Τι αποκαλύπτει για σένα η ώρα που πηγαίνεις για ύπνο

24.01.2022
Τι αποκαλύπτει για σένα η ώρα που πηγαίνεις για ύπνο
Ο ύπνος λέει για σένα περισσότερα απ'όσα νόμιζες!

Η επιστήμη έχει δείξει ότι όσοι από εμάς ακολουθούμε μια συγκεκριμένη ημερήσια και νυχτερινή ρουτίνα είμαστε πιο παραγωγικοί και επιτυχημένοι. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία ξυπνούν περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, τρώνε πρωινό και πηγαίνουν για ύπνο σε τακτική ώρα κάθε βράδυ.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις προβλήματα με τον ύπνο

Για μερικούς, η καθιέρωση συνηθισμένων μοτίβων φαίνεται σαν μια βαρετή λεπτομέρεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πώς τείνουμε να περνάμε τις ώρες μας - ακόμα και στον ύπνου μας - μπορεί να αποκαλύψει αρκετά για την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας.

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι λέει για σένα η ώρα που συνήθως πηγαίνεις για ύπνο:

Εάν συνήθως κοιμάσαι μεταξύ 8 μ.μ. και 10 μ.μ.
Το να πηγαίνεις νωρίς για ύπνο όταν πρέπει να σηκωθείς νωρίς είναι πολύ λογικό, αλλά το να πηγαίνεις για ύπνο μεταξύ των ωρών των 8 μ.μ. και 10 μ.μ. κάθε βράδυ της εβδομάδας —ακόμα και όταν δεν έχεις πρωινά σχέδια— είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη λογική. Εάν κοιμάσαι τακτικά σε αυτό το χρονικό εύρος, το πιθανότερο είναι ότι είσαι ένα προσεκτικό άτομο που λαχταρά τη ρουτίνα και την τάξη. Μπορεί να σου αρέσει να διασκεδάζεις, αλλά δίνεις προτεραιότητα στην υγεία και το πρόγραμμά σου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Εάν συνήθως πηγαίνεις για ύπνο μεταξύ 10 μ.μ. και 12 π.μ.
Οι άνθρωποι που πηγαίνουν για ύπνο σε αυτό το χρονικό εύρος θεωρούνται έξυπνοι και σκληρά εργαζόμενοι, αλλά έχουν επίσης μια αρκετά επαναστατική πλευρά μέσα τους. Πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζουν ότι το να τηρούν τη ρουτίνα τους είναι το υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουν, αλλά δεν θέλουν να χάσουν κάτι το διασκεδαστικό.

Εάν συνήθως πηγαίνεις για ύπνο μεταξύ 12 π.μ. και 2 π.μ.
Αν συνηθίζεις να πηγαίνεις για ύπνο εκείνες τις ώρες, μάλλον ανήκεις στους δημιουργικούς στοχαστές του κόσμου - ακόμη κι αν μένεις ξύπνια πιο αργά επειδή ήσουν στα social media. Το πνεύμα σου είναι γεμάτο από την ανήσυχη ενέργεια του μυαλού σου. Ωστόσο, εάν καταφέρεις να κοιμηθείς περισσότερο, θα μπορείς να διατηρήσεις την ισορροπία και τη σταθερότητα που τόσο απεγνωσμένα ποθείς.

Εάν συνήθως πηγαίνεις για ύπνο μεταξύ 2 π.μ. και 4 π.μ.
Σίγουρα, κάθε τόσο μπορεί να ξενυχτάς για ένα ταξίδι ή ένα πάρτυ, αλλά αν συνηθίζεις να κοιμάσαι αυτές τις ώρες, κατά πάσα πιθανότητα είσαι ένα ελεύθερο πνεύμα που απλώς αρνείται να συμμορφωθεί με τους συμβατικούς κανόνες. Το πιο πιθανό είναι να είσαι αυτοαπασχολούμενη, είσαι επαναστατική και εύθυμη.