TRX: Τι ακριβώς είναι και γιατί το επιλέγουν ακόμη και οι διάσημοι

24.09.2018
TRX: Τι ακριβώς είναι και γιατί το επιλέγουν ακόμη και οι διάσημοι
Η μόδα που έγινε λατρεία και γιατί αξίζει να τη δοκιμάσεις και εσύ

Η προπόνηση TRX γίνεται ολοένα και πιο γνωστή στον κόσμο της γυμναστικής, έχοντας φανατικούς, πιστούς ακόλουθους, από καθημερινούς ανθρώπους, fitness freaks μέχρι και διασημότητες.

Μερικά από τα μεγάλα ονόματα που ορκίζονται σε αυτό το είδος γυμναστικής είναι η Jennifer Lopez, το αγγελάκι της Victoria's Secret με το θεϊκό κορμί, Izabel Goulart, το μοντέλο Bar Refaeli, η Φαίη Σκορδά και η Δέσποινα Βανδή.

Tο TRX είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να "χτίσεις" τους μυς σου συνδυάζοντας το cardio με την προπόνηση ενδυνάμωσης. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται αρκετά απλό, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γνωρίζεις για αυτό το είδος άσκησης.

Αυτό το διάβασες; Μόλις 13 λεπτά γυμναστικής αρκούν! Οι ειδικοί αποφάνθηκαν...

Τι ακριβώς είναι το TRX;
Έχεις δει εκείνους τους μαύρους και κίτρινους ιμάντες που κρέμονται σε ένα σημείο του γυμναστηρίου; Αυτό είναι το TRX! Πρόκειται είναι μια άσκηση δύναμης που χρησιμοποιεί το σωματικό βάρος του ατόμου, αντί να βασίζεται σε μηχανές ή βαράκια. Γυμνάζει το σώμα συνολικά, με επίκεντρο τον πυρήνα και με βάση το σωματικό βάρος. Οι ιμάντες είναι πολύ ανθεκτικοί και μπορείς να γυμνάσεις με αυτούς όλες τις μυϊκές ομάδες και, ακόμα περισσότερο τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σου. Αλλάζοντας την κλίση του σώματος, μεταβάλλεται ταυτόχρονα και ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων που γίνονται με την βοήθεια του ιμάντα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το άνοιγμα των ποδιών.

Γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι! Είναι ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για τους πιο προχωρημένους. Οι ιμάντες σου επιτρέπουν να κάνεις τεράστιο αριθμό ασκήσεων που βοηθούν στη βελτίωση της δύναμης, της ισορροπίας και της ευελιξίας.

Δες και αυτό: Τα 5 καλύτερα ήδη γυμναστικής για να χάσεις βάρος & οι θερμίδες που καίνε

Τι να περιμένεις;
Εάν ακολουθήσεις ένα σταθερό πρόγραμμα, μπορείς να δεις διαφορά μέσα σε 5-8 εβδομάδες. Ο κίνδυνος για τραυματισμούς είναι μικρός, και θα παρατηρήσεις αποτελέσματα τόσο στη σύσφιγξη όσο και στο αδυνάτισμα. Αν και κάθε γυμναστήριο το κάνει λίγο διαφορετικά, μην φοβάσαι. Οι ασκήσεις μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης. Θα πρέπει να ξεκινήσεις αργά, και σιγά-σιγά να δοκιμάζεις πιο δύσκολες ασκήσεις.

Μπορείς να το κάνεις σπίτι;

Αν δεν έχεις ιμάντες ή χρήματα για γυμναστήριο, μην ανησυχείς. Μπορείς να δέσεις την άκρη ενός λάστιχου σε χαμηλό σταθερό αντικείμενο, όπως το πόδι του καναπέ.