ψυχική διάθεση υπόσχεται η συζυγία εάν συμβάλετε κι εσείς σ’ αυτό κάνοντας υγιεινή διατροφή και ψυχοσωματική άσκηση (γιόγκα, τάι τσι, ασκήσεις αυτογνωσίας). Πρακτικά: Θα εργαστείτε έξυπνα και αποτελεσματικά προς όφελος της καριέρας και της οικονομικής σας κατάστασης, που ευνοούνται από τη συζυγία. Η αλλαγή εργασίας ή κατοικίας και οι αγοραπωλησίες ακινήτων αποτελούν επίσης προοπτικές.


Υδροχόος

Φιλίες, έρωτας, δημιουργία Προσωπικά: Ανανεώστε φιλίες της καρδιάς και αναζητήστε παρέες που σας ταιριάζουν. Τώρα που αλλάξατε είναι αναγκαίο να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Οι γονείς επιδιωξτε τη δημιουργία σταθερότητας και οι ελεύθεροι φλερτάρετε, ερωτευτείτε και χαρείτε το πάθος. Πρακτικά: Νέες ιδέες και ιδανικά, εθελοντισμός, οικολογικός ακτιβισμός, έμπνευση και δημιουργία, ομαδικό πνεύμα στη δουλειά, εύνοια στο συνδικαλισμό και στην ενασχόληση με τα κοινά θα αλλάξουν την επαγγελματική νοοτροπία και τους στόχους σας.

Ιχθύες

Επαγγελματική καταξίωση Προσωπικά: Ο γάμος και η οικογένειά σας ευνοούνται μέσα από αλλαγές και επιλογές που θα ανανεώσουν εν γένει τις προσωπικές σχέσεις σας. Χωρίς φόβο ή πάθος, βάλτε νέα όρια, αλλά και κοινούς στόχους, για να ξεπεράσετε δυσκολίες που πρόκειται να φέρουν οι μακράς διάρκειας αρνητικές επιρροές. Πρακτικά: Η συζυγία που γίνεται στο Μεσουράνημα του ωροσκοπίου σας ευνοεί την εξέλιξη της καριέρας σας πικοιλοτρόπως! Με αφετηρία την ευφυΐα, τις νέες προοπτικές, την τύχη του Δία και τη δύναμη επιβολής του Πλούτωνα γίνεται πιο ομαλός ο δρόμος για την επιτυχία.