Τράβα μπρος μετά τη χυλόπιτα

24.09.2008
Μετράς ήδη πέντε χυλόπιτες σε ένα βράδυ. Η τελευταία πιθανή κατάκτηση σου έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Και κάθεσαι εσύ στο πρώτο παγκάκι που βρίσκεις και αναρωτιέσαι: ''Έχω τον αντροδιώχτη; Τι κάνω λάθος; Εγώ φταίω για όλα;'' Ξέχνα όλα αυτά τα μελό και μάθε να δέχεσαι την απόρριψη. Στο κάτω κάτω γιατί πρέπει να παίρνεις πάντα την ευθύνη για όλα;

Μετράς ήδη πέντε χυλόπιτες σε ένα βράδυ. Η τελευταία πιθανή κατάκτηση σου έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Και κάθεσαι εσύ στο πρώτο παγκάκι που βρίσκεις και αναρωτιέσαι: ''Έχω τον αντροδιώχτη; Τι κάνω λάθος; Εγώ φταίω για όλα;'' Ξέχνα όλα αυτά τα μελό και μάθε να δέχεσαι την απόρριψη. Στο κάτω κάτω γιατί πρέπει να παίρνεις πάντα την ευθύνη για όλα;

Δες τον κόσμο με άλλα μάτια

Ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα ή η λανθασμένη αντίληψη που έχεις γι' αυτά, είναι ικανοί να αυξήσουν τους φόβους σου και να σε σπρώχνουν ξανά και ξανά σε λανθασμένες σχέσεις και αλλεπάλληλους χωρισμούς... Ο φόβος της απόρριψης είναι μια κορυφαία περίπτωση παραδείγματος του πως μπορείς να ρίξεις την αυτοπεποίθησή σου στα τάρταρα.

Για κάποιο λόγο που δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα επιστημονικά, οι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες όπως κι εσύ, πιστεύουν πως αν προσεγγίσεις κάποιον που σε ελκύει και φας χυλόπιτα, πρέπει οπωσδήποτε να αισθανθείς άσχημα. Το κάνεις αυτό, χωρίς να σκέφτεσαι τους εκατοντάδες παράγοντες που μπορεί να έσπρωξαν τη συγκεκριμένη εκείνη στιγμή τον άλλο να σε απορρίψει, και που πιθανότατα δεν έχουν καμία σχέση με σένα.

Την επόμενη φορά που θα δεχτείς μία απόρριψη από κάποιο αρσενικό και πριν αρχίσεις τα χαριτωμένα: ''Μήπως δεν είμαι αρκετά όμορφη; Μήπως είμαι πολύ δυναμική; Μήπως πολύ παχουλή; Μήπως είμαι πολύ ψηλή;'', σκέψου καλύτερα ''Μήπως δεν βλέπει καλά; Μήπως έχει χαμηλό IQ; Μήπως να πας γι' άλλα;''.

Απενεργοποίησε την απόρριψη με μαθηματικό τρόπο

Σκέψου απλά. Μαθηματικά, οι πιθανότητες να έρθεις σε επαφή (όχι απαραίτητα σεξουαλική) και να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες και αμοιβαία έλξη είναι 1 στις 100 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχεις προκαταβολικά πληροφορίες για τη διάθεση ή τις επιθυμίες του συγκεκριμένου ατόμου που θα γνωρίσεις.

Λάβε υπόψιν λοιπόν κάποιες από τις πιο συνηθισμένες και πιθανές περιστάσεις που βιώνει το άτομο που θα πλησιάζεις :

  • Είναι παντρεμένος
  • Είναι αρραβωνιασμένος ή λογοδοσμένος
  • Έχει σχέση
  • Έχει μόλις χωρίσει
  • Έχει καβγαδίσει
  • Πήρε μόλις διαζύγιο
  • Έχασε τη δουλειά του πριν λίγες μέρες
  • Βιώνει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα
  • Πέρασε τη χειρότερη μέρα της ζωής του
  • Η ζωή σου είναι πολύ τακτοποιημένη για να τα φτιάξει μαζί σου

Παρατηρείς πως μια σειρά καταστάσεων που καμία σχέση δεν έχουν με σένα μπορεί να φέρει την απόρριψη. Φυσικά μέσα σε όλα τα παραπάνω περιπλέκεται η έλξη και τα κριτήρια της εξωτερικής εμφάνισης που έχει ο καθένας για τον ιδανικό σύντροφο, όπως έχεις και συ.

Δες το στην τελική σαν ένα απλό μαθηματικό παιχνίδι. Όσο πιο πολύ προσπαθείς κι όσο περισσότερες χυλόπιτες μαζεύεις, τόσο μειώνεις τις πιθανότητες και φτάνεις ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου σου, στην εύρεση του ιδανικού συντρόφου.

Σβήσε τη λέξη απόρριψη από το λεξικό σου

Άλλαξε τον τρόπο που μεταφράζεις τις καταστάσεις. Σταμάτα να βάζεις ταμπέλες στις διάφορες μορφές απόρριψης που δέχεσαι και σιγά σιγά θα εξουδετερώσεις την απόρριψη. Κάνε με άλλα λόγια την απόρριψη το εφαλτήριο για έναν μελλοντικό θρίαμβο.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο της απόρριψης, βελτίωσε τους στόχους που θέτεις. Θα το πετύχεις παρατηρώντας όλα εκείνα τα μη λεκτικά σημάδια στην συμπεριφορά του ατόμου που πας να προσεγγίσεις. Μια γκριμάτσα, μια διαφορετική κίνηση στη γλώσσα του σώματος, μια περίεργη στάση σε συγκεκριμένο κάθε φορά περιβάλλον, μπορεί να σου προσφέρει πολλά και διαφορετικά συμπεράσματα, πριν προχωρήσεις.

Αν βλέπεις πως κάποιος σου χαμογελά, ή κρατάει στενή οπτική επαφή μαζί σου, δώστου εσύ μια ευκαιρία. Αν η λίγων ημερών σχέση σου, δεν σου δίνει καμία σημασία σε κάποια δημόσια εμφάνιση και ξεχνά επιμελώς πως βρίσκεσαι δίπλα του, άφησέ τον πριν σε απορρίψει. Γενικά, ο κανόνας είναι να ακολουθείς το ένστικτό σου, ακόμα και αν κάνεις λάθος κάποιες φορές.

Δείξε θάρρος και ξεκόλλα

Ο τρόπος που κάθε γυναίκα θα πλησιάσει ένα αρσενικό ποικίλει και εξαρτάται από το χαρακτήρα σου. Είτε είσαι τύπος γυναίκας γατούλας, γυναίκας φίλης, γυναίκας απόλυτου θηλυκού πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της απόρριψης σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Αποδέξου τον εαυτό σου ως έχει και δείξε θάρρος στον δύσκολο σήμερα στίβο του φλέρτ. Άλλωστε, αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Αν μάθεις να βλέπεις την απόρριψη σαν ένα παιχνίδι αριθμών κι όχι σαν ζήτημα ζωής και θανάτου, θα εξωτερικεύσεις την έμφυτη γοητεία σου και θα κερδίσεις και περισσότερα τηλέφωνα στο τέλος της επόμενης εξόδου σου.