Θέλεις να χάσεις λίπος από τους μηρούς; 5 τρόποι να το καταφέρεις

28.09.2018
Θέλεις να χάσεις λίπος από τους μηρούς; 5 τρόποι να το καταφέρεις
Απόκτησε τα πόδια που πάντα ήθελες με αυτούς τους φυσικούς, αποτελεσματικούς τρόπους

Η αλήθεια είναι ότι τα πόδια και οι μηροί είναι από τα σημεία του σώματος όπου το λίπος τείνει να συγκεντρώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό και είναι αρκετά δύσκολο να απομακρυνθεί. Παρ'όλα αυτά, αυτό δεν είναι ακατόρθωτο.

Παρακάτω θα βρεις τους πέντε πιο αποτελεσματικούς, φυσικούς τρόπους να περιορίσεις το λίπος στους μηρούς σου και να αποκτήσεις τα πόδια που πάντα ονειρευόσουν:

Αυτό το διάβασες; Πώς να χάσεις βάρος χωρίς να μικρύνουν οι γλουτοί σου

1. Φάε σωστά και... "καθαρά"

Όπως ήδη θα ξέρεις, οι πολλές θερμίδες δημιουργούν παραπάνω λίπος στο σώμα, και γι 'αυτό είναι σημαντικό να κάνεις σωστές, θρεπτικές και ολοκληρωμένες διατροφικές επιλογές. Απόφυγε όσο μπορείς τα ανθυγιεινά λίπη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Προτίμησε να γεμίζεις το πιάτο σου με λαχανικά, πρωτεΐνη όπως ψάρι και κοτόπουλο και μερικούς υγιείς υδατάνθρακες όπως quinoa και ρύζι. Σημαντικό είναι επίσης να μην παραλείπεις το πρωινό σου, αφού πρόκειται για το γεύμα που σου δίνει την ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα. Ένα πρωινό με φυτικές ίνες και πρωτείνη θα επιταχύνει το μεταβολισμό σου και θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος.

2. Κάνε αερόβια γυμναστική

Η αερόβια άσκηση είναι ένας καλός τρόπος να κάψεις πολλές θερμίδες, και πολλά είδη της εστιάζουν συγκεκριμένα στη γράμμωση των μυών στα πόδια όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία ή το σχοινάκι. Εάν κάνεις μόνο μερικές ελαφριές ασκήσεις κάθε εβδομάδα, προσπάθησε να αυξήσεις τη συχνότητα για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Καλό είναι επίσης να συνδυάζεις το cardio με διαλειμματική προπόνηση, η οποία βοηθάει στη γρήγορη καύση του λίπους και κάνει θαύματα στο μεταβολισμό σου!

3. Πιες αρκετό νερό

Προτίμησε να πιεις νερό κάθε φορά που σου προσφέρουν κάτι και θα καταφέρεις να γλιτώσεις εκατοντάδες θερμίδες αποφεύγοντας αναψυκτικά, χυμούς και άλλα γλυκά ποτά. Εκτός από τις λιγότερες θερμίδες, το νερό θα σε κρατήσει ενυδατωμένη, κάτι το οποίο επίσης βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Διάβασε επίσης: Να γιατί δε χάνεις βάρος ακόμη κι αν γυμνάζεσαι

4. Προσπάθησε περισσότερο

Κανένα σπουδαίο αποτέλεσμα δε μας χαρίζεται εύκολα. Όσο ο καιρός περνάει, προσπάθησε να μην επαναπαυτείς και να αυξήσεις την προσπάθεια που κάνεις στην προπόνηση σου. Μπορείς για παράδειγμα να αυξήσεις την κλίση της ανηφόρας όταν κάνεις διάδρομο ή αντί για δύο φορές την εβδομάδα να γυμνάζεσαι τρεις ή τέσσερις ημέρες. Όσο πιο πολύ προσπαθήσεις, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα δεις, αρκεί να μη ξεφύγεις και το παρακάνεις.

5. Κάνε ασκήσεις τόνωσης των εσωτερικών μυών

Ορισμένες ασκήσεις είναι πιο αποτελεσματικές σε ό,τι αφορά την τόνωση των μυών στους μηρούς από κάποιες άλλες. Γιατί; Γιατί οι μύες των μηρών είναι τοποθετημένοι διαγώνια, και όχι κάθετα σαν τους τετρακέφαλους. Όταν λοιπόν θέλεις να δουλέψεις τους μυες που έχουν διαγώνια κλίση, θα πρέπει να κάνεις ασκήσεις που ενσωματώνουν διαφορετικές γωνίες και να κινείσαι σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Για επιπλέον "βοήθεια", ιδού τέσσερις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να... εξολοθρεύσεις πιο αποτελεσματικά το λίπος των μηρών: