Άδραξε τις ευκαιρίες πριν τις καλοκαιρινές εκλείψεις!

27.05.2009
Γείωση και σταθερότητα φέρνει ο Ιούνιος, για να... συνέλθουμε, να συνειδητοποιήσουμε τι μας γίνεται, να οργανώσουμε το παρόν και να μεθοδεύσουμε ένα μέλλον καλύτερο και πιο σίγουρο ενόψει των τριών θερινών εκλείψεων.

Γείωση και σταθερότητα φέρνει ο Ιούνιος, για να... συνέλθουμε, να συνειδητοποιήσουμε τι μας γίνεται, να οργανώσουμε το παρόν και να μεθοδεύσουμε ένα μέλλον καλύτερο και πιο σίγουρο ενόψει των τριών θερινών εκλείψεων.
Η συσσώρευση πλανητών στον Κριό και στα άλλα παρορμητικά ζώδια μέχρι τώρα μας χάρισε μεν ενέργεια, τόλμη και ερωτισμό, αλλά προκάλεσε ανταγωνισμό, θερμοκέφαλες αντιδράσεις, ένταση και αστάθεια. Καιρός, λοιπόν, για ηρεμία και καταστάλαγμα τώρα που οι πλανήτες μετακινούνται σε... σταθερό έδαφος, παρά τις μεταξύ τους δυσαρμονίες.

Το πλανητικό σκηνικό
Συζυγία Ποσειδώνα - Δία
στον Υδροχόο. Συνεχίζει να αλλοιώνει την εξελικτική επιρροή του Δία, η οποία θα μας έβγαζε από την αδράνεια και τον αποπροσανατολισμό, αλλάζοντας τρόπο σκέψης, ιδέες και προοπτικές. Η δυάδα (με ισχυρότερο τον ουτοπιστή Ποσειδώνα) είναι ένα κι ένα για εξιδανικεύσεις, φαντασιώσεις και ξεγελάσματα, για ελπίδες βελτίωσης... χωρίς ζόρι, για μεγαλόστομες και ανεπαρκείς λύσεις σε μέγιστα προβλήματα. Σε πρώτο πλάνο περνάει και η διαπλοκή -παντοδύναμη, επιδεικτική και πανταχού παρούσα- αφού η ευπιστία, η απατεωνιά και η ασυδοσία είναι ποσειδώνιες αδυναμίες.
Ερμής «ορθός» στον Ταύρο (31/5-13/6). Έπειτα από 24 ημέρες ανάδρομης τροχιάς, που προκαλούσε απροσεξία, ασυνεννοησία, παραπληροφόρηση και τέντωμα νεύρων, τώρα έχουμε την ευκαιρία να σκεφτούμε και να δράσουμε... ταυρίσια: προσγειωμένα, μεθοδικά και επίμονα, αν και η δυσαρμονία του Ερμή με Ποσειδώνα και Δία μόνο ρεαλισμό δεν προδικάζει.
Άρης στον Ταύρο (1/6-11/7). Στριμωγμένος στο συμπαγές γήινο ζώδιο, θα προκαλεί... μουλωχτές εντάσεις, θα μειώσει το τσαγανό των αντρών και θα αυξήσει το πείσμα και την κτητικότητά τους. Το σίγουρο είναι πως οι ρυθμοί και οι τόνοι επιτέλους θα πέσουν!
Αφροδίτη στον Ταύρο (6/6-4/7). Τρυφερή, αισθησιακή, θελκτική, νωχελική, χλιδάτη και καταναλωτική, η Αφροδίτη σε ένα ζώδιο σταθερό, ήρεμο, προσγειωμένο και αφοσιωμένο (παρά την τάση του για... σκανταλιές) γίνεται η πεμπτουσία της θηλυκότητας και το γούρι του γάμου. Οι γυναίκες αποκαλύπτουν τη θηλυκή τους χάρη και δύναμη, όντας γλυκιές, ηδονικές, γοητευτικές, με τετράγωνο μυαλό και αγκαλιά ήρεμη, υποστηρικτική, δοτική! Και ας τονίσει η κόντρα Αφροδίτης, Δία και Ποσειδώνα (από 28/6) τη λαχτάρα για χλιδή, εύκολη ζωή, σπατάλη και καταναλωτισμό (και στη διατροφή).
Σελήνη. Κάθε φορά που η Σελήνη θα διελαύνει από σταθερά ζώδια θα συμβάλλει στη συναισθηματική σταθερότητα και οι δυσαρμονίες της θα διαρκούν λίγο.

Στα συν
Συζυγία Άρη - Αφροδίτης. Ένας μήνας συζυγίας στο γήινο, σταθερό και φιλήδονο Ταύρο θα κάνει τον έρωτα αισθησιακό, απολαυστικό, έντονο, ενώ η υπεροχή της συντροφικής Αφροδίτης θα συμβάλλει στην ανανέωση και στο καταστάλαγμα σχέσεων και γάμου. Ας είμαστε συγκρατημένοι, όμως, κατά τη δυσαρμονία τους με Δία και Ποσειδώνα, γιατί οι εξιδανικεύσεις, οι φαντασιώσεις και η συναισθηματική ελαφρότητα που θα προκαλεί θα αυξήσουν τους πειρασμούς και τα ερωτικά μπλεξίματα.
Εναρμόνιση Ερμή - Ουρανού (31/5-13/6). Θα κάνει τη σκέψη προοδευτική, το μυαλό αστραφτερό, επινοητικό, διορατικό και θα κορυφώσει το χιούμορ!
Εναρμόνιση Άρη, Αφροδίτης και Πλούτωνα στον Αιγόκερω (1-14/6). Θα μειώσει τα παιχνίδια δύναμης και το κυνήγι του χρήματος.
Εναρμόνιση Άρη και Αφροδίτης με τον Κρόνο στη γήινη Παρθένο (12-30/6). Θα μειώσει ανασφάλειες, ρομαντισμούς, ευπιστίες, σπατάλες και θα μας κάνει πρακτικούς, συνετούς, αποφασιστικούς, παρά την παράλληλη δυσαρμονία της με Δία και Ποσειδώνα.
Ο Ερμής στους Διδύμους (από 14/6). Ευφυές αουτσάιντερ. Ο Ερμής, ισχυρός στους αέρινους Διδύμους, θα κάνει το μυαλό σβέλτο, ευέλικτο και εφευρετικό και θα περιορίσει τη ροπή για απάτες, λάθη, ρίσκο και ασυλλόγιστα έξοδα.
Ο Δίας στον Υδροχόο. Παρά τις δυσαρμονίες του, θα συνεχίσει να τονίζει την ελευθερία του πνεύματος και το σεβασμό στον άνθρωπο, καθώς και να προετοιμάζει αλλαγές: μέσα μας, γύρω μας, στον κόσμο όλο!

Τα ζώδια

Κριός: Το χρήμα και τα μάτια σας!
Προσωπικά:
Η συζυγία Άρη - Αφροδίτης θα φέρει επιθυμία για καταστάλαγμα στα προσωπικά, κάνοντας ακόμα και εσάς τους ανεξάρτητους να αποζητάτε τη σιγουριά της συντροφικότητας. Η δυσαρμονία της, όμως, με Δία και Ποσειδώνα θα οδηγήσει σε σπατάλη συναισθημάτων ή χρόνου.
Πρακτικά: Μετά την ανοργανωσιά του ανάδρομου Ερμή η ορθή του επαναφορά στον πρακτικό Ταύρο θα συμβάλλει στη συνετή διαχείριση των οικονομικών. Η Αφροδίτη στον Ταύρο φέρνει τύχη, αλλά ο Άρης εκεί σας κάνει επιρρεπείς σε ρίσκα και σπατάλες, οι δε δυσαρμονίες επιβάλλουν δραστική μείωση υποχρεώσεων και έξοδων.

Ταύρος: Μια στο καρφί και μια στο πέταλο
Προσωπικά: Τι πιο και ευνοϊκό για έρωτες και αγάπες από την Αφροδίτη στον Ταύρο; Τι πιο θετικό για γάμο και οικογένεια από τον Δία στο μεσουράνημα; Ωστόσο, η αδιαλλαξία του Άρη στον Ταύρο και οι δυσαρμονίες όλων των παραπάνω απαιτούν χαμηλό προφίλ και την αποφυγή διαφωνιών.
Πρακτικά: Ο Δίας στο μεσουράνημα υπόσχεται επιτυχία σε καριέρα και status, ο ορθός Ερμής και η Αφροδίτη ευνοούν δημόσιες σχέσεις και συνεργασίες, ο δε Άρης θα συμβάλλει στην πρόοδο με δυναμισμό και πρωτοβουλίες, αν περιοριστεί ο ανταγωνισμός του. Με ρεαλισμό και αυτοσυγκράτηση θα αποφύγετε τα λάθη, τις υπερβολές και τις επιπολαιότητες των δυσαρμονιών τους.

Δίδυμοι: Ευκαιρίες για ανανέωση
Προσωπικά:
Προσγείωση στα... μαλακά φέρνει η εναρμόνιση Άρη, Αφροδίτης και Κρόνου, καθώς δίνει την ευκαιρία για ανανέωση και καταστάλαγμα σε σχέσεις που αξίζουν, ενώ συμβάλλει στην... αναθεώρηση των ισορροπιών μέσα στην οικογένεια. Με ευαισθησία και σεβασμό στις προσωπικές σχέσεις πολλά θα αλλάξουν.
Πρακτικά: Με το μυαλό... σπίρτο, μπορείτε να προωθήσετε τη θέση σας, να αλλάξετε δουλειά ή να ψάξετε για μια δεύτερη. Βλέπετε, σας ευνοεί η αρμονία Ερμή - Ουρανού και Αφροδίτης - Πλούτωνα, που φέρνουν και χρήμα! Όμως, επειδή οι παράλληλες δυσαρμονίες εξαπατούν, όπου ακούτε πολλά κεράσια...

Καρκίνος: Εντάσεις και αστάθεια τέλος

Προσωπικά: Με τη μετάθεση των πλανητών στα σταθερά ζώδια σταματούν οι εντάσεις και οι τριβές, ενώ, παράλληλα, η φιλικότητα και ο ερωτισμός θα τονώσουν το γάμο ή το δεσμό σας λίγο πριν από τις εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου - Αιγόκερω.
Πρακτικά: Η συζυγία Δία - Ποσειδώνα ευνοεί τις εξελίξεις στη δουλειά και στο χρήμα, αλλά οι δυσαρμονίες της θα προκαλέσουν πτώση στα οικονομικά, κάνοντας τη διαχείριση χαλαρή έως και επιπόλαιη. Η υγεία προβλέπεται καλή, αλλά, αν υπάρχουν ορμονικά προβλήματα, μην τα παραβλέψετε.

Λέων: Μακάρι να ξέρατε τι θέλετε...
Προσωπικά:
Μοναδικός μήνας για να πετύχετε και να χαρείτε πολλά, αν ξέρετε τι θέλετε και αν έχετε υπομονή και επιμονή να το επιδιώξετε. Ο Δίας εγγυάται... αγαπημένες σχέσεις με τον εαυτό σας και τους σημαντικούς άλλους, η δε Αφροδίτη ευνοεί γάμο, οικογένεια και λαμπερή κοινωνική ζωή. Μην αφήσετε τις δυσαρμονίες τους να σας το χαλάσουν.
Πρακτικά: Δυναμικός, σβέλτος, φιλόδοξος, τολμηρός ο Άρης στο μεσουράνημα ευνοεί εξελίξεις στη δουλειά, αν εσείς κοντρολάρετε τον ανταγωνισμό. Ο ορθός Ερμής τονίζει ευφυΐα και ρεαλισμό, ενώ η Αφροδίτη φέρνει τύχη σε καριέρα και status. Στοχεύστε ψηλά, ψύχραιμα, επίμονα και διπλωματικά.

Παρθένος: Θετικές αλλαγές στη ζωή σας
Προσωπικά:
Η εναρμόνιση Άρη - Αφροδίτης με τον Κρόνο στην Παρθένο τονίζει την αισιοδοξία, την εξωστρέφεια, τη δυναμικότητα, τη γοητεία σας. Η εναρμόνιση Ερμή - Ουρανού, πάλι, σας κάνει διορατικούς στα αισθηματικά. Οι δυσαρμονίες τους τονίζουν ανησυχία και άγχος. Αντιδράστε!
Πρακτικά: Ο ανάδρομος Ερμής τέντωσε νεύρα και... συνεργασίες, η δε επαναφορά του σε ορθή τροχιά θα διόρθωνε τα κακώς κείμενα, αλλά οι δυσαρμονίες του «χτυπούν» τη σωστή σας κρίση, με αποτέλεσμα την αδυναμία στη στιβαρή διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων.

Ζυγός: Η libido χτυπάει κόκκινο!
Προσωπικά: Η ερωτική δυάδα Άρη - Αφροδίτης... πυρπολεί τη libido σας, η δυσαρμονία της, όμως, με Δία και Ποσειδώνα θα σας κάνει έτοιμους να ερωτευθείτε ό,τι γυαλίζει χωρίς να αξίζει! Εστιάστε στη βελτίωση του γάμου ή του δεσμού σας, όχι στις περιπέτειες.
Πρακτικά: Τα οικονομικά -ιδίως τα κοινά- δέχονται μεν θετικές επιρροές, αλλά οι παράλληλες αρνητικές μπορεί να σας παρασύρουν σε ασύμφορες επενδύσεις ή σε σπατάλες. Το δεκαπενθήμερο της εναρμόνισης Αφροδίτη - Πλούτωνα είναι ιδανικό για κληρονομικά ή αγοραπωλησία ακινήτων.

Σκορπιός: Πάθος, πάθη και εντάσεις...
Προσωπικά:
Στον έρωτα πρωτιές, αλλά στις προσωπικές σχέσεις συνεχείς μεταπτώσεις μεταξύ δοτικότητας και πείσματος, τριβών και έντασης. Αιτία η ταυτόχρονη επιρροή Αφροδίτης και Δία, από τη μια, και ο εριστικός Άρης, από την άλλη, καθώς και οι δυσαρμονίες όλων τους. Επιστρατεύστε γοητεία, διπλωματία, χιούμορ και υπομονή!
Πρακτικά: Η ανταγωνιστική επιρροή του Άρη (ιδίως με ανώτερους) είναι... αιτία τριβών και αστάθειας στο χώρο της δουλειάς, οι δε δυσαρμονίες του θα αυξομειώνουν την αυτοπεποίθησή σας. Θα είστε πιο αποδοτικοί, αν είστε συγκεντρωμένοι και εργάζεστε, όσο γίνεται, μόνοι.

Τοξότης: «Κόψτε» ταχύτητα
Προσωπικά:
Οι δυσαρμονίες των πλανητών στα σταθερά ζώδια θα κάνουν το μυαλό ταχύ, αλλά όχι καθαρό, γεγονός που θα μειώσει την ως τώρα εύνοια του Δία στην επικοινωνία, στις γνωριμίες, στα ταξίδια. Αντίθετα, η πληθώρα πλανητών στα γήινα ζώδια ενισχύει τις προσωπικές σχέσεις.
Πρακτικά: Δίνεται μοναδική ευκαιρία να «σπάσει» η γκίνια της στασιμότητας και στα οικονομικά, από τις εναρμονίσεις πλανητών στα ζώδια της Γης. Ωστόσο, η πληθώρα πλανητών στα σταθερά ζώδια και οι δυσαρμονίες τους μειώνουν την αυτοσυγκέντρωση και υποδαυλίζουν ανταγωνισμούς με συναδέλφους. Προσέξτε!

Αιγόκερως: Αναθερμάνετε τις σχέσεις σας
Προσωπικά:
Πολύ σέξι θα σας κάνει η μακρά επιρροή Άρη - Αφροδίτης, αλλά οι δυσαρμονίες τους μπορεί να σπρώξουν ακόμα και εσάς τους ρεαλιστές να γοητευθείτε από άτομα που δεν αξίζουν. Φλερτάρετε, λοιπόν, χαρείτε τον έρωτα, αλλά μην ερωτευθείτε!
Πρακτικά: Κόψτε... μαχαίρι σπατάλες, μη δανείζετε, μη δανείζεστε, αποφύγετε επιταγές, γραμμάτια, αλλά και πάσης φύσεως επενδύσεις ή αγορές, εκτός ίσως από μια πολύ συμφέρουσα αγοραπωλησία ακινήτου. Στη δουλειά θα αποδίδετε πολύ καλύτερα, οι δε συνεργασίες σας θα είναι πιο αποτελεσματικές. Αν σας υπόσχονται αυξήσεις, μη βιαστείτε να χαρείτε.

Υδροχόος: Μειωμένες αντιστάσεις
Προσωπικά:
Η συζυγία Δία - Ποσειδώνα στον Υδροχόο και η δυσαρμονία της με τον Άρη μπορούν να φέρουν ατονία και να μειώσουν τις ψυχοσωματικές σας αντιστάσεις. Βιταμίνες, λοιπόν, ριλάξ και μακριά από πηγές άγχους και έντασης. Αν κάτι δεν πάει καλά στα προσωπικά σας, καλύτερα να κρατάτε αποστάσεις παρά να υποχωρείτε.
Πρακτικά: Οι δυσαρμονίες των πλανητών στον Ταύρο με τη δυάδα Δία - Ποσειδώνα θα προκαλούν σκαμπανεβάσματα τόσο στην απόδοσή σας όσο και στην καλή συνεργασία, ιδίως με συνέταιρους ή ανώτερους. Αντίθετα, η πληθώρα των πλανητών στα γήινα ζώδια θα τονώσει τα οικονομικά.

Ιχθύες: Οι σχέσεις σας βελτιώνονται
Προσωπικά
: Οι δυσαρμονίες των πλανητών στα σταθερά ζώδια μπορεί να ρίξουν τη διάθεσή σας και να δυσκολέψουν τη συνεννόηση, ιδίως με συγγενείς (και εξ αγχιστείας). Αντίθετα, το πλήθος των πλανητών στα ζώδια της Γης θα ανεβάσει το ερωτικό θερμόμετρο και θα συμβάλλει στην αισθηματική ανανέωση.
Πρακτικά: Το φαινόμενο διευκολύνει τη διευθέτηση των οικονομικών, αλλά, δεν ευνοεί τις δημόσιες σχέσεις, τα επαγγελματικά ταξίδια, τη συνεννόηση και την αγαστή συνεργασία με πελάτες ή συναδέλφους. Σκεφτείτε διπλά πριν μιλήσετε και μείνετε συγκεντρωμένοι όταν εργάζεστε ή οδηγείτε.

Aπό τη ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ,
Aστρολόγο-σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI