6 απλά σημάδια που σου δίνει το σώμα σου που μπορεί να κρύβουν προβλήματα υγείας

07.08.2022
6 απλά σημάδια που σου δίνει το σώμα σου που μπορεί να κρύβουν προβλήματα υγείας
Ορισμένα συχνά σημάδια που σου δίνει το σώμα σου σαν προειδοποιήσεις για μεγαλύτερα προβλήματα, συχνά αγνοούνται αν και μπορεί να μην προκαλούν όλα ανησυχία,. Όταν διακυβεύεται η υγεία σου, είναι πάντα καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Επομένως, είναι πολύ καλή ιδέα να κλείσεις ένα ραντεβού με έναν γιατρό όταν παρατηρήσεις κάποιο από τα 6 παρακάτω συμπτώματα. Θέλουμε να σε βοηθήσουμε να είσαι προετοιμασμένη για τα σημαντικά σημάδια που σου δίνει το σώμα σου. Να θυμάσαι να μιλάς πάντα με τον γιατρό σου εάν ανησυχείς για την υγεία σου.

Πιτυρίδα και τριχόπτωση

Το να έχεις ένα ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι ένα κοινό πρόβλημα και σε συνδυασμό με την τριχόπτωση, αυτό μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης σημαντικών βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου, βιταμινών Β2, Β3, Β6 και Β7, καθώς και σιδήρου, μπορεί να είναι η αιτία αυτού του καθημερινού προβλήματος.

Λευκά μπαλώματα στη γλώσσα

Μια υγιής γλώσσα έχει συνήθως ένα ροζ χρώμα. Εάν παρατηρήσεις ότι εμφανίζονται λευκά μπαλώματα στη γλώσσα σου, μπορεί να είναι σημάδι μυκητώδους στοματίτιδας, η οποία είναι πολύ συχνή σε άτομα με διαβήτη. Τα μπαλώματα θα μπορούσαν επίσης να είναι σημάδι ανεπαρκούς στοματικής φροντίδας, επομένως η εντατική φροντίδα στοματικής υγιεινής θα μπορούσε να βοηθήσει στο πρόβλημα.

Ξηρά μάτια

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα καύσου, φλεγμονή και βλάβη στα μάτια. Η ξηρότητα μπορεί να προκαλείται από τη γήρανση ή ορισμένα φάρμακα, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι του συνδρόμου Sjogren. Το Sjogren συνοδεύεται συχνά από ξηροστομία και είναι μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.

Φούσκωμα

Κάποιο μικρό φούσκωμα μετά από ένα γεύμα συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι τροφικής ευαισθησίας. Η κατανάλωση τροφών στα οποία είσαι αλλεργική (ακόμα κι αν δεν το γνωρίζεις) προκαλεί την απελευθέρωση πολλών αερίων στο στομάχι σου. Οι πιο κοινές τροφές που το προκαλούν είναι το σιτάρι και η γλουτένη.

Ανεξήγητοι μώλωπες

Εάν βρίσκεις πάντα μώλωπες σε τυχαία σημεία και δεν θυμάσαι να χτύπησες σε κάτι, ίσως είναι καλή ιδέα να απευθυνθείς στον γιατρό σου. Ένας τυχαίος και εύκολος μώλωπας θα μπορούσε να σημαίνει μια απλή ανεπάρκεια βιταμινών, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι για κάτι πιο σοβαρό, όπως μια ασθένεια πήξης του αίματος.

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο/η ψυχολόγος σου σου ταιριάζει

Συνεχής δίψα

Το να διατηρείς το σώμα σου ενυδατωμένο και να πίνεις άφθονο νερό είναι πάντα σημαντικό, αλλά το να νιώθεις πάντα δίψα είναι ένα τυπικό σύμπτωμα του προδιαβήτη. Άλλα κοινά συμπτώματα είναι η κόπωση και η συχνοουρία, που είναι συνέπεια της συνεχούς δίψας.