Πώς θα μας επηρεάσει η σκιά του ανάδρομου Ερμή μέχρι τις 18 Ιουνίου

10.06.2022
Πώς θα μας επηρεάσει η σκιά του ανάδρομου Ερμή μέχρι τις 18 Ιουνίου
Όταν βρίσκεσαι στη δίνη του ανάδρομου Ερμή, η μέρα που επιτέλους τελειώνει είναι μια μέρα χαράς. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ημερομηνία λήξης στην τρέλα του ανάδρομου δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει τεχνικά. Εξάλλου, έχεις ακόμα να αντιμετωπίσεις την περίοδο σκιάς του ανάδρομου Ερμή και είτε το πιστεύεις είτε όχι, το τέλος αυτής της ενοχλητικής διέλευσης μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονο από τον ίδιο τον ανάδρομο! Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή ο ανάδρομος Ερμής τελείωσε στις 3 Ιουνίου, θα παραμείνουμε στη σκιά του μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Τι είναι η σκιά του ανάδρομου Ερμή

Η σκιά του ανάδρομου Ερμή είναι αυτό που συμβαίνει μετά από μερικές εβδομάδες αναθεώρησης και επανασχεδιασμού της ζωής μας, ενώ ο Ερμής είναι ανάδρομος. Σκέψου το σαν τον επίλογο της εμπειρίας σου με τον ανάδρομο Ερμή. Είναι μια περίοδος όπου μπορείς να κοιτάξεις πίσω σε αυτές τις συγκρούσεις και τα διλήμματα με μια πιο ξεκάθαρη προοπτική. Τώρα, έχεις την ευκαιρία να κάνεις αλλαγές που έχουν σημασία. Επομένως, είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να χωρίζουν, να προχωρούν και να αρχίζουν να ακολουθούν ένα νέο μονοπάτι.

Για παράδειγμα, αν είχες προβλήματα με τον σύντροφο σου ακριβώς πριν ο Ερμής γίνει ανάδρομος, σημαίνει ότι πιθανότατα θα περάσεις τις επόμενες τρεις εβδομάδες του ανάδρομου στην ανοικοδόμηση και την αναδιάρθρωση της σχέσης. Ωστόσο, όταν ο Ερμής σταματήσει να είναι ανάδρομος, μπορεί να καταλήξεις στην απόφαση ότι δεν θέλεις να αφιερώσεις άλλο χρόνο και ενέργεια στη σχέση. Έδωσες άλλη μια ευκαιρία στη σχέση κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή και κατά τη διάρκεια της μετα-ανάδρομης σκιάς, σκέφτεσαι καλύτερα την απόφαση και θέλεις να φύγεις από τη σχέση. Καταλαβαίνεις τι εννοούμε ότι αυτή η εμπειρία είναι προκλητική;

Πώς επιβιώνεις στην περίοδο της μετα-ανάδρομης σκιάς;

Ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσεις στη μετα-ανάδρομη σκιά είναι να εστιάσεις στον εαυτό σου! Σταμάτησε να αναρωτιέσαι τι κάνει ο πρώην σου και ότι κι αν κάνει, μην καταδιώκεις τα social media του. Αν δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από κάποιον, ασε τον να πάρει τον δρόμο του. Η αντιπαράθεση με ανθρώπους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να φέρει πολλή ασάφεια και επιπλέον σύγχυση στην επιφάνεια (και σίγουρα δεν το χρειάζεσαι). Είναι επίσης σύνηθες για τους ανθρώπους να λένε πράγματα που δεν εννοούν απαραίτητα, οπότε μην πάρεις τα πράγματα τοις μετρητοίς. Εάν οι άνθρωποι σε προσβάλλουν, να θυμάσαι ότι η πρόθεσή τους είναι να πληγώσουν, γιατί πιθανότατα είναι απογοητευμένοι με το δικό τους ανάδρομο δράμα.

Με μια πιο αισιόδοξη διάσταση, η περίοδος της μετα-ανάδρομης σκιάς είναι μια όμορφη περίοδος για αυτοφροντίδα. Μην παραλείπεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου όσο περισσότερο μπορείς. Κάνε ένα μασάζ, κάνε ζεστά μπάνια και προτίμησε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Ότι κι αν κάνεις, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν σε εξαναγκάζει το σύμπαν. Εάν αισθάνεσαι ενοχές για κάποιες από τις επιπόλαιες αγορές που έκανες κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή, μη διστάσεις να τις επιστρέψεις (δηλαδή, εάν δεν έχεις ήδη χάσει την απόδειξη).