Η παρόρμηση γίνεται συνήθεια!

31.10.2007
Η σύγκρουση της ορμητικής φύσης του Άρη με την ουδετερότητα του υδάτινου Καρκίνου περιπλέκει συμπεριφορές και αντιδράσεις και προκαλεί έριδες, αντιζηλίες και προπάντων σπασμωδικές αντιδράσεις λίγο πολύ σε κάθε τομέα της ζωής μας. Μάθετε λοιπόν για τις τάσεις για να προλάβετε... καταστάσεις!

από τη Μαρίνα Στεφανίδου, Αστρολόγο - σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI

Η σύγκρουση της ορμητικής φύσης του Άρη με την ουδετερότητα του υδάτινου Καρκίνου περιπλέκει συμπεριφορές και αντιδράσεις και προκαλεί έριδες, αντιζηλίες και προπάντων σπασμωδικές αντιδράσεις λίγο πολύ σε κάθε τομέα της ζωής μας. Μάθετε λοιπόν για τις τάσεις για να προλάβετε... καταστάσεις!

Συνήθως ενάμιση μήνα παραμένει ο Άρης σε κάθε ζώδιο, ανά διετία όμως «σκαλώνει» πέντε ή έξι μήνες σε κάποιο από αυτά, κινούμενος πότε ορθά και πότε ανάδρομα. Φέτος τον ο Οκτώβριο, λοιπόν, κάνει... βουτιά στον υδάτινο Καρκίνο, θέση από την οποία θα ταράξει τα νερά και των άλλων Παρορμητικών ζωδίων (Ζυγός, Αιγόκερως, Κριός). Ξεκινάει σε ορθή πορεία (29/9) και γυρίζει σε ανάδρομη (15/11) έως το τέλος του 2007, η δε Πρωτοχρονιά τον βρίσκει επίσης ανάδρομο στους Διδύμους, όπου θα κάνει ένα δίμηνο διάλειμμα. Από εκεί ακολουθεί οριστικά ορθή τροχιά (30/1), ξαναμπαίνει στον Καρκίνο (4/3) και κινείται αργόσυρτα, ώσπου να φτάσει στο Λέοντα (10/5), μένοντας συνολικά στο περιοριστικό γι’ αυτόν ζώδιο του Καρκίνου 161 ημέρες, τονίζοντας την παρόρμηση σε κάθε δραστηριότητά μας! Μπερδευτήκατε; Θυμηθείτε αυτό: Ο Άρης θα μας αποπροσανατολίσει και θα μας παιδέψει με τις δυσαρμονίες και τις μεταπτώσεις του, οι οποίες -μέσω του ζωδίου της πτώσης του- θα αποκαλύψουν ανθρώπινες αδυναμίες και θα κάνουν αισθητές τις επιπτώσεις τους.

Παράπλευρες επιρροές Η συζυγία Άρη - Καρκίνου αποτελεί έναν... παρορμητικό συνδυασμό που προκαλεί θερμοκέφαλες αντιδράσεις, αντιπαραθέσεις, κυκλοθυμική διάθεση και τέντωμα των νεύρων. Συνειδητοποιώντας το μπορούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να παραμείνουμε από την αρχή ψύχραιμοι και διπλωμάτες (να παραμείνουμε ρεαλιστές αποκλείεται!). Πρόγευση έντασης φέρνει ο Οκτώβριος, με τον Ήλιο και τον Ερμή (ανάδρομο 24/10-1/11) στον επίσης παρορμητικό Ζυγό. Σκεφτείτε διπλά πριν δράσετε, προκαλέσετε ή λογοφέρετε και πριν δανειστείτε, σπαταλήσετε ή ρισκάρετε χρήμα. Ακόμα, μην μπλέκετε τις καταστάσεις στα ερωτικά σας, μην παρεξηγείστε ή φέρνετε την καταστροφή για ψύλλου πήδημα και μη βιαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Με ψυχραιμία, σύνεση και αυτοπειθαρχία θα περιορίσετε τις υπερβολές που προκαλεί η αντίθεση Άρη - Δία, όταν ο τελευταίος μετατεθεί στον Παρορμητικό Αιγόκερω (19/12), ζώδιο της πτώσης του (προσέξτε, γιατί αυτό σημαίνει και πτώση στις άμυνες του οργανισμού!).

Απρόβλεπτο... προβλέπεται το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου, όταν η συζυγία Δία - Ήλιου - Ερμή (21-31/12) σχηματίσει αντίθεση με τον Άρη. Ελιχθείτε ψύχραιμα αν επιθυμείτε την ηρεμία, γιατί η δυσαρμονία θα προκαλέσει περαιτέρω φόρτιση με την επιβάρυνση της Πανσέληνου στον Καρκίνο, την παραμονή των Χριστουγέννων. Το κλίμα σταθερότητας στις σχέσεις απειλείται από μπουρίνια έως... τσουνάμι και αναμένεται έξαρση στη σπατάλη χρημάτων και στα οικονομικά ρίσκα, ροπή προς τα τυχερά παιχνίδια, αδράνεια της σωστής κρίσης, διάσπαση της προσοχής και αύξηση της πιθανότητας ατυχήματος. Ωστόσο, πολλά μπορούν να αλλάξουν αν κάνετε σκέψεις ώριμες και θετικές, διατηρήσετε τον εγωισμό σας σε χαμηλά επίπεδα, περιορίσετε την ευθιξία και την εριστική διάθεση και το ρίξετε στην άσκηση (γιόγκα, σπορ, χορός και... έρωτας), για να εκτονώσετε το στρες. Τον Άρη στον Καρκίνο περιμένει στη γωνία και ο Πλούτωνας (από 26/1) από τον παρορμητικό Αιγόκερω. Όταν η άρεια φωτιά ερεθίσει το πλουτώνιο ηφαίστειο (4-24/3), τα πράγματα θα γίνουν εκρηκτικά: Η αδρεναλίνη και ο ανταγωνισμός θα εκτιναχθούν στα ύψη και τα παιχνίδια δύναμης σε σχέσεις ή συνεργασίες θα λάβουν περίοπτη θέση στη ζωή σας. Η αυλαία της... υπερβολής της παρόρμησης θα κλείσει με την αντίθεση Άρη - Δία (7/4) λίγο πριν ο Άρης εγκαταλείψει τον Καρκίνο και μας αφήσει επιτέλους όλους εμάς να ανασάνουμε!

Φωτιά και Νερό Ο Άρης συνεπάγεται την έμφαση στην ατομικότητα, τη φιλοδοξία για διάκριση, την ενέργεια και τη δράση. Με τις αρνητικές ιδιότητές του -εγωισμό, ανταγωνισμό, εριστική διάθεση- ο πλανήτης αυτός δυσχεραίνει τη συνεργασία και τη συνεννόηση, ενώ, όταν περιορίζονται η ελευθερία, η ανάγκη αυτοέκφρασης και η πρωτοβουλία, κάνει τους ανθρώπους ευερέθιστους και σκληρούς, αλλά και φοβιτσιάρηδες, ηττοπαθείς και ύπουλους. Με τον Άρη στον Καρκίνο συγκρούονται η πιο δυναμική και ορμητική γιανγκ ενέργεια με την πιο προστατευτική και ευαίσθητη γιν. Εξωστρεφής και τολμηρός ο Άρης, «στρείδι» και άτολμος ο Καρκίνος. Διεκδικητικός, αδιάφορος, ανώριμος, ανυπόμονος, απερίσκεπτος, αλλά και ενθουσιώδης, ανεξάρτητος, αποφασιστικός, κυριαρχικός ο πρώτος, αβέβαιος, υποχωρητικός, πονηρός, κυκλοθυμικός, πεσιμιστής, «θύμα», αλλά και συναισθηματικός, τρυφερός και δοτικός ο δεύτερος. Στα... ύδατα του Καρκίνου η άρεια φωτιά σβήνει, με αποτέλεσμα την πτώση της ζωτικής ενέργειάς της. Η ζωντάνια και η σβελτάδα βρίσκονται σε ύφεση και το ψέμα, ο δισταγμός και η αμυντική επιθετικότητα σε έξαρση.

ΚΡΙΟΣ Αποφύγετε τις διαμάχες

Προσωπικά: Αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις, ακόμα και αν νιώθετε πως κάποιοι σάς υποτιμούν ή σας περιορίζουν. Αν αντιδράτε παρορμητικά ή ανεύθυνα, μόνο τις σχέσεις και το... στομάχι σας θα χαλάσετε. Κουλάρετε! Πρακτικά: Η τάση ανταγωνισμού με ανωτέρους ή συνεταίρους τονίζεται. Διατηρήστε την αυτοπειθαρχία, τη διπλωματία και την οργάνωση στην εργασία σας σε υψηλά επίπεδα ενόψει της δυνατότητας εξέλιξης που δίνουν ο Δίας και ο Πλούτωνας στο Μεσουράνημα.

ΤΑΥΡΟΣ Προστατέψτε τα νώτα σας

Προσωπικά: Ξεχάστε τη νωχέλεια! Ο Άρης θα επηρεάσει την επικοινωνία, τις κινήσεις και τις μετακινήσεις σας τεντώνοντας παράλληλα τα νεύρα σας. Οδηγείτε ήρεμα και προσέξτε λόγια και δεσμεύσεις. Πρακτικά: Οι σπουδαστές (ιδίως όσοι έχουν ωροσκόπο Ταύρο) μελετήστε συγκεντρωμένα. Οι υπόλοιποι αποφύγετε τα σχόλια και τις τριβές με συναδέλφους ή πελάτες και καλύψτε τα νώτα σας. Εργαστείτε προσεκτικά, μεθοδικά και, αν γίνεται, μόνοι.

ΔΙΔΥΜΟΙ Κινηθείτε επιφυλακτικά

Προσωπικά: Ο Άρης ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας,αλλά πλήττει το ηλιακό πλέγμα και το ορμονικό (ιδίως αν έχετε ωροσκόπο Διδύμους) και προκαλεί εντάσεις στη σχέση σας με φίλους ή αστάθεια στον έρωτα. Πρακτικά: Ο Άρης θα ταλαιπωρήσει και την τσέπη σας, με σπατάλες, επενδυτικά ρίσκα και τυχερά παιχνίδια. Μια αύξηση μισθού δεν αποκλείεται, αλλά θα εξανεμιστεί αν δεν οργανώσετε καλά τα οικονομικά σας. Η εναρμόνιση με τον Κρόνο ευνοεί την αγορά ακινήτων, μόνο όμως με δάνειο σταθερό και συμφέρον.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Χαλιναγωγήστε την εκρηκτικότητά σας!

Προσωπικά: Κοντρολάρετε τον εγωισμό και την ευθιξία σας για να αποφύγετε τριβές στα αισθηματικά ή με την οικογένειά σας. Επωφεληθείτε από τη ζωντάνια, την τόλμη και την εξωστρέφεια του Άρη και προτιμήστε τον έρωτα και όχι τον... πόλεμο! Πρακτικά: Έως τα τέλη της χρονιάς και το Μάρτιο η εναρμόνιση Άρη-Κρόνου θα σας προσγειώνει και θα συμβάλλει στην καλή επικοινωνία και την απόδοση στη δουλειά. Χαλαρώστε, μείνετε σταθεροί και μην παρασύρεστε σε παιχνίδια δύναμης, ιδίως με ανωτέρους, γιατί δεν σας παίρνει.

ΛΕΩΝ Προσοχή στα νεύρα σας

Προσωπικά: Ο Άρης στοχεύει στην ψυχική διάθεσή σας, τεντώνει τα νεύρα σας και ευαισθητοποιεί γενικότερα την άμυνα του οργανισμού σας. Προσοχή στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις σας! Πρακτικά: Δύσκολη θα είναι η αυτοσυγκέντρωση και η συνεργασία με συναδέλφους ή πελάτες, αν δεν ελιχθείτε. Στρες, αυξημένη αδρεναλίνη και πτώση της ποσότητας του σιδήρου στο αίμα δημιουργούν κόπωση και μειώνουν την απόδοσή σας. Χρειάζεστε άσκηση, ύπνο και... αντιοξειδωτικά!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Ένταση σε έρωτα, φιλίες

Προσωπικά: Ο άρειος εγωισμός και η εριστική διάθεση ταλανίζουν τις φιλίες σας. Μη βιαστείτε να κρίνετε τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας. Αν χρειαστεί μόνο, κρατήστε αποστάσεις και αποφύγετε τις διαμάχες, και στα αισθηματικά σας. Πρακτικά: Η έμμεση επιρροή του Άρη μπορεί να αποδιοργανώσει τη διαχείριση των οικονομικών και να επηρεάσει ακόμα και εσάς που συνήθως είστε προσγειωμένοι και μεθοδικοί. Αποκλείστε το δανεισμό και δείξτε συνέπεια απέναντι σε οφειλές.

ΖΥΓΟΣ Διατηρήστε τη σταθερότητα

Προσωπικά: Γάμο, οικογένεια και αισθηματικά στοχεύει ο Άρης, καθώς η κυκλοθυμική διάθεση και οι φιλοδοξίες σας θα φέρουν μέχρι και μπουρίνια στις σχέσεις σας (κυρίως τον Οκτώβριο και στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα). Βάλτε όρια. Πρακτικά: Στο Μεσουράνημα, ο Άρης τονίζει το δυναμισμό και τη φιλοδοξία σας, απαιτεί πρωτοβουλίες, ξυπνά τον επαναστάτη μέσα σας, όσον αφορά ωράρια και ιεραρχία, και προκαλεί αντιζηλίες. Ελιχθείτε μεθοδικά και ψύχραιμα υπέρ της προόδου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Κρατήστε μια... πισινή

Προσωπικά: Η βιασύνη και η εμπάθεια κορυφώνονται, η επικοινωνία δυσχεραίνεται και εσείς βράζετε στο... ζουμί σας ή εκρυγνυστε αναπάντεχα! Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, την προσοχή σας τεταμένη όταν οδηγείτε και οργανώστε τα ταξίδια σας. Πρακτικά: Αν είστε ευέλικτοι, φιλικοί, διατηρείτε χαμηλούς τους τόνους και τεντωμένες τις κεραίες σας, θα αποφύγετε τα λάθη και τις διαμάχες με συναδέλφους ή πελάτες. Αποφύγετε τα δηκτικά σχόλια και προσέξτε νομικές υποθέσεις και υπογραφές.

ΤΟΞΟΤΗΣ Η libido σας χτυπάει κόκκινο

Προσωπικά: Τη libido σας... πυρπολεί ο Άρης! Τονίζει μεν τον ερωτισμό και το σεξαπίλ σας, αλλά οι μεταπτώσεις του προκαλούν ένταση και αστάθεια στον έρωτα που μπορεί να σας στοιχίσουν. Ευάλωτη γίνεται και η υγεία σας (η περιοχή του λαιμού και το γενετικό). Γενικότερα, αποφύγετε την πόλωση. Πρακτικά: Τα οικονομικά σας γίνονται στόχος των μεταπτώσεων και των δυσαρμονιών του Άρη, αφού αυτές προκαλούν τάσεις για σπατάλη και ρίσκο και σας παρασύρουν στα τυχερά παιχνίδια, ιδίως γύρω στις γιορτές. Ωστόσο, μπορείτε να τακτοποιήσετε κληρονομικά θέματα και να κάνετε «ρουά ματ» σε ακίνητα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Κυκλοθυμική διάθεση

Προσωπικά: Η χαρακτηριστική σας αυτοσυγκράτηση, τα «πρέπει» και οι στόχοι σας πάνε... περίπατο, αφού τόσοι μήνες άρειας επιρροής και μεταπτώσεων θα προκαλούν συχνά μεταβολές στη διάθεσή σας, η οποία θα κατευθύνει τη συμπεριφορά σας και θα δημιουργεί ένταση στις σχέσεις σας. Ηρεμήστε Πρακτικά: Παιχνίδια δύναμης, αστάθεια στην απόδοση και σκαμπανεβάσματα στα επαγγελματικά μπορεί να φέρει ο Άρης, αν από την αρχή δεν μεθοδεύσετε την επίτευξη των στόχων σας και δεν χρησιμοποιήσετε διπλωματία στις εργασιακές σχέσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Προσέξτε την υγεία σας

Προσωπικά: Ο Άρης αποσπά την προσοχή σας και προκαλεί σύγχυση στην επικοινωνία. Μην εκφράζεστε ανοιχτά απέναντι σε δύστροπους συγγενείς (ιδίως τον Οκτώβριο και στις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα). Κάντε λίγα και καλά ταξίδια και διατηρήστε την προσοχή σας τεταμένη όταν οδηγείτε. Νεύρα, εντερικό και κυκλοφορικό θα χτυπήσουν... κόκκινο! Πρακτικά: Όταν μελετάτε, εργάζεστε, συνομιλείτε, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Η άσκηση είναι απαραίτητη για να εκτονώνεται καθημερινά η επιπλέον αδρεναλίνη που έχει στην... τσίτα εσάς και τους συνεργάτες σας. Τα συναδελφικά μαχαιρώματα, εξάλλου, είναι πιθανά εξαιτίας της.

ΙΧΘΥΕΣ Οικονομικά σκαμπανεβάσματα

Προσωπικά: Ο Άρης κυριαρχεί στον τομέα του έρωτα, τονίζει το σεξαπίλ σας και σας κάνει διεκδικητικούς και τολμηρούς - ίσως και... ψεύτες- προκειμένου να πετύχετε το σκοπό σας. Ξεχάστε τις σκανταλιές, τώρα που ο Κρόνος πιέζει τα αισθηματικά σας και φροντίστε φιλίες και καριέρα, γιατί θα μπουν σε δοκιμασία. Πρακτικά: Το ομαδικό πνεύμα στη δουλειά δεν ευνοείται. Αν είναι δημιουργική η απασχόλησή σας, θα έχετε πολλές ιδέες, αλλά δύσκολα θα τις εφαρμόσετε. Τα οικονομικά, κάτω από την έμμεση επιρροή του Άρη και των δυσαρμονιών του, θα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Κινηθείτε χωρίς μεγάλο ρίσκο.