Όρεξη για παγάκια στην εγκυμοσύνη; Τι δείχνει;

07.01.2017
Είσαι έγκυος και δεν έχεις αφήσει παγάκι για παγάκι; Έχεις αποτήσει μια περίεργη λατρεία για τον πάγο κι είσαι ικανή να δίνεις παραγγελία "ένα ποτήρι με πάγο και μόνο"; Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η περίεργη λιγούρα σου, το έχεις ποτέ σκεφτεί;

Καλό θα ήταν να ελέγξεις την πιθανότατα να είχε αναιμία μιας και οι άνθρωποι που έχουν τάση να αποζητούν παγάκια έχουν έλλειψη σιδήρου.

Οσο απίθανο κι αν σου φαίνεται, η λαχτάρα σου για παγωμένα ροφήματα, ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο μπορεί να συνδέεται με την αναιμία.

Αν έχεις αναιμία το σώμα σου έχει λιγότερα ερυθρά αιμοσφαίρια λόγω έλλειψης σιδήρου. Αυτός είναι και ο λόγος της αδυναμίας που νιώθεις. Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα με χαμηλό σίδηρο αρέσκονται στο να πίνουν παγωμένα ροφήματα αλλά και να πιπιλίζουν πάγο, δίχως ωστόσο να μπορούν να εξηγήσουν την αιτία. Αμερικάνοι ερευνητές πάντως υποστηρίζουν πως ο συσχετισμός πάγου – αναιμίαςεστιάζεται στο γεγονός των φλεγμονών της γλώσσας λόγω αναιμίας. Ο πάγος όπως υποστηρίζουν μειώνει την ενόχληση στη γλώσσα, που μπορεί να αισθάνεται κάποιος με αναιμία.