5 τρόποι για να μην αισθάνεσαι κρύα τα πόδια σου όταν πέφτεις για ύπνο

13.01.2023
5 τρόποι για να μην αισθάνεσαι κρύα τα πόδια σου όταν πέφτεις για ύπνο
Κάθε σώμα μπορεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές. Όταν ο καιρός είναι κρύος, το σώμα μας τείνει να διατηρεί τη ροή του αίματος για να κρατήσει τα όργανά μας ζεστά. Ωστόσο, το σώμα μας δίνει τη μεγαλύτερη προσοχή στα όργανά μας και αφήνει έξω τα πόδια μας, γι' αυτό μπορεί να τα αισθάνομαστε πιο κρύα. Όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθεί το θέμα. Ωστόσο αν αισθάνεσαι τα πόδια σου να κρυώνουν αρκετά συχνά, είναι σημαντικό να συμβουλευτείς το γιατρό σου. Υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές θεραπείες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ζεστάνεις τα πόδια σου και παρακάτω θα δεις μια λίστα με πέντε φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποφύγεις το ενοχλητικό συναίσθημα να κρυώνουν τα πόδια σου το βράδυ πριν κοιμηθείς.

Μούλιασε τα πόδια σου σε ζεστό νερό

Το βύθισμα των ποδιών σου σε ζεστό νερό δεν είναι μόνο ανακουφιστικό, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα επειδή διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος σου. Το νερό πρέπει να είναι περίπου 36°C έως 38°C. Αυτή μπορεί να είναι η φυσική σου συνεδρία θεραπείας με νερό για κρύα πόδια.

Τι να κάνεις ακριβώς:

  • Μούλιασε τα πόδια σου σε ζεστό νερό για 10 έως 15 λεπτά.
  • Σκούπισέ τα όταν τελειώσεις.
  • Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα στο τέλος.

Όσα μπορεί να μαρτυρούν τα πόδια σου για την υγεία σου, σύμφωνα με μια ποδίατρο

Κάνε μασάζ στα πόδια σου με φυτικά έλαια

Μπορείς να κάνεις μασάζ στα πόδια σου με διάφορα είδη ελαίων, όπως ελιά, καρύδα και αβοκάντο, για να ζεστάνεις τα πόδια σου. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα έλαια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, είναι επίσης υγιές για το δέρμα σου.

Τι να κάνεις ακριβώς:

  • Πάρε ένα φυτικό έλαιο και ζέστανέ το.
  • Βάλε έλαιο στα πόδια σου και κάνε μασάζ για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, φόρεσε βαμβακερές κάλτσες.
  • Κάνε αυτό κάθε μέρα για να κρατάς τα πόδια σου ζεστά.

Πιες τσάι τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι γενικά γνωστό για την καλή κυκλοφορία του αίματος και το ζεστό σώμα, ξεκινώντας από τα πόδια σου. Ήρθε λοιπόν η ώρα να φτιάξεις λίγο τσάι τζίντζερ για να ζεστάνεις τα κρύα πόδια σου.

Τι να κάνεις ακριβώς:

  • Κόψε 2-3 κομμάτια τζίντζερ.
  • Πρόσθεσέ τα σε βραστό νερό.
  • Σούρωσε το μείγμα και πιες το.

Πρήζονται τα πόδια και οι αστράγαλοί σου; Ιδού τι μπορεί να σημαίνει αυτό

Κατανάλωνε περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο και βιταμίνη Β

Ένας από τους λόγους που τα πόδια σου μπορεί να είναι κρύα είναι επειδή σου λείπει η βιταμίνη Β, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ροής του αίματος σου. Ο σίδηρος είναι επίσης χρήσιμος για τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα σου.

Τι να κάνεις ακριβώς:

  • Για το σίδηρο: Κατανάλωνε περισσότερο κόκκινο κρέας, ξηρούς καρπούς, τόφου, βρώμη, σπανάκι, φασόλια κ.λπ.
  • Για τη βιταμίνη Β: Κατανάλωνε περισσότερο βόειο κρέας, τόνο, σολομό, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, μύδια κ.λπ.

Ασκήσου καθημερινά

Μπορείς να ζεστάνεις τα πόδια σου κάνοντας ασκήσεις, πιο συγκεκριμένα, step ασκήσεις, που βοηθούν στην αύξηση της θερμοκρασίας των ποδιών σου. Το περπάτημα και το να κάνεις εκτάσεις-ανατάσεις με αναπήδηση μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για να ζεστάνεις τα κρύα πόδια σου λίγο πριν κοιμηθείς.