Τα 7 αμαρτήματα που μας κάνουν υπερήφανες

18.08.2010
Υπάρχουν στιγμές που γίνεσαι πράσινη από τη ζήλια, που σχολιάζεις ακατάπαυστα, που ψωνίζεις αλόγιστα, μένοντας με ένα ευρώ στην τσέπη. Μην θυμώνεις με τον εαυτό σου. Κανείς δεν είναι τέλειος. Σαν γυναίκα έχεις το δικαίωμα και το πλεονέκτημα να μετατρέπεις τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, σε αγαπημένες συνήθειες και κανείς να μην μπορεί να σε κατηγορήσει. Αγάπησε τα ελαττώματα σου και αποδέξου τις επτά συνήθειες που μετά χαράς, θα παραδεχτούμε όλες... πως δεν μπορούμε να σταματήσουμε!

Υπάρχουν στιγμές που γίνεσαι πράσινη από τη ζήλια, που σχολιάζεις ακατάπαυστα, που ψωνίζεις αλόγιστα, μένοντας με ένα ευρώ στην τσέπη. Μην θυμώνεις με τον εαυτό σου. Κανείς δεν είναι τέλειος. Σαν γυναίκα έχεις το δικαίωμα και το πλεονέκτημα να μετατρέπεις τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, σε αγαπημένες συνήθειες και κανείς να μην μπορεί να σε κατηγορήσει. Αγάπησε τα ελαττώματα σου και αποδέξου τις επτά συνήθειες που μετά χαράς, θα παραδεχτούμε όλες... πως δεν μπορούμε να σταματήσουμε!

Ελάττωμα Πρώτο: η τεμπελιά

Γιατί να την αγαπήσεις: Γιατί ο ασταμάτητος εκνευρισμός και το άγχος κάνουν κακό στον χαρακτήρα και την επιδερμίδα, αφήνοντάς σε με ένα αίσθημα μιζέριας. Το διαρκές τρέξιμο από τη δουλειά στο μάθημα αερόμπικ και πίσω στις δουλείες του σπιτιού, μπορεί να σε εξουθενώσει, μεταβάλλοντας σε ακόμα μία νοικοκυρά σε απόγνωση!

Πώς θα την ελέγξεις: μην φορτώνεις δικές σου υποχρεώσεις σε άλλους. Είναι σεβαστό να είσαι πολύ κουρασμένη για να σιδερώσεις. Όμως μην φορτώνεις το σιδέρωμα στην δύστυχη μαμά σου. Με το ίδιο σκεπτικό, απόφυγε να φορτώσεις στο άλλο σου μισό την διευθέτηση των δικών σου φορολογικών εκκρεμοτήτων. Σκέψου πως κάποια στιγμή, οι υπομονή των ατόμων γύρω σου θα στερέψει και ποιος σε σώζει τότε.

Ελάττωμα δεύτερο: η περιέργεια

Γιατί να την αγαπήσεις: γιατί είναι καλύτερο να κάνεις πολλές ερωτήσεις και να δείχνεις ενδιαφέρον σε ότι σου λένε, παρά να σε κατηγορήσουν για αδιαφορία. Έπειτα, μην ξεχνάς πως αν δεν είχες ανοίξει το σημειωματάριο του αγοριού σου, δεν θα ήξερες πως σκόπευε να γιορτάσετε τα γενέθλιά σου με μια πτήση ελικοπτέρου, γλιτώνοντας την ντροπή να εμφανισθείς στο χώρο απογείωσης φορώντας γόβες στιλέτο.

Πώς θα την ελέγξεις: να είσαι διακριτική και λεπτή στους χειρισμούς. Κάνε ερωτήσεις που δεν θα φανερώνουν το εύρος της περιέργειάς σου. Όταν κάποιος σου εξομολογείται κάτι που ξέρεις ήδη, κάνε την ξαφνιασμένη και την ανήξερη, και αφού κερδίσεις την εμπιστοσύνη του συνομιλητή σου, πέρασε και στις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του κουτσομπολιού. Και μην ξεχνάς: η περιέργεια σκοτώνει την γάτα, όχι εσένα.

Ελάττωμα τρίτο: η λαιμαργία

Γιατί να την αγαπήσεις: γιατί η καλοφαγία σε κάνει σέξυ, προσιτή και γήινη στα μάτια όλων των ανδρών. Άλλωστε όπως είπε και η Βιρτζίνια Γουλφ: "Όποιος δεν έχει φάει καλά, δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί, ούτε να κοιμηθεί ούτε να αγαπήσει καλά. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, και η καλοπέραση δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν.

Πώς θα την ελέγξεις: το να τσιμπήσεις ένα κομματάκι σοκολάτα αργά το βράδυ, δεν σε μετατρέπει αυτόματα σε γουρουνίτσα. Βέβαια, το να φας ολόκληρο το κέικ σοκολάτας, έχει διαφορά. Είπαμε να φας για να χορτάσεις, όχι για να σκάσεις. Μπορείς επίσης, να ανταμείβεις τον εαυτό σου για κάθε νέο του κατόρθωμα. Αν ασκηθείς στον διάδρομο για μία ώρα, μπορείς να φας αυτές τις μπάρες σοκολάτας και δημητριακών που τόσο λιγουρεύεσαι. Αν δεν είσαι φαν του γυμναστηρίου, μπορείς να κρατηθείς σε φόρμα και με άλλες δραστηριότητες... όπως το σεξ!

Ελάττωμα τέταρτο: η υπερηφάνεια

Γιατί να την αγαπήσεις: γιατί απλά την αξίζεις. Η υπερηφάνεια αποτελεί τονωτική ένεση για το εγώ και την εμφάνιση σου. Όσο περισσότερο λατρεύεις τον εαυτό σου, τόσο καλύτερα ντύνεσαι. Άλλωστε, αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, πώς θα αγαπήσεις τους άλλους;

Πώς θα την ελέγξεις: μην συγχέεις την υπερηφάνεια με τον εγωισμό. Καλό θα ήταν να αποφεύγεις τις επιδερμικές χειρονομίες. Κάτσε και σκέψου γιατί προβαίνεις σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Ελάττωμα πέμπτο: το κουτσομπολιό

Γιατί να το αγαπήσεις: γιατί προσθέτει ενδιαφέρον στην ρουτίνα της καθημερινότητας, σε φέρνει πιο κοντά με τους άλλους και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Άσε που πάντα υπάρχει υλικό προς σχολιασμό. Από την άτακτη συνάδελφο που το έκανε με το αφεντικό, μέχρι την γειτόνισσα που την έπιασε στα πράσα ο άντρας της.


Πώς θα το ελέγξεις: πρόσεξε με ποιον μοιράζεσαι τα σχόλια σου. Αν πεθαίνεις να σχολιάσεις κάτι, κάντο αλλά μόνο με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. Έτσι ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο να σου βγάλουν το όνομα της "κατίνας". Και καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.

Ελάττωμα έκτο: η καταναλωτική μανία

Γιατί να την αγαπήσεις: γιατί έχει θεραπευτική αξία. Και αν αγοράσεις ένα μπουφάν, τρία ζευγάρια παπούτσια και δύο σετ εσώρουχα, δεν μπορεί, κάποια έκπτωση θα έχεις και άρα οικονομικό όφελος. Άλλωστε, τα καινούργια ρούχα σε κάνουν να νιώθεις πιο όμορφη και με μεγαλύτερο κίνητρο για να χαρείς τη ζωή. Οπότε, θα γλυτώσεις και τα έξοδα του ψυχολόγου.

Πώς θα την ελέγξεις: να είσαι γενναιόδωρη με τα ψώνια, όχι μόνο με τον εαυτό σου αλλά και με τους γύρω. Όταν βγεις στα μαγαζιά, ψώνισε κάτι μικρό στον καλό σου ή στις κολλητές. Δείξε πως τον σκέφτηκες και πίστεψέ με θα είναι τόσο χαρούμενος που δεν θα προσέξει το καινούργιο ζευγάρι γοβάκια που αγόρασες.


Ελάττωμα έβδομο: η ζήλια

Γιατί να την αγαπήσεις: γιατί ποιος δεν θα ζήλευε έναν άντρα έξυπνο, σέξυ και όμορφο όπως τον δικό σου; Οι μικρές ξαφνικές επιθέσεις από το πράσινο ανθρωπάκι που κρύβεις μέσα σου, είναι απόδειξη της αγάπης σου για εκείνον και της λατρείας που του έχεις.

Πώς θα την ελέγξεις: αποδέξου τη ζήλια και τα συναισθήματα που σου γεννά. Πες του: ''Ναι, ζηλεύω, αυτήν την ξανθιά, δήθεν συμμαθήτρια που ήρθε να σε φιλήσει''. Καλύτερα να εκτονωθείς παρά να μείνεις ξάγρυπνη όλο το βράδυ από την ζήλια.