4 τρόποι να διατηρήσεις ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής

22.10.2018
4 τρόποι να διατηρήσεις ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής
Μια celebrity personal trainer μοιράζεται τα tips για να σταματήσεις να βλέπεις το γυμναστήριο σαν αγγαρεία

Μήπως, παρ'όλο που είμαστε μόνο λίγους μήνες μακριά από το 2019, οι στόχοι που είχες βάλει τον Ιανουάριο για τη χρονιά έχουν παραμείνει στη σφαίρα της φαντασίας; Μπορεί να υπάρχουν μερικοί στόχοι σχετικοί με τη γυμναστική που δεν επιδίωξες να κυνηγήσεις. Υπάρχουν πάντοτε παράγοντες που δυσκολεύουν το να φτάσεις εκεί, είτε πρόκειται για μια απαιτητική δουλειά και έλλειψη ελέυθερου χρόνου είτε για ζητήματα υγείας.

Αλλά όταν όλα αυτά δεν αποτελούν πρόβλημα για εσένα, τι είναι αυτό που φταίει πραγματικά; Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές, προτιμούμε να κάτσουμε στον καναπέ αντί να ανέβουμε στο ελλειπτικό, αλλά η ψυχρή και σκληρή αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ένα συγκεκριμένο επίπεδο κινήτρων για να διατηρηθεί ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής.

Δες επίσης: Σε αγχώνει η γυμναστική; 4 τρόποι να την κάνεις ξανά ευχάριστη

Η Dede Lagree, ιδιοκτήτρια και διευθύντρια εκπαίδευσης στο Lagree Fitness Studio (και trainer της Rihanna!) είναι εδώ για να σε βοηθήσει και μοιράζεται τέσσερις συμβουλές που θα σε κάνουν να μη βλέπεις το γυμναστήριο σαν αγγαρεία:

Κάνε μικρά βήματα
Πολλές φορές, ο ενθουσιασμός μας είναι μεγαλύτερος από την πραγματική ικανότητα μας να κάνουμε κάτι. Παρ'όλο που σε πολλούς αρέσει η ιδέα του να γυμνάζονται συχνά, πολλές φορές αποτυγχάνουν να δεσμευτούν σε κάτι τόσο έντονο και τακτικό.

"Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με μικρές κινήσεις", λέει η Lagree. "Ξεκίνα απλά εισάγοντας μικρές, θετικές αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα. Μην προσπαθήσεις να κάνεις μια πολύ δυναμική εισαγωγή, γιατί είναι καλύτερο να δώσεις αρκετό χρόνο στο σώμα σου να προσαρμοστεί σε έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής".

Δες και αυτό: Αυτή είναι η καλύτερη γυμναστική για να διώξεις την κυτταρίτιδα

Δημιούργησε μια ομάδα

Αν δεν είσαι κάποια που προτιμά την μοναχική γυμναστική, η Lagree λέει ότι το να κάνεις γυμναστική με μια φίλη σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενεργοποιηθείς. Εάν μπορείτε να συναντηθείτε για ποτό ή για χορό, σίγουρα μπορείτε να διοχετεύσετε αυτή την ενέργεια στην άσκηση.

"Με αυτόν τον τρόπο μοιράζεσαι τους στόχους σου και χτίζεις δυναμική", λέει η Lagree.

Αυτό το είδες; 10 τρόποι να χάσεις βάρος και να μπεις σε φόρμα γρήγορα

Γίνε δημιουργική
Αν περνάς χρόνο στο ίντερνετ και τα social media, εκμεταλλεύσου το και κάνε κάτι δημιουργικό για το στόχο σου. Ψάξε στο Pinterest εικόνες που σε εμπνέουν για να δημιουργήσεις έναν "πίνακα" που θα σου δίνει δύναμη και θέληση κάθε φορά που θα τον κοιτάς.

"Η δημιουργία ενός κολάζ, για παράδειγμα, με τα ρούχα που θέλεις κάποτε να φορέσεις θα σου υπενθυμίσει το γιατί πρέπει να μείνεις πιστή στους στόχους σου", λέει η Lagree.

Σκέψου ρεαλιστικά
Όποιοι κι αν είναι οι στόχοι που έχεις ορίσει για τον εαυτό σου, πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί. Για παράδειγμα, το να χάσεις 10 κιλά ή να χτίσεις κοιλιακούς μέσα σε μια εβδομάδα είναι αδύνατο. Ξεκίνα με μικρούς στόχους και βεβαιώσου ότι γιορτάζεις κάθε επιτυχία.

Η Lagree λέει: "Μην παραβλέπεις την πρόοδό σου. Οι δείκτες είναι ένας καλός τρόπος να παρατηρείς την πρόοδό σου, αλλά μην τυφλώνεσαι από τους αριθμούς. Η επιτυχία έχει επίσης να κάνει με το πώς αισθάνεσαι."