Πώς να ξεμπλοκάρεις τη βουλωμένη μύτη σου σε 15 δευτερόλεπτα μόνο με τον αντίχειρά σας

15.11.2022
Πώς να ξεμπλοκάρεις τη βουλωμένη μύτη σου σε 15 δευτερόλεπτα μόνο με τον αντίχειρά σας
+Οι εύκολοι σπιτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να το αποτρέψεις

Είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε, αλλά η εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης είναι εδώ. Και μαζί της έρχονται κοινά συμπτώματα όπως συμφόρηση, πόνοι στο σώμα, πονόλαιμος ή βουλωμένη μύτη. Ακόμα κι αν δεν είσαι άρρωστη, η ρινική συμφόρηση μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου από διάφορες αιτίες, όπως αλλεργίες, πικάντικα φαγητά, στρες ή ακόμα και ορμονικές αλλαγές - βασικά κάθε φορά που οτιδήποτε ερεθίζει το εσωτερικό της μύτης σου.

Πώς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα κατά την περίοδο του κρυολογήματος και της γρίπης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ξεβουλώσεις μια βουλωμένη μύτη, αλλά αν ψάχνεις για μια γρήγορη λύση, ένα βίντεο από τον αδειούχο θεραπευτή μασάζ James Moore που έχει κάνει τον γύρο του Instagram σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Πώς να ξεμπλοκάρεις τη βουλωμένη μύτη σου:
Το viral βίντεο δείχνει τον Moore να χρησιμοποιεί το ένα χέρι για να τραβήξει τη μύτη του προς τη μία πλευρά πριν χρησιμοποιήσει τον αντίθετο αντίχειρά του για να σπρώξει το κενό ανάμεσα στη μύτη και το μάγουλό του προς τα μέσα και προς τα πάνω για λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Alan Mandell, πιο γνωστός ως Motivationaldoc στο TikTok, μοιράστηκε μια παρόμοια, αλλά πιο περίπλοκη, μέθοδο για το ξεμπλοκάρισμα της βουλωμένης μύτης και το άνοιγμα των διόδων αναπνοής. Στο βίντεό του, ο χειροπράκτης εξηγεί ότι η ιδέα είναι να αποσυμπιέσει τα ζυγωματικά σε τρεις διαφορετικές περιοχές: την κορυφή, τη μέση και το κάτω μέρος. Συνιστά να κρατάς για πέντε έως έξι δευτερόλεπτα σε κάθε σημείο πριν προχωρήσεις στο επόμενο. «Αμέσως μετά, πάρε μια βαθιά ανάσα, κράτησε τη μύτη σου και φέρε το κεφάλι σου πίσω μέχρι να μην μπορείς να το κρατήσεις άλλο», λέει. «Όταν δεν μπορείς να το κρατήσεις άλλο, άφησε τη μύτη σου και πάρε μια βαθιά ανάσα».

Πώς θα βοηθήσει τον οργανισμό σου η κατανάλωση τσαγιού σε καθημερινή βάση

Άλλες σπιτικές θεραπείες για να ξεβουλώσεις τη μύτη σου
Όταν η μύτη σου είναι μπουκωμένη, είναι σημαντικό να διατηρείς τις ρινικές οδούς και τα ιγμόρειά σου όσο το δυνατόν πιο υγρά. Το ξηρό περιβάλλον θα ερεθίσει περαιτέρω τη μύτη σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις έναν ατμοποιητή ή υγραντήρα, να κάνεις ένα ζεστό ντους με ατμό, να χρησιμοποιήσεις ρινικά σπρέι και να τοποθετήσεις μια ζεστή υγρή πετσέτα στο πρόσωπό σου. Εάν η μύτη σου παραμένει βουλωμένη για περισσότερες από 10 ημέρες, μίλησε με το γιατρό σου.