Σταθείτε στα πόδια σας

12.09.2005
Δυναμώστε τους μυς των ποδιών σας με μία απλή άσκηση την οποία μπορείτε να εκτελέσετε σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού σας. Σταθείτε "κόντρα" στο τοίχο, με τέτοιο τρόπο, ώστε η πλάτη και τα χέρια σας να ακουμπούν στον τοίχο και τεντώστε τα χέρια σας μπροστά, σε απόσταση περίπου μισού μέτρου. Ακουμπώντας την πλάτη και τα χέρια στον τοίχο, λυγίστε...
Δυναμώστε τους μυς των ποδιών σας με μία απλή άσκηση την οποία μπορείτε να εκτελέσετε σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού σας.
Βήμα 1ο: Σταθείτε "κόντρα" στο τοίχο, με τέτοιο τρόπο, ώστε η πλάτη και τα χέρια σας να ακουμπούν στον τοίχο και τεντώστε τα χέρια σας μπροστά, σε απόσταση περίπου μισού μέτρου.
Βήμα 2ο: Ακουμπώντας την πλάτη και τα χέρια στον τοίχο, λυγίστε αργά τα γόνατά σας, σαν να θέλετε να καθίσετε σε μια καρέκλα.
Βήμα 3ο: Όταν τα πόδια σας σχηματίσουν ορθή γωνία, μείνετε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα. Τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια νοητή κατακόρυφο με τα δάχτυλα των ποδιών.
Βήμα 4ο: Επιστρέψτε στην αρχική σας στάση.
Επαναλάβετε την άσκηση 5 φορές την ημέρα και σταδιακά προσθέστε 5 δευτερόλεπτα στο χρόνο που έχετε τα πόδια σας λυγισμένα. Μετά από ένα μήνα, θα μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματα.