5 αναπάντεχοι λόγοι που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου σου

17.02.2022
5 αναπάντεχοι λόγοι που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου σου
Το 30% των ανθρώπων υποφέρουν από χρόνια αϋπνία και οι έρευνες δείχνουν ότι ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποιούν υπνωτικά χάπια, αυξάνεται με την ηλικία. Ωστόσο μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί εξακολουθείς να μην κοιμάσαι αρκετά αν και ακολουθείς όλες τις συμβουλές των ειδικών για το τι πρέπει να κάνεις για έναν ήσυχο ύπνο. Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στα πιο μικρά πράγματα που δεν έχεις καν σκεφτεί. Διάβασε μερικά αναπάντεχα πράγματα που εμποδίζουν την τέλεια βραδινή ξεκούραση.

Αιθέρια έλαια

Αν και ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, σε βοηθούν να ηρεμήσεις, πολλά από αυτά κάνουν το αντίστροφο. Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών μπορούν να σε κρατήσουν ξύπνια. Επιπλέον, αν είσαι από τους ανθρώπους που ψεκάζουν αιθέρια έλαια απευθείας στο μαξιλάρι τους, θυμήσου ότι ορισμένα έλαια μπορούν να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα. Οι ορμόνες σου μπορεί επίσης να επηρεαστούν, επομένως ένας διαταραγμένος κύκλος ύπνου μπορεί να ενοχοποιηθεί και για μια ορμονική ανισορροπία.

Προβλήματα θυρεοειδούς

Όσοι έχουν προβλήματα με τον θυρεοειδή τείνουν να υποφέρουν από υπνική άπνοια (παύσεις στην αναπνοή). Μπορεί να προκαλέσει τακτικά ξυπνήματα, επομένως μετά από έναν βραδινό ύπνο, μπορεί να αισθάνεσαι κουρασμένη αντί να έχεις ενέργεια. Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς συχνά οδηγεί σε διαταραχή και των κιρκάδιων ρυθμών.

Έχεις πρόβλημα στον ύπνο; Δοκίμασε ένα πολύ απλό πράγμα πριν κοιμηθείς και θα σωθείς

Ανεπάρκεια μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που επηρεάζει τον ύπνο σου. Εάν το σώμα σου δεν έχει σε επαρκή ποσότητα αυτό το θρεπτικό συστατικό, μπορεί να δυσκολευτείς να χαλαρώσεις. Εκτός αυτού, οι μυϊκές συσπάσεις ή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών προκαλούνται επίσης από τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συμπληρώματα μαγνησίου χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία των αϋπνιών.

Φυτά

Πρέπει να είσαι προσεκτική όταν βάζεις φυτά στην κρεβατοκάμαρά σου. Ορισμένα οικιακά φυτά μπορεί να είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Εάν πάσχεις από άσθμα, ορισμένα φυτά μπορεί να επηρεάσουν την ήδη υπάρχουσα πάθηση, εάν είσαι αλλεργική σε αυτά. Επιπλέον, η μούχλα ή άλλα βακτήρια στο πάτωμα, μπορεί να προκαλέσουν βλάβη και, ως εκ τούτου, να επιδεινώσουν την ποιότητα του ύπνου σου.

Τα τρία λάθη του ύπνου που καταστρέφουν το πρόσωπό σου

Κοιμάσαι με αναμμένο το καλοριφέρ

Το βράδυ, η θερμοκρασία του σώματός σου πέφτει ελαφρώς για να δώσει το σήμα ότι είναι ώρα να κοιμηθείς. Ωστόσο, εάν υπάρχει ένα καλοριφέρ ανοιχτό στην κρεβατοκάμαρα, το σώμα σου μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι είναι ώρα για ύπνο.