Πώς επηρεάζει την υγεία σου η χρήση του κινητού σου λίγο πριν πέσεις για ύπνο

27.06.2022
Πώς επηρεάζει την υγεία σου η χρήση του κινητού σου λίγο πριν πέσεις για ύπνο
Σίγουρα θα υπήρξε μέρα ή μάλλον νύχτα, που υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα πας από νωρίς για ύπνο αλλά κατέληξες να είσαι για ώρες στα social media και σε νιώθουμε. Είναι δύσκολο να αφήσεις το τηλέφωνό σου σε άλλο δωμάτιο και να αποσυνδεθείς, ακόμα και για λίγες ώρες. Αλλά η χρήση του τηλεφώνου αμέσως πριν πέσεις για ύπνο μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Και επειδή δεν μπορούμε ούτε εμείς να αντισταθούμε στον πειρασμό να κοιτάζουμε τα τηλέφωνά μας πριν κοιμηθούμε, κάναμε κάποια έρευνα για να μάθουμε πώς μπορεί να επηρεάσει τη συνολική σου υγεία.

Μπορεί να βλάψει τα μάτια σου

Εάν αισθάνθηκες ποτέ ότι η όρασή σου ξαφνικά είναι θολή αφού πέρασες ώρες κάνοντας scroll down στην oθόνη σου, σίγουρα δεν είσαι η μόνη. Η καταπόνηση ενώ χρησιμοποιείς το smartphone σου, μπορεί να οδηγήσει σε κούραση των ματιών. Για να προστατέψεις τα μάτια σου, δοκίμασε να μειώσεις τη φωτεινότητα της οθόνης και απόφυγε να χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου για πολλή ώρα.

Κολλημένη με το κινητό; 4 τρόποι για να αποτοξινωθείς

Μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου

Όταν τελικά πέσεις στο κρεβάτι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, μπορεί να νιώσεις δελεαστικό να αφιερώσεις λίγο χρόνο ελέγχοντας τα μηνύματά σου ή διαβάζοντας τις ειδήσεις. Αλλά αυτή η συνήθεια δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο μπορεί να φαίνεται και η χρήση του τηλεφώνου σου κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να σε εμποδίσει από το να κοιμηθείς καλά. Το μπλε φως από το smartphone σου όχι μόνο επηρεάζει την όρασή σου, αλλά μπορεί επίσης να διαταράξει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει περισσότερες επιπλοκές στην υγεία.

Μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στον αυχένα

Εάν είσαι εξοικειωμένη με την ενοχλητική αίσθηση του πόνου στον αυχένα, τότε η χρήση του τηλεφώνου σου στο κρεβάτι μπορεί να επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Όταν γέρνεις το κεφάλι σου προς τα εμπρός για να κοιτάξεις στην οθόνη, ασκείται μια πίεση στους μύες του λαιμού σου η οποία προκαλεί πόνο. Εάν δεν μπορείς να φανταστείς ότι θα πας για ύπνο χωρίς να κοιτάξεις το τηλέφωνό σου, δοκίμασε να το κρατάς στο ύψος των ματιών για να αποφύγεις την καταπόνηση των μυών.

Ξενυχτάς στα social media; Δες τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσεις την επόμενη μέρα

Μπορεί να προκαλέσει γήρανση του δέρματος πιο γρήγορα

Μπορεί να ξοδεύεις πολλά χρήματα για ακριβά προϊόντα περιποίησης δέρματος, αλλά κάτι τόσο απλό όπως η χρήση του τηλεφώνου σου στο κρεβάτι μπορεί να σαμποτάρει όλες τις προσπάθειές σου. Όταν κοιτάς το τηλέφωνό σου προς τα κάτω, δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες στο λαιμό σου, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι πρόωρα γερασμένη.