4 τεχνικές για να δούνε περισσότεροι followers τα stories σου στο instagram

12.12.2022
4 τεχνικές για να δούνε περισσότεροι followers τα stories σου στο instagram
Αν δημοσιεύεις ένα story και μόνο το 10% των followers σου το βλέπει, μήπως να μην το δημοσίευες καθόλου; Δεν χρειάζεται να είσαι influencer για να σε ενδιαφέρουν οι τεχνικές του instagram για καλύτερη αλληλεπίδραση. Εάν καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια για το περιεχόμενο που μοιράζεσαι, είναι καλό να προσελκύσεις όσο το δυνατόν περισσότερα βλέμματα. Επιπλέον, εάν γνωρίζεις στην ουσία πώς να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τις λειτουργίες του instagram, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα stories για να συνδεθείς με τους followers, μια νέα κοινότητα ή για να ξεκινήσεις μια συζήτηση.

Αλλά με τόσα πολλά stickers, σήματα και λειτουργίες, μπορεί να είναι δύσκολο να αξιοποιήσεις αποτελεσματικά τα stories και η μεγαλύτερη αλληλεπίδραση δεν γίνεται πάντα από τη μια μέρα στην άλλη.

Σύμφωνα, όμως, με τους ειδικούς του Instagram, υπάρχουν μερικές συγκεκριμένες λειτουργίες που τραβούν περισσότερο την προσοχή σε σχέση με άλλες και μπορούν να σε βοηθήσουν στο να έχεις καλύτερη αλληλεπίδραση.

Κάνε μια ερώτηση

Κάνε μια ερώτηση στους followers σου με stickers από το Instagram για καλύτερη αλληλεπίδραση.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις το κοινό σου να ασχοληθεί μαζί σου είναι να του το ζητήσεις ευθέως. Αναρτώντας ένα sticker Q&A με έναν απλό θέμα, δίνεις στους followers σου την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν. Κάνε μια εύκολη ερώτηση στους followers σου, όπως το καλύτερο βιβλίο που διάβασαν πρόσφατα ή ζήτα τους να σου κάνουν ερωτήσεις. Δημοσίευσε τις απαντήσεις σου για να εμπνεύσεις περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν. Μπορείς επίσης να πατήσεις μια απάντηση από κάποιον για να τη μοιραστείς ανώνυμα, κάτι που μπορεί να δώσει σε άλλα άτομα στο κοινό σου, το θάρρος να απαντήσουν στο ερώτημα σου.

Χρησιμοποίησε text animations

Για να κάνεις τα stories κειμένων λίγο πιο ενδιαφέροντα, χρησιμοποίησε τη λειτουργία Text Animations. Αυτή η ενημέρωση κάνει το κείμενο που βάζεις στα stories σου να πηδάει, να τεντώνεται και να χορεύει, καθιστώντας το δύσκολο να το προσπεράσει κάποιος που το βλέπει στα stories σου.

Ξεκίνα μια δημοσκόπηση

Πώς να ξεκινήσεις μια δημοσκόπηση στο instagram για καλύτερη αλληλεπίδραση;

Δοκίμασε να κάνεις δημοσκόπηση στους followers σου για ένα θέμα για το οποίο μπορεί να ενδιαφέρονται να μάθουν τα αποτελέσματα, για να τους εμπνεύσεις να ψηφίσουν. Αν τους ζητήσεις να διαλέξουν ποιο παπούτσι πρέπει να φορέσεις, αν δεν είσαι celebrity μπορεί να μην ενδιαφερθούν τόσο για την ψηφοφορία, επειδή η απάντηση δεν τους λέει τόσα πολλά. Αλλά αν τους ζητήσεις να ψηφίσουν ποια είναι καλύτερα από δύο ταινίες, δύο εστιατόρια ή δύο συγκροτήματα, μπορεί να θελήσουν να μετρηθεί η ψήφος τους. Θα μπορούσαν επίσης να είναι περίεργοι για το τι ψήφισαν άλλα άτομα και να θέλουν να δουν τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο.

Χρησιμοποίησε hashtags

Χρησιμοποίησε hashtags για να αυξήσεις την αλληλεπίδραση του instagram, για παράδειγμα σε φωτογραφία με το κατοικίδιό σου π.χ. #catlover

Όταν χρησιμοποιείς hashtags ή προσθέτεις ετικέτα στην τοποθεσία σου, το story σου ταξιδεύει και εκτός των followers σου. Εάν ενδιαφέρεσαι να αλληλεπιδράσεις με άτομα που βρίσκονται κοντά ή να συνδεθείς με άτομα σε μια συγκεκριμένη κοινότητα ή με άτομα κοινού ενδιαφέροντος, η προσθήκη ετικετών στα stories σου αυξάνει αυτές τις δυνατότητες.