6 τροφές που ανακουφίζουν με φυσικό τρόπο τις στομαχικές διαταραχές

03.06.2020
6 τροφές που ανακουφίζουν με φυσικό τρόπο τις στομαχικές διαταραχές
Kράμπες στο στομάχι. Φούσκωμα. Αέρια. Είτε πρόκειται για ένα συγκεκριμένο φαγητό που απλά δεν σoυ έκατσε καλά είτε για υπερκατανάλωση τροφής, άγχος ή στομαχικό ιό, μερικές φορές δεν αντέχεις τον στομαχικό πόνο και θέλεις απωσδήποτε να ανακουφιστείς. Καλό είναι, βέβαια, να έχεις στο νου σου ότι ορισμένα τρόφιμα - γαλακτοκομικά, σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ακόμη και η γλουτένη - μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στο στομάχι σου, οπότε ίσως θελήσεις να δοκιμάσεις να τα βγάλεις από τη διατροφή σου και να δεις εάν τα συμπτώματα υποχωρήσουν. Εάν θες να ανακουφίσεις το στομάχι σου από τον πόνο, δοκίμασε να φας αυτά τα τρόφιμα.

Μάραθος

Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ο μάραθος είναι γνωστός ότι έχει φυσικές ιδιότητες κατά των αερίων και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εκκαθάριση των τοξινών από το πεπτικό σου σύστημα. Δοκίμασε να φας μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου ή κόψε λίγο φρέσκο ​​μάραθο και μάσησέ τον.

Ρύζι

Το ρύζι είναι μια εύπεπτη τροφή που αυξάνει την απορρόφηση υγρών, λέει στο Considerable η Jacqueline Wolf, Καθηγήτρια Ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και συγγραφέας του «A Woman's Guide to a Healthy Stomach». Η κατανάλωση λευκού ρυζιού όταν έχεις διάρροια μπορεί να επαναφέρει το στομάχι σου στο φυσιολογικό και να αισθανθείς καλύτερα επειδή το άμυλο του ρυζιού θα «καλύψει» το στομάχι σου.

Τζίντζερ

Για να ανακουφίσεις τη ναυτία ή τον εμετό, η Dr. Wolf συνιστά τζίντζερ, το οποίο έχει ιδιότητες κατά της ναυτίας. Μπορείς να ρίξεις σε βραστό νερό, φέτες τζίντζερ και να το αφήσεις να βράσει για αρκετά λεπτά ή να βρεις έτοιμο τσάι τζίντζερ στο σούπερ μάρκετ.

Γιαούρτι

H Dr. Wolf λέει ότι καμία μελέτη δεν αποδεικνύει ότι αυτό βοηθά, αλλά μπορεί να επωφεληθείς από τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι, ειδικά εάν έχεις διάρροια που έχει προκληθεί από τη χρήση αντιβιοτικών. Το γιαούρτι θα προσθέσει υγιή βακτήρια στο έντερο σου, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα.

Μπανάνες

Αυτό το εύκολο στο ξεφλούδισμα φρούτο είναι εύκολο να φαγωθεί και να βοηθήσει όταν η κοιλιά σου είναι πρησμένη. Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στη σκλήρυνση των κοπράνων σου, λέει η Claudia Gruss, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας. Έχουν επίσης κάλιο, το οποίο είναι καλό για εσένα αν δεν μπορείς να φας λόγω κάποιας ασθένειας.

Ψωμί τοστ

Το ψωμί του τοστ είναι μια καλή επιλογή όταν αισθάνεσαι λίγο πεινασμένη μετά από δυσφορία στο στομάχι, λέει η Dr. Gruss. Συμπληρώντας από πάνω λίγη μαρμελάδα έχεις ένα εύπεπτο μίνι γεύμα που θα κάνει καλό στην κοιλιά σου και θα δώσει στο σώμα σου λίγη ζάχαρη.

Ορισμένοι ιστότοποι υγείας λένε ότι το κάψιμο που σχηματίζεται όταν ζεσταίνεις τη φέτα του ψωμιού μπορεί να έχει καταπραϋντική επίδραση στο στομάχι, οπότε ίσως θελήσεις να δοκιμάσεις να το βάλεις για λίγο στη φρυγανιέρα.