Οι 5 καθημερινές συνήθειες που καλό είναι να σταματήσεις αν θέλεις να φαίνεσαι νεότερη

11.09.2022
Οι 5 καθημερινές συνήθειες που καλό είναι να σταματήσεις αν θέλεις να φαίνεσαι νεότερη
Με εξαίρεση τα παιδιά και τους εφήβους (!) σχεδόν όλοι θέλουν να φαίνονται νεότεροι. Ωστόσο, παρόλο που οι ακριβές λοσιόν και οι καλλυντικές θεραπείες μπορούν σίγουρα να βελτιώσουν την εμφάνισή σoυ, η πιο αποδεκτή επένδυση είναι να τροποποιήσεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες. Αποδεικνύεται ότι τα μεγαλύτερα μυστικά της αντιγήρανσης μπορεί να βρίσκονται στις καθημερινές σου συνήθειες. Παρακάτω θα διαβάσεις τα πιο κοινά λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις εάν θέλεις να παραμείνεις υγιής και νέα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιείς καλαμάκια σε καθημερινή βάση

Τα καλαμάκια δεν είναι μόνο επιζήμια για το περιβάλλον, αλλά είναι και επιβλαβή για το πρόσωπό σου. Οι επιστήμονες έδειξαν πώς η χρήση τους προάγουν το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων γύρω από τα χείλη. Επιπλέον, η επανειλημμένη σύσπαση των ίδιων μυών μπορεί να επιδεινώσει το κολλαγόνο με την πάροδο του χρόνου, κάτι που μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη από ότι είσαι. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με το τσιγάρο. Αν κόψεις και το κάπνισμα, θα βγεις δύο φορές λοιπόν κερδισμένη.

Τρως πολλά κέικ και άλλα αρτοσκευάσματα

Σύμφωνα με ερευνητές, τα ψημένα αρτοσκευάσματα και άλλα γλυκά είναι συχνά πλούσια σε πρόσθετα σάκχαρα και λίπη, συμβάλλοντας στην αύξηση του σωματικού βάρους και στην κακή στοματική υγεία. Εκτός από την προώθηση της ανθυγιεινής μικροχλωρίδας, η ζάχαρη είναι προφλεγμονώδης. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να επισπεύσουν τη γήρανση στον άνθρωπο, κάνοντας τον να φαίνεται κουρασμένος, πρησμένος και ζαρωμένος.

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεσαι με βάση την ηλικία σου

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ο ύπνος λιγότερων από 7 ώρες κάθε βράδυ μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής σου. Επιπλέον, θα σε κάνει να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι πολύ μεγαλύτερη από ότι είσαι.

Πρώτον, ο ανεπαρκής ύπνος εξαντλεί την ψυχική και σωματική αντοχή που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας τυπικής ημέρας, σε σημείο που μπορεί να κάνει την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία πολύ δύσκολη. Δεύτερον, ο ανεπαρκής ύπνος είναι επιζήμιος για το σώμα, ειδικά την καρδιά και τον εγκέφαλο. Τρίτον, η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη δημιουργείται επίσης κατά τη διάρκεια του ύπνου, παράγοντας υγιή μυϊκό τόνο.

Δεν φοράς γυαλιά ηλίου

Ακόμα κι αν το φως έξω μπορεί να μην φαίνεται πολύ έντονο, θα πρέπει να φοράς πάντα γυαλιά ηλίου. Η προστασία των ματιών σου από τον ήλιο βοηθά στη διατήρηση της όρασης. Επιπλέον, το συχνό κλείσιμο των ματιών υπό το έντονο φως επιταχύνει το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το μέτωπο.

Επειδή η ηλιοθεραπεία μπορεί να δώσει μια υγιή λάμψη, το μαύρισμα έχει γίνει αρκετά δημοφιλές. Ωστόσο, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή το σολάριουμ μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες της μελάγχρωσης, ειδικά γύρω από τα μάτια.

Αδυνάτισμα - 13 τροφές που θα φέρουν γρήγορα αποτέλεσμα!

Ακολουθείς εξπρές δίαιτες

Οι γρήγορες δίαιτες, παρά τη γοητεία τους, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Δεν είναι μόνιμη λύση. Σύμφωνα με έρευνες οι εξπρές διαίτες, μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις πιο γερασμένη, καθώς μειώνουν τα επίπεδα ενέργειας, βλάπτουν την συγκέντρωση και προκαλούν κατάθλιψη.

Η αδυναμία του δέρματος να αντιδράσει στη μείωση του βάρους μπορεί επίσης να προκαλέσει ρυτίδες και χαλάρωση. Ο έλεγχος του βάρους είναι απαραίτητος για την καλή υγεία, αλλά δεν πρέπει να προσπαθείς να χάσεις περισσότερο από 1 κιλό κάθε εβδομάδα.