Τι αποκαλύπτουν οι μουντζούρες σου; (Νο2)

08.12.2011
Τα σχολικά σου βιβλία είναι γεμάτα από καρδούλες, σπιτάκια και το όνομα του πρώτου σου έρωτα ενώ ακόμη και σήμερα πιάνεις τον εαυτό σου να σχεδιάζει βέλη ή τετράγωνα; Πόσο τυχαίες είναι οι μουτζούρες σου και τι δείχνουν για το χαρακτήρα σου;

Από μικρή, κάθε φορά που βαριόσουν ή στοχαζόσουν και μπροστά σου τύχαινε να βρίσκεται μολύβι και χαρτί, ασυνείδητα σχημάτιζες μουτζούρες, άλλοτε καλλιτεχνικές και άλλοτε απλές ή ολότελα σουρεαλιστικές.

Τα σχολικά σου βιβλία είναι γεμάτα από καρδούλες, σπιτάκια και το όνομα του πρώτου σου έρωτα ενώ ακόμη και σήμερα πιάνεις τον εαυτό σου να σχεδιάζει βέλη ή τετράγωνα ενώ ταυτόχρονα μιλάς στο τηλέφωνο για ζητήματα επαγγελματικά. Ακόμη και το πρωί, ενώ πίνεις το καφεδάκι σου και ελέγχεις τους λογαριασμούς που οφείλεις να πληρώσεις σχηματίζεις πάνω στους φακέλους κουκίδες, βάρκες και αεροπλανάκια. Πόσο τυχαίες είναι όμως οι μουτζούρες σου; Μήπως δείχνουν πολλά περισσότερα από.. βαρεμάρα;

Τι αποκαλύπτουν οι δικιές σου μουτζούρες;

Περίπλοκα και λεπτομερή σχέδια

Εξαιρετικά λεπτομερή και περίπλοκα σχέδια δείχνουν εσωστρέφεια αλλά και εξαιρετικά μεγάλη αυτοπειθαρχία. Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να σχεδιάζουν ασυνείδητα «μουτζούρες» σωστά καλλιτεχνήματα, προσέχοντας την παραμικρή λεπτομέρεια είναι συνήθως άτομα εγκλωβισμένα στο «πρέπει» που αποφεύγουν να κάνουν λάθη και να ακολουθήσουν την καρδιά και το συναίσθημά τους.

Βέλη ή στόχος

Τι θέλεις να στοχεύσεις; Μήπως βγήκες στο κυνήγι της «προαγωγής» ή προσπαθείς με τα βέλη σου να θηρεύσεις τον νέο κούκλο κι ελεύθερο συνάδελφο του γραφείου; Αν το βέλος σχηματίζει γωνία τότε μάλλον πρόκειται για στόχο επαγγελματικό ή προσωπικό που θεωρείς εξαιρετικά σημαντικό ενώ αν τα βελάκια είναι πιο ρευστά ή διακοσμημένα, τότε μάλλον πρόκειται για υπόθεση καρδιάς και πάθους.

Σπιτάκια

Αυτή η κοινότοπη μουτζούρα υποδεικνύει την ανάγκη σου για ασφάλεια. Ένα σπιτάκι ατελές, δίχως παράθυρα για παράδειγμα, υποδεικνύει πως υπάρχει κάποια δυσάρεστη κατάσταση ή στεναχώρια στην οικογένεια ενώ αντίθετα το σχέδιο ενός ολοκληρωμένου σπιτιού δείχνει οικογενειακή ευτυχία.

Αν αντίθετα, συνηθίζεις να ζωγραφίζεις ένα σπιτάκι μέσα στην ερημιά, όπως για παράδειγμα στην κορυφή ενός λόφου, μάλλον είσαι άτομο που αισθάνεσαι και βιώνεις βαθιά τη μοναξιά.

Ιστός αράχνης

Πιθανότατα να συμβολίζει αίσθημα εγκλωβισμού ή και την επιθυμία σου να αιχμαλωτίσεις – σαν μια γυναίκα αράχνη- στα «δίχτυα σου» κάποιον που ποθείς.

Ονόματα ή αρχικά ονομάτων

Αν γράφεις συνεχώς το όνομά σου ή τα αρχικά σου, μάλλον είσαι από τα άτομα που απολαμβάνουν να είναι το κέντρο της προσοχής. Η μουτζούρα αυτή είναι επίσης η «αγαπημένη» των εφήβων και δείχνει την ανάγκη τους να αποκτήσουν ταυτότητα και να ανεξαρτητοποιηθούν.

Αν γράφεις συνεχώς το όνομα κάποιου άλλου, αυτό δείχνει πως τον έχεις συνεχώς μέσα στη σκέψη σου, είτε επειδή τον αγαπάς τρελά ή αν πρόκειται για συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, επειδή ίσως αντιμετωπίζει κάποια δυσάρεστη κατάσταση και καλείσαι να την αντιμετωπίσετε μαζί.

Αστεράκια

Το αστέρι είναι κι αυτό σύμβολο της φιλοδοξίας. Όπως έχει αποδειχτεί άνθρωποι που συχνά σχηματίζουν αστεράκια είναι αισιόδοξοι αλλά και καινοτόμοι. Τα αστεράκια που είναι ζωγραφισμένα συμμετρικά και βρίσκονται τακτοποιημένα μέσα στο συνολικό σχέδιο αποδεικνύουν ψυχική ισορροπία ενώ αν αυτά είναι ασσύμετρα και άτακτα τοποθετημένα παρουσιάζουν άτομο με δυναμισμό και τόλμη.

Εάν ζωγραφίζεις ένα μόνο μεγάλο και στολισμένο άστρο τότε μάλλον έχεις ξεκάθαρους στόχους και γνωρίζεις πολύ καλά πως θα τους πετύχεις.

Ζικ-ζακ

Αν τα ζικ-ζακ ρέουν ομαλά δίχως να σχηματίζουν μεγάλη γωνία δείχνουν μια ρομαντική προσέγγιση των πραγμάτων ενώ αντίθετα αν σχηματίζουν έντονες γωνίες αποτελούν ένδειξη δυναμισμού. Και στις δύο πάντως περιπτώσεις τα ζικ-ζακ φανερώνουν την επιθυμία μας να προχωρήσουμε και να αναλάβουμε δράση.

Απλές γραμμές

Οι ευθείες, απλές γραμμές είναι η πιο συνηθισμένη «μουτζούρα» των επιτυχημένων ανθρώπων. Φανερώνει έλεγχο συναισθημάτων και εστίαση σε ξεκάθαρους στόχους.

Αν συνηθίζεις να σχεδιάζεις προσωπάκια χαρούμενα ή σκυθρωπά, ασπρόμαυρα τετραγωνάκια, λουλούδια, πεταλουδίτσες, καρδούλες, καραβάκια κι αυτοκινητάκια ή αν αντίθετα φτιάχνεις κλίμακες και σκάλες, κάνε κλικ εδώ και διάβασε το Α μέρος του άρθρου για να μάθεις τι δείχνουν τα παραπάνω σχέδια για τις σκέψεις και το χαρακτήρα σου.

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα