8 βασικές γνώσεις που θ'αλλάξουν τη ζωή σου

22.05.2009
Η ζωή εκεί έξω είναι δύσκολη και ειδικά στα μάτια μιας γυναίκας μπορεί να μοιάζει με ζούγκλα. Όμως δεν χρειάζεται να τα περιμένεις όλα από τον καλό Ταρζάν. Πάρε ως εφόδια μερικά βασικές γνώσεις που πρέπει να έχεις ως άνθρωπος και ακόμα περισσότερο ως γυναίκα και βγες για να κατακτήσεις τον κόσμο.

Η ζωή εκεί έξω είναι δύσκολη και ειδικά στα μάτια μιας γυναίκας μπορεί να μοιάζει με ζούγκλα. Όμως δεν χρειάζεται να τα περιμένεις όλα από τον καλό Ταρζάν. Πάρε ως εφόδια μερικά βασικές γνώσεις που πρέπει να έχεις ως άνθρωπος και ακόμα περισσότερο ως γυναίκα και βγες για να κατακτήσεις τον κόσμο.

1. Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του... ξέρει πως να λέει αθώα ψεματάκι αρκετά πειστικά: σίγουρα το να λες ψέματα δεν είναι καλό αλλά κάποιες φορές είναι απαραίτητο. Κράτα την οπτική επαφή με το πρόσωπο στο οποίο θα σερβίρεις το αθώο μεν, ψεματάκι δε, και μίλα καθαρά αλλά και με αυτοπεποίθηση. Οι έξτρα λεπτομέρειες θα κάνουν το ψέμα σου περισσότερο πιστευτό αλλά προσοχή: το παραμύθι πρέπει να είναι απλό για να μην το ξεχνάς.

2. Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του... ξέρει πως να συνδέει τα ''κοκοψίνια'': έξυπνη είσαι, το εγχειρίδιο παρέχει σαφής οδηγίες και μπορείς πολύ εύκολα να καταπιαστείς με όλα εκείνα τα δήθεν αντρικά ζητήματα όπως το να συνδέσεις την τηλεόραση, να αλλάξεις μια λάμπα, να συναρμολογήσεις ένα έπιπλο ή να αλλάξεις το σκασμένο λάστιχο του αυτοκινήτου. Εμπρός, πιάσε δουλειά.

3. Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του... ξέρει πως να μην βάζει τα κλάματα όταν εκνευρίζεται: δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να σε κάνει να φαίνεσαι τόσο αδύναμη, όσο το να βάζεις τα κλάματα από το θυμό που έχεις για κάτι. Κάθε φορά που βρεθείς σε τέτοια κατάσταση, πάρε βαθιές αναπνοές. Το σώμα στην κατάσταση θυμού ξεμένει από οξυγόνο αφού συνήθως δεν αναπνέεις καλά. Αν δεν μπορείς να διατηρήσεις την αναπνοή σταθερή, αν δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα δάκρυα, εγκατάλειψε τη συζήτηση πριν σε δουν να κλαψουρίζεις σαν μικρό κορίτσι.

4. Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του... ξέρει πως να λέει ''όχι'': πολλές γυναίκες βρίσκουν αρκετά δύσκολο το να λένε όχι σε φίλους, συγγενείς στο αφεντικό ή στον αγαπημένο τους. Θυμήσου πως δεν είναι δική σου δουλειά το να ικανοποιείς τους πάντες ταυτοχρόνως. Με χαλαρή διάθεση αλλά απόλυτο ύφος και πάντα διατηρώντας την οπτική επαφή, αρνήσου αυτό που σου ζητούν χωρίς να παραλείψεις να εξηγήσεις τον λόγο που το κάνεις.

5. Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του... ξέρει πως να πίνει χωρίς να μεθά: σε όλες μας αρέσει και ένα και δύο και τρία μεθυστικά και δροσερά κοκτέιλ, αλλά ποιά απ΄' όλες θέλει και τον πονοκέφαλο που ακολουθεί το επόμενο πρωινό; Πριν το ξενύχτι, σιγουρέψου πως έχει φάει καλά, έχεις ένα ποτήρι νερό δίπλα στο ποτό σου. Έτσι, κάθε μία γουλιά αλκοόλ που καταναλώνεις πρέπει να διασπάται με δύο ή τρεις γουλιές νερό. Τέλος, πριν πέσεις για ύπνο, πάρε μια ασπιρίνη, πιες ένα μπουκαλάκι νερό και μια πολυβιταμίνη και το πρωί θα ξυπνήσεις σαν πουλάκι.

6. Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του... ξέρει πως δέχεται ότι την παράτησαν με αξιοπρέπεια: άκουσε τον καλό σου γιατί μπορεί και να αξίζουν οι δικαιολογίες του. Μην κλάψεις και μην τσαντιστείς τουλάχιστον μπροστά του. Αν έχεις κάτι τελευταίο να του πεις κάντο τώρα και μην περιμένεις κάποια επόμενη φορά, όταν θα ξεθυμάνει η κατάσταση. Διατήρησε την ψυχραιμία σου και με το που φτάσεις σπίτι, σβήσε τον αριθμό του από παντού (και από τις ταχείες κλήσεις). Την ίδια αξιοπρεπή και θηλυκή στάση πρέπει να κρατάς και στην αντίστροφη περίπτωση που χωρίζεις κάποιον.

7. Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του... ξέρει πως να βάλει όλα όσα χρειάζεται ακόμα και στο πιο μικρό τσαντάκι: οργάνωσε ένα σύστημα με το οποίο θα βάζεις στην τσάντα σου μόνο όσα αντικείμενα χρειάζεσαι πραγματικά. Χρησιμοποίησε μια ειδική θήκη για τα κλειδιά ή τα γυαλιά σου και σταμάτα να παίρνεις μαζί σου 5 διαφορετικά λιπ γκλος.

8. Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του... ξέρει πότε πρέπει να εμπιστεύεται το ένστικτό του: το ένστικτο στηρίζεται σε σκέψεις που κάνει το ασυνείδητο, σκέψεις που δεν έχεις προλάβει να επεξεργαστείς ενσυνείδητα και με βάση τη λογική. Επομένως το ένστικτο είναι το καλύτερο που διαθέτεις απέναντι σε έναν πιθανό κίνδυνο. Αν το ένστικτό σε προειδοποιεί για κάτι ακολούθησε το.

Επιμέλεια Κατερίνα Πατούλια