Αύξηση της χρήσης αναβολικών από τις γυναίκες

03.04.2001
Αύξηση της χρήσης στεροειδών-αναβολικών σε νεαρά κορίτσια από 14 έως 17 ετών. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των χρηστών φθάνει τις 175.000 διεθνώς. Το περιοδικό Time αποκαλύπτει, ότι ο αριθμός των γυναικών-χρηστών διπλασιάστηκε κατά τα τελευταία επτά χρόνια και πως η ραγδαία αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα σπορ τις κάνει να αναζητούν τρόπο να νικήσουν ανεξάρτητα από το τίμημα.
Αύξηση της χρήσης στεροειδών-αναβολικών σε νεαρά κορίτσια από 14 έως 17 ετών. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των χρηστών φθάνει τις 175.000 διεθνώς.
Το περιοδικό Time αποκαλύπτει, ότι ο αριθμός των γυναικών-χρηστών διπλασιάστηκε κατά τα τελευταία επτά χρόνια και πως η ραγδαία αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα σπορ τις κάνει να αναζητούν τρόπο να νικήσουν ανεξάρτητα από το τίμημα.
Ο κίνδυνος έγκειται στο ότι, έστω και λίγοι μήνες λήψης στεροειδών, μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στην καρδιά και το συκώτι, την εμφάνιση πρόωρης οστεοπόρωσης και αμηνόρροια.
Τα συμπτώματα που προειδοποιούν είναι: Απώλεια σωματικού λίπους, αλλαγή της χροιάς της φωνής και τραυματισμοί στους συνδέσμους και στους τένοντες, καθώς τα στεροειδή κάνουν τους μύες να διογκώνονται τραυματίζοντας τους τένοντες και τους συνδέσμους που τους ενώνουν με τα οστά.