Ποιοι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Δεκέμβριο

30.11.2022
Ποιοι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Δεκέμβριο
O Δεκέμβριος θα είναι πολύ ενδιαφέρων μήνας από αστρολογικής άποψης. Αν και ο κύριος «ένοχος» θα είναι ο Άρης, καθώς η ανάδρομη πορεία του στους Διδύμους συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, ο εσωτερικός πλανήτης Ερμής ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο πάρτι, ενώ ένας εξωτερικός πλανήτης θα σταθεί τελικά απευθείας και ένας άλλος θα παραμείνει ανάδρομος. Το καλό είναι ότι οι ανάδρομοι εξωτερικοί πλανήτες είναι πολύ λιγότερο αισθητοί επειδή βρίσκονται πιο μακριά από τον ήλιο, αλλά αυτό εξακολουθεί να ανεβάζει τη συνολική ποσότητα ανάδρομων πλανητών τον Δεκέμβριο του 2022, στους τέσσερις.

Ποιοι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Δεκέμβριο του 2022

Τον Δεκέμβριο, τέσσερις συνολικά πλανήτες θα είναι ανάδρομοι, αλλά ένας από αυτούς, ο Ποσειδώνας, θα τελειώσει την ανάδρομη πορεία πριν τελειώσει ο μήνας. Ο Ουρανός θα συνεχίσει την ανάδρομη πορεία του καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα, αλλά δεδομένου ότι αυτός ο πλανήτης περνά αρκετούς μήνες ανάδρομος κάθε χρόνο, αυτή η περίοδος είναι πολύ λιγότερο αισθητή. Ο ανάδρομος Άρης, ωστόσο, είναι πολύ πιο σπάνιος, λαμβάνει χώρα μόνο μία φορά κάθε δύο χρόνια, γεγονός που κάνει αυτή την περίοδο να είναι πολύ πιο εμφανής. Ο Ερμής θα γίνει ανάδρομος στο τέλος του μήνα, αλλά δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, δεν είναι κάτι που μας είναι άγνωστο.

Ο Ποσειδώνας έγινε ανάδρομος στις 28 Ιουνίου

Ο Ουρανός έγινε ανάδρομος στις 24 Αυγούστου

Ο Άρης έγινε ανάδρομος στις 30 Οκτωβρίου

Ο Ερμής θα γίνει ανάδρομος στις 29 Δεκεμβρίου

Ανάδρομος Ερμής (29 Δεκεμβρίου — 19 Ιανουαρίου 2023)

Λαμβάνοντας χώρα στο ζώδιο της γης τον Αιγόκερω, ο ανάδρομος Ερμής θα αναθεωρήσει αμέσως στόχους, φιλοδοξίες και μελλοντικά σχέδια και προσπάθειες. Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο για την ιεράρχηση της επιτυχίας και των επιτευγμάτων, επομένως αυτή η ανάδρομη κίνηση είναι βέβαιο ότι θα σε προσκαλέσει να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στις τρέχουσες και μελλοντικές σου προσπάθειές, για να προσδιορίσεις εάν είσαι στο σωστό δρόμο. Τώρα μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις νέα σχέδια ή επιδιώξεις. Αντίθετα, χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να αναδιοργανωθείς και να αναδιαρθρώσεις τους τρέχοντες στόχους σου.

Ο οίκος όπου κυριαρχεί ο Αιγόκερως στον αστρολογικό χάρτη σου είναι το σημείο όπου είσαι επιρρεπής να παρατηρήσεις μια περίοδο αναθεώρησης που προκύπτει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορεί επίσης να είναι μια στιγμή όπου σημαντικές πληροφορίες που λαμβάνεις μπορεί να χρειάζονται μια δεύτερη ματιά. Δεδομένου ότι ο Άρης είναι προς το παρόν ανάδρομος σε ένα από τα ζώδια του Ερμή, η σύγκρουση και ο διάλογος μπορεί επίσης να είναι ένα θέμα κατά τη διάρκεια αυτού του ανάδρομου Ερμή. Φρόντισε να προσέχεις τι λες εναντίον άλλων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.