Οι καθημερινοί παράγοντες που κάνουν το στήθος σου να κρεμάει

10.03.2022
Οι καθημερινοί παράγοντες που κάνουν το στήθος σου να κρεμάει
Εσύ ποιο από αυτά κάνεις περισσότερο;

Όλες θέλουμε ένα σφιχτό, νεανικό στήθος, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Η πάροδος του χρόνου αλλά και κάποιες καθημερινές συνήθειες έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια της ελαστικότητας του κολλαγόνου, κάνοντας το στήθος σου να φαίνεται πιο χαλαρό σε σχέση με το πώς ήταν.

Μάθε τα πάντα για τα οφέλη των διατάσεων

Δες παρακάτω τους καθημερικούς παράγοντες που μπορούν να κάνουν το στήθος σου να κρεμάσει:

Φοράς λάθος νούμερο σουτιέν — ή καθόλου
Ορισμένες μελέτες λένε ότι ένα σουτιέν που δεν παρέχει αρκετή στήριξη μπορεί να κάνει το στήθος να πέσει με την πάροδο του χρόνου. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή όταν το στήθος σου δεν υποστηρίζεται σωστά, θα αναπηδά, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα το στρεσαρισμένο δέρμα του μαστού καθώς και τη μείωση του κολλαγόνου. Είναι σημαντικό λοιπόν να βρεις το καλύτερο σουτιέν για το σώμα σου και τις ανάγκες του.

Δεν πίνεις αρκετό νερό
Η παράλειψη του νερού μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται τραχύ και συρρικνωμένο, και όχι μόνο στο πρόσωπό σου.

Δεν προστατεύεις το στήθος σου από τον ήλιο
Σου αρέσει να φοράς φανελάκια το καλοκαίρι; Φρόντισε να βάζεις αντηλιακό σε όλο το δέρμα που θα εκτεθεί, καθώς η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και ανεπιθύμητη χαλάρωση.

Καπνίζεις
Μια οκταετής μελέτη διαπίστωσε ότι το κάπνισμα μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση του στήθους, καθώς διασπά την ελαστίνη, που είναι αυτό που δίνει στο δέρμα σου νεανική όψη.

Παίρνεις και χάνεις βάρος συνέχεια
Το βάρος του καθενός παρουσιάζει διακυμάνσεις από καιρό σε καιρό—είναι ένα κοινό μέρος του να είσαι άνθρωπος. Ωστόσο, το να χάνεις και να παίρνεις 5 έως 10 κιλά κάθε τόσο θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στο στήθος σου. Κάθε φορά που χάνεις και παίρνεις βάρος, ο ιστός στο στήθος σου χαλαρώνει.