Η Αφροδίτη στον Κριό: επικίνδυνη αποπλάνηση!

26.03.2009
Σύμβολο της θηλυκότητας, του αισθησιασμού και του συναισθήματος, η Αφροδίτη περνάει στον αυθόρμητο και ενθουσιώδη Κριό. Τα προσχήματα πέφτουν, οι διεκδικήσεις γίνονται άμεσες και εμείς πρέπει να συμβιβάσουμε την έντονη επιθυμία για επιβολή με το πραγματικό συμφέρον μας. Δέχεστε την πρόκληση;

Από το Φεβρουάριο η Αφροδίτη μπήκε στον Κριό και θα μείνει στην αγκαλιά του πύρινου ζωδίου (μέχρι τις 5 Ιουνίου), αφυπνίζοντας επιθυμίες, καίγοντας καρδιές, κάνοντας τον έρωτα τολμηρό και παθιασμένο, ενώ, ως ανάδρομη, θα φτάσει τις σχέσεις στα άκρα ή θα ανατρέψει ισορροπίες (6/3-11/4). Κατά τις 111 μέρες της φλογερής τους συζυγίας ο Κριός θα της προσδώσει άρεια ορμή, που θα τονίσει την αντρική πλευρά των γυναικών (animus).

Η επιρροή της
Η Liz Green, γνωστή αστρολόγος και δόκτωρ ψυχολογίας, αποκαλεί την Αφροδίτη στον Κριό «Ζαν ντ’ Αρκ του έρωτα». Εδώ η Αφροδίτη γίνεται σέξι, προκλητική και διεκδικεί ελευθερία και πρωτιά μέσα στη σχέση, όμως ποτέ δεν γίνεται σεξουαλική, ανεξάρτητη, μαχητική και εγωκεντρική όσο ο Άρης, ακόμα και όταν κινείται ανάδρομα. Γιατί, λοιπόν, δίνεται τόση έμφαση στην αφροδίσια ένταση; Ίσως γιατί η ανάδρομη Αφροδίτη επιδρά σαν «ήπιος» Άρης, οπότε είναι σαν να δεχόμαστε την επιρροή του από δύο μεριές ταυτόχρονα, γεγονός που ανεβάζει την ένταση. Πάντως, η ανάδρομη Αφροδίτη στον Κριό γίνεται πιο κυριαρχική και μπορεί να ανατρέψει απερίσκεπτα κάποιες ισορροπίες!
Όμως, η Αφροδίτη δεν επηρεάζει μόνο την ομορφιά, την έλξη, τον έρωτα. Σχετίζεται και με αποκτήματα και ανέσεις ή με τη ματαιοδοξία, τη χλιδή, τη σπατάλη, αλλά και την τύχη στο χρήμα. Η πολύμηνη διέλευσή της από τον Κριό, λοιπόν, δίνει έμφαση σε όλα τα παραπάνω, οπότε θα κορυφωθούν σπατάλες, ρίσκα, δανεισμοί και πολλές τσέπες θα... καούν μεσούσης της οικονομικής κρίσης! Ανοίξτε, λοιπόν, το πουγκί για να μπουν χρήμα, δώρα, κληρονομιές και κλείστε το ερμητικά όταν ονειρεύεστε αγορές, χλιδή και κέρδη από τζόγο ή επενδύσεις. Και όταν η Αφροδίτη κινείται ανάδρομα, προσέξτε τα σκαμπανεβάσματα στην αγορά, το χρηματιστήριο, καθώς και τις ακάλυπτες επιταγές.

Κριός: Πάρτε πρωτοβουλίες!
Προσωπικά:
Τόλμη, γοητεία και έμφαση στο συναίσθημα χαρίζει η Αφροδίτη, η δε συζυγία της με τον Άρη θα σας μεταμορφώσει σε sex symbol και θα σας βάλει σε δίλημμα: Έρωτας ή πόλεμος; Προτιμήστε το πρώτο.
Πρακτικά: Πάρτε πρωτοβουλίες στη δουλειά, προωθήστε με... τακτ τη θέση σας και μην επιτρέψετε στην παρορμητική διάθεση της ανάδρομης Αφροδίτης και την ανταγωνιστική του Άρη στον Κριό να γίνουν απειλή αργότερα.

Ταύρος: Στα κέφια σας
Προσωπικά: Η Αφροδίτη στον Κριό δεν επιδρά στην ερωτική σας ζωή, αλλά θα τονώνει επί μήνες τη διάθεση, την αισιοδοξία και την ευεξία σας (όχι ως ανάδρομη). Επίσης, η εναρμόνισή της με τον Δία (έως 17/3 και 29/5-5/6) ευνοεί το γάμο και την αισθηματική σταθερότητα.
Πρακτικά: Ο Δίας «χαμογελάει» σε καριέρα και status, η Αφροδίτη κάνει πιο φιλικό το κλίμα στη δουλειά και η εναρμόνισή τους υπόσχεται εξελίξεις σε καριέρα και χρήμα. Μόνο, κοντρολάρετε τον ανταγωνισμό και την ανυπομονησία που προκαλεί ως ανάδρομη.

Δίδυμοι: Αδράξτε κάθε ευκαιρία
Προσωπικά: Μέχρι τον Ιούνιο, βγείτε με φίλους, κάντε νέους -οι γνωριμίες ευνοούνται- απολαύστε το φλερτ και στους φιλικούς κύκλους, ή τονώστε με υπομονή και στοργή τη σχέση σας. Ωστόσο, κατά τη συζυγία Άρη - Αφροδίτης (24/4-31/5), μην μπλέξετε με φίλους.
Πρακτικά: Ταλέντα, έμπνευση και ομαδική δουλειά βρίσκουν γόνιμο έδαφος. Και αν η εργασία σας είναι πνευματική ή καλλιτεχνική, με το φαινόμενο θα αναγνωριστεί. Προσοχή στη σπατάλη χρόνου, όταν η Αφροδίτη γίνεται ανάδρομη!

Καρκίνος: Μία πάνω, μία κάτω
Προσωπικά:
Πολύμηνη η εύνοια της Αφροδίτης στο γάμο, αν και ταράζει τα νερά ως ανάδρομη. Ωστόσο, η δυσαρμονία της με τον Πλούτωνα (24/4-11/5) θα προκαλέσει ζήλιες, η δε συζυγία της με τον Άρη διλήμματα λίγο πριν τις εκλείψεις του Ιουλίου.
Πρακτικά: Διευκολύνει τη φιλική συνεργασία και φέρνει τύχη στην καριέρα. Η εναρμόνισή της με τον Δία ανοίγει δρόμους στην απόκτηση χρήματος (έως 19/3 και 25/5-5/6) και, το Μάιο, η συζυγία της με τον Άρη τονίζει φιλοδοξία και ευνοεί την πρόοδο.

Λέων: Από γοητεία άλλο τίποτα
Προσωπικά: Αφροδίτη και Δίας είναι ιδανικοί για τις σχέσεις σας με τον εαυτό σας, το ταίρι σας, τους γύρω σας. Παρά τις μικροεντάσεις της ανάδρομης Αφροδίτης και του Άρη (μέχρι τις 14/3), η ζωή μπορεί να είναι ωραία.
Πρακτικά: Οι δημόσιες σχέσεις και η φιλική συνεργασία είναι τα ατού με τα οποία θα διορθώσετε τα κακώς κείμενα. Αποφύγετε τους ανταγωνισμούς (έως 14/3) και την ανάδρομη Αφροδίτη που απειλεί να σας ρίξει σε βαθιά νερά.

Παρθένος: Και όποιος αντέξει...
Προσωπικά:
Πυρπολείται επί μήνες η libido σας και κορυφώνεται σεξαπίλ και ψυχική δύναμη! Ξεπεράστε τα κρόνια ταμπού και «ξεσκουριάστε» με μεγάλες δόσεις έρωτα. Άλλωστε, η συζυγία Άρη - Αφροδίτης κάνει ατμόσφαιρα!
Πρακτικά: Η Αφροδίτη σε ορθή πορεία επιτρέπει τόσο την εισροή χρήματος όσο και τη σπατάλη του, ως ανάδρομη δε οδηγεί μόνο σε ρίσκο και απώλειες. Το καλό της επιρροής στο σύνολό της είναι πως αυξάνει τις καύσεις και συμβάλλει στο ευκολότερο αδυνάτισμα.

Ζυγός: Το... μπλα μπλα μετράει
Προσωπικά: Για να χαρείτε την πολύμηνη εύνοια της Αφροδίτης, βάλτε λουρί στην ένταση και την απερισκεψία που προκαλεί ως ανάδρομη. Ευτυχώς, όταν ο Άρης θα επηρεάζει τα αισθηματικά σας, η συζυγία του μαζί της (24/4-31/5) θα τονώνει τον ερωτισμό.
Πρακτικά: Καλλιεργήστε τις δημόσιες σχέσεις και το καλό συναδελφικό κλίμα, για να προστατευτείτε απέναντι στις ζήλιες της ανάδρομης Αφροδίτης. Το επικοινωνιακό σας ταλέντο μπορεί να γίνει το μεγάλο σας όπλο. Κατά τα άλλα, αν θέλετε να επενδύσετε σε ακίνητα, κάντε το καλύτερα μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Σκορπιός: Εσείς «έξω καρδιά»;
Προσωπικά: Επειδή η εύνοια της Αφροδίτης δεν αρκεί, φροντίστε τον οργανισμό σας, γιατί... παραμονεύουν νεύρα, ευπάθεια στα νεφρά (όταν είναι ανάδρομη) και ευάλωτο στομάχι (ιδιαίτερα μέχρι τις 14/3). Έμμεσα θετική και η επιρροή της στο γάμο και στην οικογένεια.
Πρακτικά: Η Αφροδίτη συμβάλλει στην αγαστή συνεργασία με συναδέλφους και σας κάνει πιο εκδηλωτικούς και φιλικούς, με την προϋπόθεση ότι σας εμπνέει η δουλειά σας. Εάν όχι, ως ανάδρομη θα τονώσει τις τάσεις... τεμπελίτιδας.

Τοξότης: Από επιλογές... να!
Προσωπικά: Χαρά για ζωή, διάθεση φιλική, όρεξη για διασκέδαση και έρωτα ή πάθος στην αφοσίωση. Η Αφροδίτη Θα σας μετατρέψει σε sex symbol (ιδίως 24/4-31/5) και, ως ανάδρομη, θα σας κάνει επιρρεπείς στον πειρασμό. Ελεύθεροι και... μοιραίοι ή αθεράπευτα ρομαντικοί; Εσείς επιλέγετε.
Πρακτικά: Ταλέντα και δημιουργικότητα ενισχύει η Αφροδίτη και συμβάλλει στην αναγνώριση ταλέντων και δημιουργικοτητας, αν η ενασχόλησή σας είναι καλλιτεχνικής ή πνευματικής φύσεως. Ακόμα, διευκολύνει την επικοινωνία και τη σύναψη δημοσίων σχέσεων.

Αιγόκερως: Ζυγίστε τις καταστάσεις
Προσωπικά: Όταν ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω επιδιώκει κυριαρχία στις σχέσεις, η εύνοια της Αφροδίτης σε γάμο, οικογένεια, σπιτικό είναι ευλογία. Αποφύγετε ζήλια και ανταγωνισμούς (24/4-11/5) και τις θερμοκέφαλες αντιδράσεις όταν αυτή είναι ανάδρομη.
Πρακτικά: Το φαινόμενο ευνοεί ό,τι έχει σχέση με ακίνητα και θα οδηγήσει σε εξελίξεις στη δουλειά, τώρα που ο Δίας ευνοεί τα οικονομικά (ιδίως αν έχετε ωροσκόπο Αιγόκερω). Αν επιθυμείτε αλλαγή, εξετάστε το ζήτημα ενδελεχώς.

Υδροχόος: Ανανέωση και... τυχερά
Προσωπικά: Όλο το χρόνο ο Δίας στον Υδροχόο σας φωτίζει, εσωτερικά και εξωτερικά, και ανανεώνει τις σχέσεις σας. Το φαινόμενο θα συσφίγξει τους δεσμούς σας με αγαπημένα πρόσωπα και θα οδηγήσει σε γνωριμίες αβίαστα. Η ανάδρομη Αφροδίτη, μόνο, μπορεί να σας ρίξει σε επικίνδυνα δίχτυα.
Πρακτικά: Οι δημόσιες σχέσεις και η φιλική στάση με ανωτέρους και συνεργάτες θα σβήσει τα κακώς κείμενα των εκλείψεων και θα μετριάσει τον εγωισμό και την εριστική φύση του Άρη στον Υδροχόο (μέχρι τις 14/3).

Ιχθύες: Βάλτε καβούρια στις τσέπες!
Προσωπικά: Τον αισθησιασμό και την αίσθηση σιγουριάς τονίζει η Αφροδίτη στον Κριό. Όταν νιώθετε ανασφαλείς όμως (ιδίως όταν είναι ανάδρομη), μπορεί να γίνετε κτητικοί, να το ρίξετε στις περιττές αγορές και τις γαστριμαργικές απολαύσεις, κάτι που θα σας κοστίσει, αφού ο μεταβολισμός γίνεται νωθρός.
Πρακτικά: Η Αφροδίτη ευνοεί το χρήμα, μπορεί όμως και να το εξανεμίσει ως ανάδρομη, ιδιαίτερα όταν σχηματίσει συζυγία με το ριψοκίνδυνο Άρη (24/4-31/5). Οργανώστε τα οικονομικά σας και αποκλείστε σπατάλες, δανεισμό, επενδύσεις ή τυχερά παιχνίδια.

Από τη ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
Aστρολόγο - σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI