Πρόγευμα: Το πιο σημαντικό γεύμα

09.05.2005
Συμπεριλαμβάνοντας το πρωινό στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, θα αυξήσουμε την ενεργητικότητα και την απόδοσή μας! Το πρωινό βελτιώνει την πνευματική και φυσική μας κατάσταση και μας ''εμποδίζει'' να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού την υπόλοιπη ημέρα. Άλλωστε, αν το παραλείψουμε από το καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα, υπάρχει πιθανότητα να υποφέρουμε από ατονία, ζαλάδα, υπόταση και υπογλυκαιμία.
Συμπεριλαμβάνοντας το πρωινό στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, θα αυξήσουμε την ενεργητικότητα και την απόδοσή μας. Το πρωινό βελτιώνει την πνευματική και φυσική μας κατάσταση και μας ''εμποδίζει'' να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού την υπόλοιπη ημέρα. Άλλωστε, αν το παραλείψουμε από το καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα, υπάρχει πιθανότητα να υποφέρουμε από ατονία, ζαλάδα, υπόταση και υπογλυκαιμία.

*Το πρόγευμα πρέπει να περιλαμβάνει το 1/3 των ημερήσιων θερμίδων, που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας, και ισοδύναμα τροφίμων από τις 6 βασικές ομάδες.
*Το ιδανικό πρωινό πρέπει να αποτελείται από γάλα (κατά προτίμηση αποβουτυρωμένο), αβγό (όχι όμως πάνω από 3 την εβδομάδα), μαύρο ψωμί, δημητριακά (μούσλι, κορν φλέικς), λίγο βούτυρο και φρούτα (κυρίως πορτοκάλια) ή χυμό.
*Όσοι από εμάς έχουμε αυξημένες σωματικές δραστηριότητες, όπως είναι η περίπτωση των αθλητών και των παιδιών, θα πρέπει να ενισχύσουμε το πρωινό μας με τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (φρούτα και λαχανικά), πρωτεϊνες (γάλα, τυρί, αβγό) και βιταμίνη C (εσπεριδοειδή) για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.