Walk on the right side!

03.05.2001
Το όμορφο βάδισμα είναι απαράμιλλο όπλο της γυναικείας γοητείας, αλλά και αποκαλυπτικό πολλών πραγμάτων σχετικών με την ψυχολογία μας. Η τεχνική του έχει δυο βασικούς κανόνες: χαλαρότητα και άνεση.
Το όμορφο βάδισμα είναι απαράμιλλο όπλο της γυναικείας γοητείας, αλλά και αποκαλυπτικό πολλών πραγμάτων σχετικών με την ψυχολογία μας. Η τεχνική του έχει δυο βασικούς κανόνες: χαλαρότητα και άνεση. Ξεχάστε τους σφιγμένους ώμους, τον κυρτό λαιμό, τα ασταθή βήματα και τις άχαρες κινήσεις. Χαλαρώστε μυαλό και σώμα, κινηθείτε ελεύθερα και κατακτήστε τα βλέμματα όλων. Σας προτείνουμε μερικές απλές ασκήσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ένα όμορφο βάδισμα.
1. Με την πλάτη στο πάτωμα, φέρτε τα γόνατα στο στήθος και αγκαλιάστε τα με τα μπράτσα σας. Η αναπνοή σας πρέπει να είναι κανονική, ενώ η πλάτη σας ίσια στο πάτωμα. Προσπαθήστε να φέρετε το σαγόνι όσο πιο κοντά γίνεται στο λαιμό σας. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ιδανική για να εξασφαλίσετε ένα όμορφο βάδισμα, όταν φοράτε συχνά πολύ ψηλά τακούνια.
2. Γονατίστε και, στη συνέχεια, καθίστε πάνω στις φτέρνες σας. Τεντώστε τα χέρια σας μπροστά, με τις παλάμες να ακουμπούν στο πάτωμα, και με ήρεμη αναπνοή, ισιώστε την πλάτη σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Παραμείνετε έτσι για ένα λεπτό. Επαναλάβετε την άσκηση. Είναι ευεργετική σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε έντονο πρόβλημα λόρδωσης.
3. Με την πλάτη στο πάτωμα και τα γόνατα λυγισμένα πάνω από το στήθος, σφίγγετε στις παλάμες σας μια ξύλινη ράβδο. Τα μπράτσα σας πρέπει να είναι σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από το άνοιγμα του στήθους. Για ένα λεπτό, πηγαίνετε το ξύλο πίσω από το κεφάλι σας και επαναφέρετε. Η συγκεκριμένη άσκηση ξαναδίνει στο στέρνο το εύρος που έχει χάσει εξαιτίας του κυρτώματος της πλάτης.
4. Καθίστε στο πάτωμα και με την πλάτη στον τοίχο, και βάλτε την αριστερή παλάμη πίσω από το αριστερό αυτί με τον αγκώνα λυγισμένο πίσω από το κεφάλι. Κατόπιν, τραβήξτε το κεφάλι προς τα κάτω, χωρίς να κινείτε τι λαιμό σας. Επαναλάβετε και με το άλλο χέρι. Η άσκηση αυτή είναι αποτελεσματική για την ευθυγράμμιση των ώμων.
5. Σε περίπτωση που έχετε σφιγμένους ώμους, καθίστε με τις γάμπες σταυρωμένες και την πλάτη να στηρίζεται στον τοίχο. Ακουμπήστε τις παλάμες στα γόνατα και προσπαθήστε να τεντώσετε το λαιμό σας όσο πιο ψηλά μπορείτε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ