Το σώμα μας "ξέρει"

07.03.2006
Ιδανικό είναι το βάρος που βοηθάει τον οργανισμό σας να διατηρεί την ισορροπία του και το σώμα σας να αισθάνεται άνετα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι χρειάζεται να "πεινάσετε"! Προσαρμοστείτε στις ανάγκες σας και απολαύστε τα πλεονεκτήματα μιας σωστής διατροφής, χωρίς να καταπιέζετε τον εαυτό σας. Ξεχάστε τους κανόνες και κάνετε αυτό που ο οργανισμός σας σάς υπαγορεύει...
Ιδανικό είναι το βάρος που βοηθάει τον οργανισμό σας να διατηρεί την ισορροπία του και το σώμα σας να αισθάνεται άνετα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι χρειάζεται να "πεινάσετε"! Προσαρμοστείτε στις ανάγκες σας και απολαύστε τα πλεονεκτήματα μιας σωστής διατροφής, χωρίς να καταπιέζετε τον εαυτό σας.

Πρωινό γεύμα
Ξεχάστε τους κανόνες και κάνετε αυτό που ο οργανισμός σας σάς υπαγορεύει. Το πρόγευμα δεν είναι απαραίτητο, αν το προηγούμενο βράδυ το γεύμα σας ήταν πλουσιοπάροχο.

Ενδιάμεσες λιχουδιές
Αισθάνεστε την ανάγκη για ένα σνακ; Μην καταπιέζετε τον εαυτό σας! Το σώμα σας γνωρίζει τις ανάγκες του και σας προτρέπει να τις καλύψετε. Εξάλλου, δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Έχει παρατηρηθεί πως το άγχος προκαλεί πείνα, αφού ο οργανισμός έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ενέργεια, ενώ το Σαββατοκύριακο η επιθυμία για λιχουδιές μειώνεται!

Μέτρηση θερμίδων
Μην αφήσετε τις θερμίδες να σας τρελάνουν! Αφουγκραστείτε το σώμα σας και θυμηθείτε ότι αυτό που κάνει την διαφορά είναι η ποσότητα των θερμίδων εβδομαδιαίως και όχι ημερησίως. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να κυριεύεστε από τύψεις κάθε φορά που τρώτε "κάτι παραπάνω". Είναι προτιμότερο να διατηρήσετε μία ισορροπημένη διατροφή και να μειώσετε την ποσότητα.

Γυμναστική
Η άσκηση χαλαρώνει, γυμνάζει το σώμα και το σπουδαιότερο το αναζωογονεί. Βρείτε τον τρόπο άσκησης που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και αφιερώστε στην γυμναστική ένα κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

Τips:
-χαλαρώστε και απολαύστε την γεύση του φαγητού
-μειώστε την ποσότητα που βάζετε στο πιάτο σας
-κρατήστε ένα ημερολόγιο της διατροφής σας για να αποφύγετε τις υπερβολές
-μην στερείτε από τον εαυτό σας την απόλαυση συγκεκριμένων τροφών.