Στη σχάρα

27.02.2004
Εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος, το ψήσιμο στη σχάρα διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Ακολουθήστε δέκα βασικούς κανόνες και η γαστριμαργική απόλαυση είναι σίγουρη!
Εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος, το ψήσιμο στη σχάρα διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Ακολουθήστε δέκα βασικούς κανόνες και η γαστριμαργική απόλαυση είναι σίγουρη!

1. Η σχάρα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος που αερίζεται καλά, ανεξάρτητα από το αν είναι σταθερή ή μεταφερόμενη.
2. Αν είστε αρχάριοι ή δεν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, χρησιμοποιήστε μικρά κάρβουνα ή ξύλα.
3. Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέστε στη θράκα μυρωδικά, που χαρίζουν στο φαγητό υπέροχο άρωμα.
4. Πριν βάλετε το φαγητό στη σχάρα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει φλόγα στα ξύλα.
5. Τοποθετήστε τη σχάρα πάνω στη φωτιά ένα τέταρτο πριν τη χρησιμοποιήσετε, για να είναι ζεστή.
6. Γυρίστε το φαγητό με τις ειδικές λαβίδες.
7. Αν θέλετε να αλείψετε το κρέας με ελαιόλαδο, χρησιμοποιήστε ένα ματσάκι δεντρολίβανο για λεπτή γεύση.
8. Αν ψήνετε σουβλάκια, βουτήξτε τα ξυλάκια σε κρύο νερό μία ώρα πριν τα χρησιμοποιήσετε, για να μην πιάσουν φωτιά.
9. Για να χαμηλώσετε τη φωτιά, ρίξτε στα κάρβουνα λίγη στάχτη.
10. Μην ξεχάσετε να απομακρύνετε όλα τα εύφλεκτα υλικά που είναι κοντά στη φωτιά.