Πώς να περάσεις πραγματικά χαρούμενες γιορτές

27.12.2010
Οι γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν μπορούν να σε κάνουν τη ζωή σου πραγματικό κολαστήριο. Κάτι τα δώρα που δεν άρεσαν στους συγγενείς, κάτι οι χωριστές διακοπές με το αγόρι σου και εύχεσαι να κολλήσεις εσύ στην καμινάδα και όχι ο Άγιος Βασίλης. Ακολούθησε μερικές απλές συμβουλές και πέρνα τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Οι γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν μπορούν να σε κάνουν τη ζωή σου πραγματικό κολαστήριο. Κάτι τα δώρα που δεν άρεσαν στους συγγενείς, κάτι οι χωριστές διακοπές με το αγόρι σου και εύχεσαι να κολλήσεις εσύ στην καμινάδα και όχι ο Άγιος Βασίλης. Ακολούθησε μερικές απλές συμβουλές και πέρνα τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Ιεράρχησε τις εξόδους σου
Ήδη, έχεις κατακλυστεί από προτάσεις για διάφορα πάρτυ και συγκεντρώσεις για το διάστημα των εορτών. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να καταλήξεις να γιορτάσεις την Πρωτοχρονιά μέσα στο αυτοκίνητο για να προλάβεις να δώσεις το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις. Μπορεί οι προσκλήσεις να είναι πολλές και δελεαστικές αλλά θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με το που θα αφιερώσεις τον χρόνο σου. Όταν σε καλούν κάπου που δεν θέλεις να πας, απάντησε λιτά, λέγοντας: ''Έχω να λύσω μια πολύ σημαντική διαφωνία που προέκυψε''. Μην δώσεις παραπάνω λεπτομέρειες γιατί το πιο πιθανό είναι να προδοθείς.

Μην κάνεις ''κακά'' δώρα
Προσπάθησε να αποφύγεις την αγορά δώρων που δεν σε εκφράζουν απλά για να μειώσεις το κόστος. Πες όχι σε άσχημα πουλόβερ ή αποχυμωτές. Από την άλλη πλευρά, ελαχιστοποίησε και εσύ τον κίνδυνο να λάβεις ένα τέτοιο άσχημο δώρο. Σε κάποια στιγμή που η παρέα σου έχει μαζευτεί κάπου, πες αυθόρμητα: ''Ξέρετε τι θα μου έφτιαχνε τις φετινές γιορτές....'', συμπληρώνοντας το κενό με κάτι που έχεις σκεφτεί πως θα ήθελες να αποκτήσεις.

Πέτυχε μπόνους αποδοτικότητας στην δουλειά
Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις μια αδρά αύξηση, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης. Όμως μπορείς να διαθέσεις τον τελευταίο μήνα του έτους για να δείξεις το καλό σου πρόσωπο στην εταιρία που εργάζεσαι. Μην έχεις το μυαλό σου μόνο στα χρήματα. Μπορείς να πληρωθείς τις υπερωρίες που κάνεις, ζητώντας μια ημέρα άδειας επιπλέον. Από την άλλη μεριά θα μπορούσες να πεις στο αφεντικό πως δεν έχεις κανένα πρόβλημα να δουλέψεις από το σπίτι, σε περίπτωση που πρέπει να καλύψεις την απουσία κάποιου συναδέλφου. Γενικά, φρόντισε να πλησιάσεις το αφεντικό, προτείνοντάς του κάτι που θα τον κάνει να αισθανθεί γενναιόδωρος.

Άσε τον Σκρουτζ που κρύβεις μέσα σου, να εμφανιστεί (με μέτρο)
Σίγουρα, η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και το πορτοφόλι του. Μπορείς να γλυτώσεις κάποια περιττά έξοδα ανταλλάσσοντας δώρα με αυτούς που ξεχωρίζεις πραγματικά. Όμως μην το παρακάνεις. Τα δώρα στα μέλη της οικογένειας μας κρίνονται απαραίτητα.

Πάρε μαζί στο πατρικό τον αγαπημένο σου
Το να πείσεις τον καλό σου να σε συνοδεύσει στο πατρικό κατά τη διάρκεια των γιορτών, μπορεί να σε μπλέξει σε περίεργες καταστάσεις, ειδικά αν δεν τους έχει γνωρίσει ποτέ. Που θα σε βοηθήσει η παρουσία του; Όσο κι αν του λες πως οι δικοί σου θα τον λατρέψουν, εκείνος και δεδομένου του ότι δεν τους έχει ξανασυναντήσει, θα θελήσει να φύγει γρήγορα. Έτσι, αποκτάς και εσύ τη δικαιολογία που χρειαζόσουν για να φύγεις νωρίτερα.

Ακόμα κι αν δεν έχεις σχέση, το πρωτοχρονιάτικο φιλί είναι απαραίτητο
Μπορεί να μην έχεις φίλο αλλά δεν πρέπει να χάσεις το πιο σέξυ δευτερόλεπτο της νέας χρονιάς. Άσε που όπως λένε οι παραδόσεις, ότι κάνεις την Πρωτοχρονιά, θα κάνεις και όλη τη χρονιά. Βρες το κοντινότερο και εμφανέστερο γκι στο χώρο του ρεβεγιόν, και περίμενε το 2009. Το πρωτοχρονιάτικο φιλί αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να φιλήσεις τον κολλητό ή κάποιον άγνωστο που σου γυάλισε, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις εξηγήσεις. Άφησε τα χείλια σου να μιλήσουν.