Στην παραλία δυο-δυο

02.05.2001
Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει... Κρυφός μας πόθος; Το σφριγηλό κορμί και η ηλιοκαμένη επιδερμίδα. Αν η επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι ένα όνειρο που ξεθωριάζει, εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα, πηγαίνετε σε μία παραλία με το σύντροφό σας και γυμναστείτε μαζί!
1. Στέκεστε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Λυγίζετε τα πόδια ώστε να ανέβει η σύντροφος στην πλάτη και επανέρχεστε στην αρχική θέση χωρίς να τεντώσετε τελείως τα πόδια. Προσπαθήστε να ανασηκωθείτε στις μύτες των ποδιών και να χαμηλώσετε αργά τις φτέρνες. Επαναλάβετε 2 φορές.
2. Ξαπλώστε ανάσκελα στην άμμο με τα πόδια λυγισμένα και το σύντροφο γονατιστό μπροστά σας. Ο σύντροφος φέρνει τα χέρια του στο πλάι και, ενώ ανασηκώνεστε, προσπαθείτε να ακουμπήσετε το αριστερό σας χέρι στο δικό του αριστερό χέρι. Αλλάζετε χέρι για 10 με 15 φορές, ενώ σηκώνεστε σιγά.
3. Ξαπλώνετε ανάσκελα στην άμμο. Σταυρώνετε τα χέρια μπροστά στο στήθος και σφίγγετε την κοιλιά. Σηκώνετε τους ώμους αργά από κάτω, προσπαθώντας να πλησιάσετε το θώρακα προς τη λεκάνη. Επαναλαμβάνετε 15 φορές.
4. Ξαπλώνετε ανάσκελα και ο σύντροφός σας στέκεται από πάνω σας με ανοιχτά τα πόδια. Πιάνετε τα χέρια του και σας τραβάει προς το μέρος του. Κάντε όσες επαναλήψεις μπορείτε. Απαραίτητη προϋπόθεση: οι άρσεις πρέπει να γίνονται με ίσια πλάτη και ελαφρώς λυγισμένα γόνατα.
5. Ο σύντροφος πιάνει τις δύο άκρες της πετσέτας και εσείς πιάνετε τη μέση της. Λυγίζετε τα χέρια ενάντια στην αντίσταση του συντρόφου σας και τα αφήνετε να τεντώσουν αργά. Επαναλάβετε 10 με 12 φορές.
6. Ανεβαίνετε στην πλάτη του συντρόφου σας και βάζετε τα χέρια σας στους λυγισμένους του βραχίονες. Ο σύντροφός σας ανασηκώνει λίγο τα χέρια του και μένει σε αυτή τη θέση ενάντια στην αντίσταση. Παραμένει για 20 δευτερόλεπτα σε αυτή τη θέση και μετά χαλαρώνει.
7. Ο σύντροφός παίζει το ρόλο της μπάρας, ενώνοντας τις παλάμες και σχηματίζοντας μία ευθεία με τους πήχεις. Γονατίζετε, πιάνετε τα χέρια του συντρόφου κάτω από τους αγκώνες και πιέζετε προς τα πάνω. Επαναλαμβάνετε δέκα με δεκαπέντε φορές.
8. Γονατίζετε και οι δύο στην άμμο. Κρατάτε τις άκρες τις πετσέτας, ενώ ο σύντροφός σας που είναι πίσω σας την κρατάει από τη μέση. Τεντώνετε αργά τα χέρια σας προς τα πάνω, ενάντια στην αντίσταση που εξασκεί ο σύντροφός σας. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.