Η Αξία των Λειτουργικών Χυμών

13.10.2008
Σήμερα, που οι ρυθμοί της ζωής είναι τόσο γρήγοροι, σχεδόν κανείς δεν είναι πια σε θέση να καταναλώνει τις 5 συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να στερηθούμε τις βιταμίνες και τα διατροφικά οφέλη που μας προσφέρουν τα φρούτα.

 

Σήμερα, που οι ρυθμοί της ζωής είναι τόσο γρήγοροι, σχεδόν κανείς δεν είναι πια σε θέση να καταναλώνει τις 5 συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να στερηθούμε τις βιταμίνες και τα διατροφικά οφέλη που μας προσφέρουν τα φρούτα. Μια καλή λύση είναι οι χυμοί, οι οποίοι αποτελούν έναν ιδανικό τρόπο κάλυψης μίας εκ των 5 συνιστώμενων μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως, όχι μόνο γιατί έχουν καλή γεύση και είναι διαθέσιμοι κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά κυρίως επειδή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι για τον οργανισμό.


Τι προσφέρουν οι χυμοί στον οργανισμό μου;

Οι χυμοί μας προσφέρουν ενέργεια που έχουμε ανάγκη, καθώς περιέχουν υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν τη βασική «τροφή» του εγκεφάλου. Περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, καθώς και ορισμένες αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες και από χρόνιες παθήσεις. Οι χυμοί επίσης είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος υδάτωσης του σώματος, καθώς αποτελούνται κατά κύριο λόγο από νερό.

Πρόσθετα οφέλη στον οργανισμό παρέχουν οι χυμοί που είναι εμπλουτισμένοι με ευεργετικά θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, όπως οι χυμοί ευζην από την Amita με πορτοκάλι και Ω3, με πράσινο μήλο και μαστίχα Χίου και με δαμάσκηνο, σύκο και φυτικές ίνες. Με τον τρόπο αυτόν, τα οφέλη των φρούτων συνδυάζονται με τις ευεργετικές ιδιότητες των Ω3 λιπαρών οξέων, που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και στη καλή λειτουργία του εγκεφάλου, της μαστίχας Χίου, που βοηθάει στη θεραπεία του έλκους και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς και των φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Έτσι, με τους νέους χυμούς ευζην από την Amita, μπορούμε να τονώσουμε και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με τον πιο θρεπτικό και γευστικό τρόπο!


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.efzinamita.gr