Κινέζικο Ωροσκόπιο 2007-β' μέρος

23.04.2007
Το έτος 2007 στο κινέζικο ηλιακό ημερολόγιο συμβολίζεται με το ζεύγος γιν Φωτιά-Νερό. Βασιζόμενοι στην ανάλυση των 3 κύκλων επιρροής που ασκούν τα πέντε στοιχεία μεταξύ τους τον παραγωγικό, τον καταστροφικό και τον αποδυναμωτικό, το στοιχείο του Νερού θα προσπαθεί να κυριαρχήσει του στοιχείου της Φωτιάς.

Επιμονή στα δύσκολα
Φίδι
Δυσκολίες φέρνει το έτος του Κάπρου για εσάς, οι οποίες επικεντρώνονται στον οικονομικό τομέα. Τα έξοδά σας θα αυξηθούν, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πολύ μεγάλη πίεση. Από την άλλη, η αρνητική επιρροή του σας προκαλεί ανησυχία και απαισιοδοξία. Στον επαγγελματικό τομέα μην αφήσετε την απόδοσή σας να μειωθεί, γιατί αυτό θα έχει αντίκτυπο και στα έσοδά σας. Προσπαθήστε λοιπόν να ξεπεράσετε τα αρνητικά συναισθήματα και συγκεντρωθείτε στους στόχους σας. Τα αισθηματικά σας επίσης είναι μέτρια κι εσείς που είστε αδέσμευτοι θα δυσκολευτείτε να βρείτε έναν άνθρωπο που να σας ταιριάζει. Δώστε προσοχή στην υγεία σας, αλλά και στον τρόπο που κινείστε για να αποφύγετε ατυχήματα. Ξύλο: Η ατμόσφαιρα στον εργασιακό χώρο είναι πολύ τεταμένη και η ένταση δεν σας αφήνει να συγκεντρωθείτε. Προσέξτε να μην ξεσπάσετε μπροστά σε τρίτους, ειδικά αν το πρόσωπο που σας δημιουργεί την ένταση είναι κάποιος προϊστάμενος. Χειριστείτε την κατάσταση με διακριτικότητα. Φωτιά: Τα έσοδά σας θα αυξηθούν ιδιαίτερα και μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση, ακόμα και για αλλαγή αντικειμένου, μην την αρνηθείτε. Επίσης, αναζητήστε καλύτερους τρόπους οργάνωσης στα οικονομικά σας. Τα αισθηματικά σας θα πάρουν το δρόμο τους με μια καινούργια γνωριμία. Γη: Έντονος είναι ο προβληματισμός σας για τις σχέσεις σας, η ανησυχία όμως δεν βοηθάει στη λύση του προβλήματος. Μην παραμελείτε τις άλλες υποθέσεις που τρέχουν, γιατί θα συσσωρευτούν και δεν θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε. Αφοσιωθείτε στη δουλειά σας και βρείτε χρόνο για να χαλαρώνετε. Μέταλλο: Οι οικογενειακές σχέσεις περνούν μια αναστάτωση, όπου κανένας δεν θα καταλαβαίνει κανέναν! Κάντε υπομονή και παραδεχθείτε ότι κι εσείς έχετε μερίδιο ευθύνης. Η υγεία σας είναι το πρώτο ζήτημα που πρέπει να φροντίσετε, κυρίως σε ό,τι αφορά το στομάχι και τα έντερα. Νερό: Τα καβγαδάκια με το ταίρι σας θα είναι συχνό φαινόμενο εξαιτίας των οικονομικών. Αντί να προσπαθεί ο καθένας μόνος του, πάρτε από κοινού μια απόφαση για τη διαχείρισή τους και θέστε ως στόχο κάτι που θέλετε και οι δύο πάρα πολύ. Αυτό θα ενδυναμώσει παράλληλα και τη σχέση σας.

Μεγάλος τίτλος, ίδιος μισθός!
Άλογο
Το έτος του Κάπρου θα δοκιμάσει τις αντοχές σας. Εξελίξεις στα επαγγελματικά σας, αφού θα σας προτείνουν προαγωγή ή να αναλάβετε περισσότερα καθήκοντα, χωρίς όμως αύξηση μισθού. Φυσικά, δεν θα ενθουσιαστείτε, αλλά είναι σημαντικό να δεχθείτε να δουλέψετε σκληρά στη νέα θέση, γιατί έτσι θα εξασφαλίσετε καλή αμοιβή για το μέλλον. Προβλήματα της τελευταίας στιγμής θα επηρεάσουν την εργασία σας και θα πρέπει να είστε σε ετοιμότητα να τα διαχειριστείτε. Το θετικό είναι ότι θα έχετε βοήθεια και υποστήριξη σε κρίσιμες καταστάσεις. Τα οικονομικά σας δεν θα βελτιωθούν και, λόγω αρνητικής επιρροής, μην κάνετε επενδύσεις για γρήγορο κέρδος γιατί η πιθανότητα να τα χάσετε όλα είναι μεγάλη. Ξύλο: Με το ζόρι κρατιέστε να μην κάνετε επενδύσεις για γρήγορο κέρδος. Προσέξτε, γιατί θα βρεθείτε να ξεκινάτε από την αρχή αν υπερβείτε τα όρια, μια και θα είναι δύσκολο να επανορθώσετε. Όχι όμως για όσους κινούνται συντηρητικά. Δύσκολη η πορεία και για όσους ξεκινήσουν μια επιχείρηση. Φωτιά: Μην μπείτε στη διαδικασία να πάρετε δραστικές αποφάσεις στο ξεκίνημα της χρονιάς. Οπλιστείτε με υπομονή και παρατηρητικότητα. Περιμένετε να πάρετε μια ιδέα για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και στη συνέχεια οργανώστε ένα πλάνο με τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε. Γη: Πολλά τα έξοδα αλλά και η πιθανότητα οικονομικής απώλειας μεγάλη. Παραμείνετε αυστηροί στη σωστή τοποθέτηση των χρημάτων σας. Επανεξετάστε τις ανάγκες σας και μην κάνετε σπατάλες. Η συντηρητική αυτή τακτική θα βοηθήσει να περάσει το έτος του Κάπρου χωρίς σημαντική ζημιά. Μέταλλο: Οι μικροί μαθητές πρέπει να συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να διατηρήσουν τις επιδόσεις που με τόσο κόπο πέτυχαν. Θα χρειαστεί να επενδύσουν σε περισσότερες ώρες μελέτης και να μείνουν απερίσπαστοι από εξωσχολικά ζητήματα που επηρεάζουν την απόδοσή τους. Νερό: Βοηθήστε το ανοσοποιητικό σας, γιατί θα καταπονηθείτε με ενοχλητικά συμπτώματα, συχνά κρυολογήματα αλλά και παλαιότερα προβλήματα που θα επανεμφανιστούν. Η επιρροή στα οικονομικά σας δεν είναι ιδιαίτερα αρνητική κι έτσι μια μικρή προσοχή στα έξοδά σας θα βοηθήσει να αντεπεξέλθετε.

Ανάγκη για προσωπική εξέλιξη
Κατσίκα
Το έτος του Σκύλου επιτέλους πέρασε. Η περίοδος αυτή είναι ιδανική για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας. Τα επαγγελματικά σας θα είναι σταθερά και δεν θα ήταν φρόνιμο να επιλέξετε αλλαγές ή να απαιτήσετε προαγωγή, γιατί δεν θα ευνοηθείτε, ειδικά επειδή δεν θα σηκώνετε ούτε μύγα στο σπαθί σας, με αποτέλεσμα να σας θεωρούν θρασείς. Αντίστοιχα, τα οικονομικά σας θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία μετά τις απώλειες του προηγούμενου έτους. Συναισθηματικά είστε πολύ ευαίσθητοι και χρειάζεστε κοντά σας φίλους. Δουλέψτε εντατικά για να ξαναβρείτε την ισορροπία σας και διατηρήστε την αυτοσυγκράτησή σας στον εργασιακό χώρο. Ξύλο: Το έτος του Κάπρου θα είναι αρκετά ήρεμο και οι υποθέσεις σας θα προαχθούν αργά, αλλά σταθερά. Έντονη ανησυχία στον επαγγελματικό τομέα, όπου ώρες ώρες σας φαίνεται ότι έχετε κολλήσει στην ίδια θέση. Όχι, δεν είναι η ιδέα σας. Ωστόσο, τώρα σας βολεύει! Εκμεταλλευθείτε το. Φωτιά: Η φετινή χρονιά είναι πολύ καλή για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να κάνετε όλα τα πράγματα που βάλατε πέρσι στο περιθώριο, όπως τις διακοπές σας. Η επιρροή του έτους θα είναι θετική κι έτσι, με σωστό προγραμματισμό, θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Γη: Τα εργασιακά, όπως και τα οικονομικά σας, θα έχουν ομαλή πορεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτείτε ούτε να στηρίζεστε στους συνεργάτες σας, γιατί θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν. Φροντίστε κάθε φορά να γίνεστε αντιληπτοί και να μη σας παραγκωνίζουν. Μέταλλο: Πολλές οι προκλήσεις και έντονη η υπερένταση που αισθάνεστε για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Φυσικά, αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι σας απασχολούν αρκετά τα προσωπικά σας θέματα και δύσκολα συγκεντρώνεστε στους στόχους που έχετε θέσει. Νερό: Ο μόνος τρόπος για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας είναι να είστε καλά. Φροντίστε λοιπόν την υγεία σας και μην παραμελήσετε ευαισθησίες που ίσως βγουν στην επιφάνεια. Φυσικά, μαζί με ένα γερό οργανισμό χρειάζεται και ένα δυνατό μυαλό, γι’ αυτό μην το φορτίζετε με άχρηστες έννοιες.

Κρατάτε το κλειδί της επιτυχίας σας
Π
ίθηκος
Θετική είναι η επιρροή του Κάπρου για εσάς που είστε έτοιμοι να ρισκάρετε. Από την άλλη, για όσους είστε πιο συντηρητικοί και διστάζετε να κάνετε πράξη το λόγο σας, οι εξελίξεις δεν θα είναι τόσο ευνοϊκές. Δραστηριοποιηθείτε και αρπάξτε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Η πρόοδός σας δεν εξαρτάται μόνο από την τύχη, αλλά και από τις πράξεις σας. Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι δεν περνάτε απαρατήρητοι. Σας κουβεντιάζουν, ειδικά στον επαγγελματικό χώρο. Πάντως, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε αν οι πράξεις σας είναι καθαρές και θα έχετε την ευχαρίστηση να ακούτε στο τέλος τα καλύτερα λόγια για σας. Προσοχή όμως στα οικονομικά σας! Μην πάρετε θάρρος και αρχίστε να ξοδεύετε ασύστολα. Ξύλο: Τα επαγγελματικά σας και η υγεία σας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι, αφού δεν έχετε με τι άλλο να ασχοληθείτε, χώνετε τη μύτη σας σε υποθέσεις μελών της οικογένειάς σας. Φυσικά, δεν το βλέπουν με καλό μάτι... Αν θέλετε να προσφέρετε βοήθεια, η συμβουλή σας και μόνο αρκεί. Φωτιά: Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να θέσετε νέες βάσεις στην καριέρα σας, να αλλάξετε εργασιακό περιβάλλον ή να ασχοληθείτε με κάτι καινούργιο ή ακόμα να ξεκινήσετε κάτι δικό σας. Το έτος του Κάπρου θα είναι ευνοϊκό και η επιλογή σας θα έχει θετική εξέλιξη. Γη: Οι κοινωνικές επαφές σας είναι αυτές που θα σας δώσουν το προβάδισμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας. Γνωστοί και φίλοι σας εκτιμούν ιδιαίτερα και φροντίζουν για τη διάδοση των χαρισμάτων σας. Παρ’ όλα αυτά, μην το πάρετε πάνω σας και αρχίσετε να κοκορεύεστε, γιατί θα χάσετε την εύνοιά τους. Μέταλλο: Μην τα μετράτε όλα με γνώμονα το δικό σας όφελος. Μερικές φορές χρειάζεται η προσφορά, έστω και χωρίς ανταπόδοση. Από αυτό κρίνεται και η εσωτερική αξία μας και αυτό ίσως περιμένει το ταίρι σας για να αφεθεί στη σχέση σας ή το αφεντικό σας για να σας δώσει προαγωγή. Νερό:
Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε και η καθημερινότητά σας αφιερώνεται περισσότερο σε ένα μέρος της φαντασίας σας παρά στην πραγματικότητα. Παραμελείτε επανειλημμένα τα καθήκοντά σας και κάποια στιγμή θα το μετανιώσετε, γιατί θα χρειαστεί να γίνετε χίλια κομμάτια για να τα φέρετε βόλτα.

Κερδίστε ό,τι σας αξίζει με το σπαθί σας
Πετεινός
Το έτος του Κάπρου δεν θα σας στρώσει το κόκκινο χαλί και πιθανότατα να προσθέσει και εμπόδια στο δρόμο σας. Έτσι όμως θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείξετε τι αξίζετε. Χρησιμοποιήστε πρακτικά σχέδια και θέστε εφικτούς στόχους. Η πρόοδός σας θα έρθει αργά, αλλά σταθερά. Αν τα μηνιαία σας έσοδα εξαρτώνται από προμήθειες, ίσως να έχετε μια μικρή πτώση, γι’ αυτό ελέγξτε πιο αυστηρά τα έξοδά σας. Οι προσωπικές σχέσεις σας θα περάσουν μια περίοδο δυσαρμονίας, αλλά αυτό οφείλεται μόνο στη δική σας διάθεση και την έλλειψη ικανοποίησης από άλλα ζητήματα. Δείξτε την ανάλογη κατανόηση με το ταίρι σας. Η υγεία σας θα είναι καλή και δεν θα σας απασχολήσει με προβλήματα. Ξύλο:
Γενικά η υγεία σας θα είναι καλή, με μικρή ευαισθησία όμως στις εποχιακές ιώσεις. Μια μικρή προφύλαξη όταν βρίσκονται σε έξαρση είναι αρκετή για να προστατευθείτε. Επίσης, ελαττώστε το άγχος σας για τη δουλειά. Ούτως ή άλλως βάζετε τα δυνατά σας, άρα η επιπλέον ανησυχία δεν βοηθάει σε τίποτα. Φωτιά: Στον επαγγελματικό τομέα θα εμφανίζονται εμπόδια που θα προκαλούν αναστάτωση και αλλαγή σχεδίων πολύ συχνά. Θα είναι μια δοκιμασία για την υπομονή και την επιμονή σας, σίγουρα στο τέλος όμως δεν θα βγείτε ζημιωμένοι και θα έχετε και τις ευκαιρίες να πάρετε μια ανάσα. Γη: Πρέπει να πάρετε πρωτοβουλίες και να αποφασίσετε να δράσετε αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Προσοχή πρέπει να δείξουν οι γυναίκες του ζωδίου. Μην χρησιμοποιήσετε επιθετικότητα και διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Για τις αδέσμευτες θα υπάρξουν νέες γνωριμίες και φλερτ. Μέταλλο: Μην κοκορεύεστε ότι τα έχετε όλα υπό έλεγχο. Το ξέρετε ότι δεν είναι αλήθεια. Βέβαια, το ότι μπορείτε να δουλέψετε σκληρά και να το πετύχετε είναι σίγουρο! Μην προτρέχετε, όμως, γιατί θα σας βάλουν τρικλοποδιά. Δείξτε αυτό που θέλετε με πράξεις και όχι με λόγια του αέρα. Νερό: Κινηθείτε συντηρητικά με τα οικονομικά σας. Οι σχέσεις σας θα αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες, που, αν και δεν θα είναι σημαντικές, θα σας κουράσουν, ιδιαίτερα όσον αφορά τα αισθηματικά. Προσέχετε την υγεία σας και ανεβάστε το ηθικό σας για να μην πέσετε σε κατάθλιψη.

Χαρούμενα γεγονότα
Σκύλος
Οι σχέσεις σας ευημερούν και στον προσωπικό και στον επαγγελματικό τομέα. Οι κοινωνικές επαφές θα προωθήσουν τα επαγγελματικά σας, με αποτέλεσμα η καριέρα σας να ανέβει στα ύψη. Όσο για την αρνητική επιρροή το έτος του Σκύλου, περασμένα ξεχασμένα. Κρατήστε το κεφάλι ψηλά και κοιτάξτε το μέλλον. Τα οικονομικά σας θα ακολουθήσουν ανάλογη πρόοδο με την καριέρα σας και θα σας βάλουν σύντομα στον πειρασμό του shopping therapy. Προμηνύονται συνεστιάσεις για χαρμόσυνα γεγονότα - αν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε γάμο. Ή, πάλι, να σκεφτείτε τα γεννητούρια. Τέλος, αν είστε μόνοι και βγείτε ραντεβού για να κάνετε μια νέα σχέση, σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε από το αποτέλεσμα. Ξύλο: Η υγεία σας θα σας απασχολήσει έντονα, με μακροχρόνια προβλήματα, ειδικά αν είστε ηλικιωμένοι. Οι μικροί του ζωδίου έχουν να νοιαστούν μόνο για τα μαθήματά τους. Οι ενδείξεις του έτους, εξάλλου, είναι πολύ θετικές για την έκβαση των εξετάσεων ή των αποτελεσμάτων που περιμένουν. Φωτιά: Προσέξτε τι τρώτε, γιατί οι στομαχικές διαταραχές και τα γαστρεντερικά προβλήματα δεν θα σας αφήσουν σε ησυχία. Πέρα απ’ αυτόν, δεν έχετε άλλο λόγο ανησυχίας, αφού και τα επαγγελματικά σας εξελίσσονται καλά και οι σχέσεις σας με συνεργάτες και φίλους είναι άριστες. Γη: Πολλές ευκαιρίες θα παρουσιαστούν στο δρόμο σας, αρκεί να είστε σε ετοιμότητα να τις δείτε. Οι επενδύσεις που θα αποφασιστούν τώρα θα είναι κερδοφόρες και στον αισθηματικό τομέα θα έχετε την ηρεμία σας. Ο χρόνος προσφέρεται για να χαρείτε την οικογένειά σας και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας. Μέταλλο: Η δημιουργία οικογένειας είναι στα άμεσα σχέδιά σας, αφού έχετε μια καταπληκτική σχέση. Επαγγελματικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και αλλαγές θα γίνουν μόνο αν το επιλέξετε εσείς. Η απόφασή σας πάντως, όποια κι αν είναι, θα έχει θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Νερό: Έχετε το μαγικό άγγιγμα που εγγυάται την επαγγελματική σας ανέλιξη και η προαγωγή είναι πολύ κοντά. Έτσι, έχοντας τακτοποιήσει τα επαγγελματικά σας, μπορείτε να σκεφτείτε και μια μεγαλύτερη δέσμευση με το σύντροφό σας. Οι αδέσμευτοι θα έχετε πολλές πιθανότητες να γνωρίσετε τον άνθρωπό σας.