Ανάδρομος Δίας: όσα πρέπει να γνωρίζεις

11.11.2013
Ο ενθουσιώδης Δίας, ο πλανήτης της τύχης και της ανάπτυξης έχει μπει σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Καρκίνου μέχρι τις 6 Μαρτίου 2014.

Τα βασικά που πρέπει να ξέρεις το διάστημα αυτό είναι πως επειδή είναι o πλανήτης, της... "φιλοσοφίας" μπορεί τα πιστεύω και οι πεποιθήσεις σου να μπουν στο μικροσκόπιο και να επανεξετάσεις το που πηγαίνεις και ποιον δρόμο έχεις τραβήξει σε διάφορους τομείς της ζωής σου. Το ύφος δεν είναι επικριτικό αλλά στην ουσία βάζεις κάτω τα πράγματα και βλέπεις την πορεία που έχεις χαράξει.

Ορισμένες από εμάς μπορεί να διαθέτουμε διαίσθηση που να μας προφυλάσσει πολλές φορές από τις κακοτοπιές ενώ άλλες πάλι όχι. Οι περισσότερες όμως από εμάς διαθέτουμε την σοφία να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος δεύτερη φορά ή να μην ακολουθήσουμε ξανά έναν δρόμο που δεν μας βγήκε σε καλό στο παρελθόν.

Ο ανάδρομος Δίας μας δίνει μια έξτρα ώθηση για να ακολουθήσουμε την φωνούλα αυτή μέσα μας που μας προειδοποιεί και μας προφυλάσσει πολλές φορές, αρκεί απλά να την ακούσουμε. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις την φωνούλα αυτή- και να μην κλείσεις τ'αυτιά σου- και δεν θα σου βγει σε κακό. Το μόνο σίγουρο είναι πως τώρα ακούς τη φωνούλα που σχεδόν σου φωνάζει επιτακτικά!

Σου αρέσει η δουλειά σου; Είσαι ικανοποιημένη από την σχέση σου; Μπορεί να έχουμε κρίση και να έχει τρελαθεί πλέον το μυαλό μας από όλα όσα ακούμε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε «εκπτώσεις» στα θέλω μας.

Ο ανάδρομος Δίας σε βάζει να δεις την πραγματικότητα: μήπως πολλές φορές νιώθεις πως δεν είσαι ικανοποιημένη από διάφορους τομείς και κοροϊδεύεις τον εαυτό σου; Τώρα συνειδητοποιείς τις καταστάσεις και έχεις περισσότερο από τρεις μήνες να σκεφτείς πριν αποφασίσεις τι θα κάνεις τελικά με την ζωή σου. Τώρα αποφασίζεις τι θα κάνεις για να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να χρησιμοποιήσεις σοφά τον χρόνο σου προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι με άλλα λόγια ένα δώρο από ψηλά! Ώρα να το εκμεταλλευτείς!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη