10 λόγοι υγείας για να κάνεις σεξ.

17.09.2008
Πέρα από τη συναισθηματική και σωματική ικανοποίηση που σου προσφέρει, πέρα από το δέσιμο με το σύντροφό σου, πέρα και πάνω από τους πολλαπλούς οργασμούς, το σεξ μπορεί να σου προσφέρει τουλάχιστον δέκα ακόμα εκπληκτικά ιατρικά οφέλη που ούτε είχες ποτέ φανταστεί.

Πέρα από τη συναισθηματική και σωματική ικανοποίηση που σου προσφέρει, πέρα από το δέσιμο με το σύντροφό σου, πέρα και πάνω από τους πολλαπλούς οργασμούς, το σεξ μπορεί να σου προσφέρει τουλάχιστον δέκα ακόμα εκπληκτικά ιατρικά οφέλη που ούτε είχες ποτέ φανταστεί.

  1. Το σεξ μειώνει το άγχος: το σεξ ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση με αποτέλεσμα να μειώνεται πιο εύκολα και γρήγορα το άγχος. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνητών στην Σκοτία, όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Βιολογική Ψυχολογία", τα άτομα της έρευνας που είχαν προηγουμένως έρθει σε σεξουαλική επαφή, αντέδρασαν καλύτερα σε αγχωτικές καταστάσεις, ενώ σε άλλη έρευνα η τακτική σεξουαλική επαφή συνδέθηκε με μείωση της αρτηριακής πίεσης στις γυναίκες.
  2. Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: η καλή σεξουαλική υγεία μπορεί να ευνοήσει και την καλή φυσική υγεία. Το να έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχει συνδεθεί (βάσει έρευνας του Πανεπιστημίου του Γίλκες), με την αύξηση στον οργανισμό των επιπέδων ενός φυσικιού "αντιβιοτικού", που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α και σε προστατεύει αποτελεσματικά από κρυώματα και άλλες ιώσεις.
  3. Το σεξ καίει θερμίδες: με 30 λεπτά σεξουαλικής "άθλησης" την ημέρα, μπορείς να καις περί τις 85 θερμίδες. Ίσως δεν σου φαίνονται πολλές αλλά πολλαπλασιάσεις τις 85 αυτές θερμίδες επί 42 ημίωρα σεξουαλικής δράσης ή ακόμα 21 ώρες σεξουαλικής επαφής, αν προτιμάς την ποιότητα από την ποσότητα, καις συνολικά τουλάχιστον 3.570 θερμίδες, ικανές να αφαιρέσουν ένα κιλό από τη ζυγαριά σου.
  4. Το σεξ βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία: η ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του σεξ, φαίνεται πως μόνο στις ταινίες φαντασίας μπορεί να συμβεί. Πρόκειται για έναν μύθο που έχει ήδη καταρριφθεί σύμφωνα με μελέτες Άγγλων ερευνητών. Αντίθετα φαίνεται πως η σεξουαλική συνεύρεση μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία της καρδιάς.
  5. Το σεξ τονώνει την αυτοπεποίθηση: δεν είναι τυχαίο πως σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, ένας από 237 λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν σεξ, είναι και η τόνωση που τους προσφέρει στην αυτοπεποίθηση τους. Αν μάλιστα έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή από αγάπη και επειδή πραγματικά το θες, η γυναικεία αυτοπεποίθηση σου θα ανέβει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.
  6. Το σεξ σας φέρνει κοντά: η σεξουαλική επαφή και πιο συγκεκριμένα το να τελειώνεις με έναν ή περισσότερους οργασμούς, αυξάνει στον οργανισμό σου τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης, γνωστής και ως ορμόνη της "αγάπης". Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Πίτσμπεργκ και της Βόρειας Καρολίνας ανακάλυψαν πως οι γυναίκες, κυρίως αυτές που βρίσκονταν λίγο πριν την εμμηνόπαυση, που ήρθαν σε στενή επαφή με τους συντρόφους τους, ανέβασαν τα επίπεδα της ορμόνης της αγάπης. Η ορμόνη αυτή εκτός από το δέσιμο και την οικειότητα που προκαλεί, είναι υπεύθυνη και για τη δημιουργία ενός συναισθήματος γενναιοδωρίας.
  7. Το σεξ μειώνει τον πόνο: άλλο ένα όφελος από τη σεξουαλική επαφή και την παραγωγή της ορμόνης της "αγάπης" είναι και η μείωση του πόνου, χάρη στις ενδορφίνες που εκκρίνονται μαζί με την οξυτοκίνη. Μην απορήσεις λοιπόν αν εκείνος ο πονοκέφαλος ή η αρθρίτιδα, σε εγκαταλείψει αμέσως μετά από μια σεξουαλική επαφή.
  8. Το σεξ μειώνει τον καρκίνο του προστάτη: μπορεί να μην αφορά άμεσα εσένα, αλλά το σύντροφό σου. Είναι σημαντικό πάντως να γνωρίζεις πως η συχνή σεξουαλική επαφή μπορεί να λειτουργήσει και ως ασπίδα κατά του καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνες σε Αμερική και Αυστραλία, όσο περισσότερες εκσπερματώσεις χαρίσεις στον σύντροφο σου (5 τουλάχιστον) εβδομαδιαία, τόσο περισσότερο θα μειώσεις τις πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο στον προστάτη αργότερα στη ζωή του.
  9. Το σεξ βοηθάει στον ύπνο: εδώ επανέρχεται η ορμόνη "της αγάπης" που εκτός από τα υπόλοιπα βοηθάει και στον καλύτερο ύπνο. Μην ξεχνάς πως καλύτερος ύπνος σημαίνει καλύτερη υγεία, σωστότερο βάρος και χαμηλότερη πίεση. Μην κατηγορείς λοιπόν τον σύντροφό που αποκοιμιέται μόλις "το κάνετε".
  10. Το σεξ δυναμώνει τους πυελικούς μύες: προσπάθησε κατά τα τη διάρκεια της επαφής να κάνεις μερικές ασκήσεις Κέγκελ που θα ενδυναμώσουν τους μυς σου εκεί κάτω. Το όφελος που θα αποκομίσεις θα είναι διπλό, αφού και την απόλαυσή σου θα μεγαλώσεις κατά τη διάρκεια του σεξ και θα προλάβεις μελλοντικά προβλήματα ακράτειας, που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και μάλιστα από νεαρή ηλικία. Άσκηση Κέγκελ: σφίξε τους μυς της πυελού -της περιοχής από το αιδοίο, μέχρι τον πρωκτό- σαν να προσπαθείς να κόψεις την ροή των ούρων σου και διατηρησέ τους σφιγμένους μετρώντας μέχρι το τρία. Χαλάρωσε και επανάλαβε!