Πώς να κάνεις πάντα καλή εντύπωση

01.11.2020
Πώς να κάνεις πάντα καλή εντύπωση
Το κόλπο για να "κερδίζεις" τους άλλους

Πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση "η πρώτη εντύπωση είναι η σημαντικότερη;". Σίγουρα πολλές, και όχι τυχαία, καθώς η αλήθεια είναι πως η πρώτη εντύπωση έχει πολύ μεγάλη σημασία και μπορεί να παίξει πολύ καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σχέσης μας με άλλα άτομα. Γι'αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς θα μπορούμε να "λάμψουμε" στην γνωριμία μας με τους άλλους, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δες και αυτό: Γίνε καλύτερη συνομιλήτρια με αυτούς τους τρόπους

To λεγόμενο "halo effect" είναι η τάση των ανθρώπων να συμπαθούν ή να αντιπαθούν κάποιον βασιζόμενοι σε ένα μόνο χαρακτηριστικό ή σε μία μόνο εμπειρία με αυτούς. Ποιο είναι λοιπόν το κόλπο για να κάνεις πάντα την καλύτερη πρώτη εντύπωση;

Αυτό το είδες; 5 στοιχεία που δείχνουν ότι δεν σε σέβονται και πώς να θέσεις τα όρια σου

Το μυστικό βρίσκεται στο ενδιαφέρον. Είτε πρόκειται για το άτομο που σου παίρνει συνέντευξη για δουλειά, είτε για τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις βγει πρώτο ραντεβού, είναι σημαντικό να δείξεις το ενδιαφέρον σου και να κάνεις ερωτήσεις. Όσο μεγάλη κι αν είναι η ανάγκη και η επιθυμία σου για να κάνεις εντύπωση, είναι σημαντικό να αφήσεις τον συνομιλητή σου να μιλήσει. Κάνε ερωτήσεις μέσα από τις οποίες θα φανεί το ενδιαφέρον σου, άκουσε προσεκτικά τις απαντήσεις και βασίσου πάνω σε αυτές για να συνεχίσεις την κουβέντα και να μάθεις από αυτά που ακούς.