Πήγα σε μάγισσες... σε χαρτορίχτρες

03.11.2008
Με τον ίσιο, κλασικό τρόπο δεν τον έδεσες. Τι τα χαλαρωτικά μασάζ, τι το περισσότερο και καλύτερο σεξ και οι καθημερινές γαστριμαργικές σου δημιουργίες, δεν έφτασαν για να τον πείσουν να μείνει μαζί σου. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζες... Κάπου εκεί ανέλαβε δράση η κολλητή σου από τα Γιάννενα. Και σ' έστειλε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες, αλλά τελικά, εσύ βρέθηκες να χάνεσαι όλες τις νύχτες. Γιατί με τόσα που σε... χρέωσαν κατέληξες να γίνεις λουλουδού.

Με τον ίσιο, κλασικό τρόπο δεν τον έδεσες. Τι τα χαλαρωτικά μασάζ, τι το περισσότερο και καλύτερο σεξ και οι καθημερινές γαστριμαργικές σου δημιουργίες, δεν έφτασαν για να τον πείσουν να μείνει μαζί σου. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζες... Κάπου εκεί ανέλαβε δράση η κολλητή σου από τα Γιάννενα. Και σ' έστειλε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες, αλλά τελικά, εσύ βρέθηκες να χάνεσαι όλες τις νύχτες. Γιατί με τόσα που σε... χρέωσαν κατέληξες να γίνεις λουλουδού.

Πριν λοιπόν, έρθει η σειρά σου να καταφύγεις σε ξόρκια και μαγείες, βγήκαμε μια βόλτα στην αγορά της μαγείας και μαντείας, για να δούμε τι υπάρχει και πώς γίνεται:

Αστρολογία: αποτελεί την επιστήμη που εξετάζει την επίδραση των ουρανίων σωμάτων στους γήινους οργανισμούς. Το αντικείμενό της είναι η έρευνα των επιρροών των ουρανίων σωμάτων επάνω στη γη, στα φυσικά φαινόμενα, τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και, πάνω απ΄ όλα, στον άνθρωπο, το χαρακτήρα και το πεπρωμένο του. Είναι μία πρακτική επιστήμη γιατί μας διδάσκει πώς να εφαρμόσουμε τις πληροφορίες που μας δίνει στην προσωπική μας ζωή. Ως προς τους επαγγελματίες του είδους, εκεί θα συναντήσεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Από τον πιο σωστό και πολυδιαβασμένο επιστήμονα, μέχρι και ανθρώπους που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα και έφτασαν να κάνουν ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Στην ίδια λογική υπακούει και η αριθμολογία, και το κινέζικο ωροσκόπιο.

Θα σου λύσει το πρόβλημα; Αν ξεκινήσεις να διαβάζεις την πρόβλεψη του ζωδίου σου σε όλα τα μέσα, άκρη δεν θα βγάλεις. Κάνε μια έρευνα αγοράς και εμπιστεύσου τον αστρολόγο που βλέπεις πως πέφτει μέσα τις περισσότερες φορές. Θυμήσου πως ολοκληρωμένη και πλήρης είναι μια αστρολογική πρόβλεψη που γίνεται για σένα προσωπικά, υπολογίζοντας όχι μόνο την ημερομηνία και την ώρα, αλλά και τον τόπο της γέννησής σου.

Καφεμαντεία: είναι η τεχνική που χρησιμοποιεί εδώ και αιώνες η καλή κουτσομπόλα για να προβλέπει τα μελλούμενα. Στηρίζεται στην ανάγνωση των σχημάτων που αφήνει το κατακάθι του ελληνικού ή τούρκικου (όπως θες τον λες) καφέ. Σε παλαιότερες εποχές οι γυναίκες δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν την ημέρα, χωρίς να διαβάσουν τον καφέ. Σήμερα σπάνια θα βρεις τεχνίτρια του είδους που θα σου πει αλήθειες, χωρίς να πληρώσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν μέχρι και σελίδες στο διαδίκτυο, στις οποίες στέλνεις την φωτογραφία από το φλιτζάνι, και στο διαβάζουν online.

Πάντως, αν πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσεις τη συμβουλή της καφετζούς της εμπιστοσύνη σου, η πρόβλεψη για να έχει εγκυρότητα, πρέπει να γίνει στο γέμισμα της σελήνης, σε μέρα μέρα που δεν έχετε περίοδο (ούτε εσύ, ούτε εκείνη), σε οποιαδήποτε μέρα εκτός Παρασκευής (που είναι αφιερωμένη στην χαρτομαντεία).

Θα σου λύσει το πρόβλημα; Η Γλυκερία έδειξε την προτίμησή της στις καφετζούδες, πριν πολλά χρόνια. Αν βρίσκεται στο περιβάλλον σου κάποια βετεράνου του είδους, προτίμησέ την. Αλλιώς, αν πας σε επαγγελματίες, θα πληρώσεις μία περιουσία για να μάθεις πως βλέπουν μια γόησσα ντάμα σπαθάτη δίπλα στον πρώην καλό σου. Κάτι που το ήξερες ήδη από μόνη σου.

Μου 'χει κάνει μάγια: η μαγεία είναι η υποτιθέμενη τέχνη και επιστήμη του να επηρεάζεις τις εξελίξεις στο περιβάλλον σου ανάλογα με τη θέλησή σου, μέσω μη φυσικών τρόπων. Διαχωρίζεται σε λευκή και μαύρη και περιλαμβάνει μια σειρά από ξόρκια, δεσίματα, λυσίματα, ματζούνια και βοτάνια. Την ευθύνη πάνω μου δεν θα την πάρω , καθότι η γιαγιά μου ήταν ένδοξη μάγισσα των Ιωαννίνων, άσε που φοβάμαι πως αν πω κακό λόγο θα με τιμωρήσει μία από τις μάγισσες της Σμύρνης. Αλλά, η αλήθεια να λέγεται, είναι μεγάλο το πλήθος των συμπολιτών μας, γυναικών κυρίως, που διέθεσαν περιουσίες σε μάγους και μάγισσες τσαρλατάνους, για να έχουν αυτοί το πρώτο τραπέζι-πίστα στις μπουζουκιερί.

Θα σου λύσει το πρόβλημα; Αν το παίξεις θηλυκός Χάρυ Πότερ, τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά εγγυημένα είναι. Ευτυχώς σήμερα, δεν κινδυνεύεις να σε κάψουν στην πυρρά. Αλλά φοβάμαι πως θα κλαις τα πεταμένα ευρουλάκια που σπατάλησες, ενώ μπορεί ν' αρπάξεις και καμιά πούντα περνώντας τα σαράντα κύματα. Βέβαια, αν δεις τον αγαπημένο σου να επιστρέφει χάρη σε κάποιο ξόρκι, παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας!

Χαρτομαντεία: μην μου πεις πως δεν έριξες ποτέ τα χαρτιά για να δεις αν σε απατάει ο καλός σου. Απλά, δεν θα το πιστέψω. Στις παρέες των κοριτσιών πάντα υπάρχει εκείνη που ρίχνει τα χαρτιά ή τα ταρώ και σου λέει τα μελλούμενα. Έχω γνωρίσει γυναίκες με πραγματικό χάρισμα στην τέχνη αυτή. Βέβαια δεν είμαι σίγουρη αν αυτό το χάρισμα αφορά συνολικά την τέχνη της χαρτομαντείας, ή περιορίζεται στην τέχνη της πειθούς. Πάντως στο σπίτι μου υπάρχει κρυμμένη σε ένα συρτατάκι η "Τράπουλα της Κατίνας", από τις "Μάγισσες της Σμύρνης", που γνώρισε μεγάλες δόξες πριν λίγα χρόνια. Για να μην μιλήσω για την κολλητή που δεν άφησε εκπομπή, για εκπομπή του χρυσοποίκιλτου τηλεοπτικού σταρ της χαρτομαντείας (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) και ενώ ο μεν σταρ κατέληξε να κυκλοφορεί με Φεράρι, η δε φίλη μου έχασε και το μηχανάκι της από τα χρέη στα 9011.

Θα σου λύσει το πρόβλημα; Το σίγουρο είναι πως η χαρτομαντεία δεν θα σου λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Αν αποτανθεις σε επαγγελματίες πρόσεξε. Κινδυνεύεις να παρακολουθήσεις τα χρήματα σου να κάνουν φτερά. Με το ίδιο σκεπτικό απόφυγε και όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας με χαρτομάντεις. Για αρχή, πάρε μια δικιά σου τράπουλα, και άρχισε να ρίχνεις τα χαρτιά. Τεχνικές θα βρεις στο ίντερνετ και στην μεγάλη βιβλιογραφία που υπάρχει.

Λίγο απ' όλα: Αν ψάξεις το ζήτημα της μαντείας, της μαγείας και των προβλέψεων, θα δεις απίστευτα πράγματα. Ανθρώπους που διαβάζουν τα πόδια, τα δάχτυλα, το γιαούρτι, την κρυστάλλινη σφαίρα, τα κινέζικα φόρτουν κούκις (μπισκότα της τύχης), μαδούν τις μαργαρίτες, προβαίνουν σε υπνωτισμούς και βουντού.

Ακόμη υπάρχουν η περίφημη αβγομαντεία και φυσικά το διάβασμα... του φυσιγγιού. Αυτές οι δύο μέθοδοι είναι ιδανικές για να προβλέψουν τα καθέκαστα της προσωπικής σου ζωής.

Η αβγομαντεία μελετά τα σχήματα που παίρνει το ωμό ασπράδι του αβγού όταν το ρίξουμε μέσα σε νερό αποκαλύπτοντας το γίγνεσθαι της ερωτικής σου ζωής.

Η φυσιγγομαντεία πάλι είναι ειδική για την πρόβλεψη της πιθανότητας γάμου με... κυνηγό. Αν ο καλός σου ανήκει σ' αυτή την κατηγορία, παίρνεις (διακριτικά) ένα άθικτο φυσίγγι και το πηγαίνεις στην ειδικό. Εκείνη θα λιώσει το περιεχόμενό του στη φωτιά και αναλόγως του σχήματος που θα πάρουν τα βόλια όταν παγώσουν, θα σου πει πόσες πιθανότητες έχεις να... θηρεύσεις με επιτυχία τον κυνηγό σου.

Θα σου λύσουν το πρόβλημα; Μια βαθύτερη ενασχόληση με τα θέματα μαγείας και μαντείας μπορεί να έχει απροσδόκητα και αρνητικά αποτελέσματα. Στην ουσία, η ανάγκη για τέτοιες συμβουλές παρουσιάζεται όταν νιώθουμε αβέβαιοι, ή αδύναμοι στο να επηρεάσουμε τη ζωή μας. Έτσι προστρέχουμε στη βοήθεια αυτών των μεταφυσικών μεθόδων, που μας προσφέρουν την ψευδαίσθηση του ελέγχου και της σιγουριάς.

Εσύ, δες το χαλαρά, σαν διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις. Αν όντως μπορούν να σου προσφέρουν κάτι, η αστρολογία και οι διάφορες μαντικές τέχνες, είναι να σου δείχνουν έναν δρόμο. Αλλά το αν θα τον ακολουθήσεις, αν θα τον αλλάξεις ή πώς θα τον επηρεάσεις εξαρτάται πάντα από σένα και τις πράξεις σου.

Και βέβαια, αν πιστεύεις ότι έχεις το χάρισμα, την έκτη αίσθηση, χρησιμοποίησε την για καλό δικό σου και όχι για να ξεζουμίζεις οικονομικά φίλους, γνωστούς και αγνώστους.

Από την Κατερίνα Πατούλια