Φάε για να τελειώσεις!

24.09.2008
Το πνεύμα πρόθυμο, αλλά η σάρκα ασθενής. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συντρόφου σου και τη δική σου λαχτάρα να τον γευτείς επιτέλους, ο οργασμός αρνείται να σου χτυπήσει την πόρτα. Ώρα ν' αλλάξεις τακτική.

Το πνεύμα πρόθυμο, αλλά η σάρκα ασθενής. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συντρόφου σου και τη δική σου λαχτάρα να τον γευτείς επιτέλους, ο οργασμός αρνείται να σου χτυπήσει την πόρτα. Ώρα ν' αλλάξεις τακτική. Σήκω απ' το κρεβάτι και τρέξε στην κουζίνα. Εκεί θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να γευτείς -κυριολεκτικά και μεταφορικά- τους καλύτερους οργασμούς της ζωής σου.

Μιλάμε φυσικά, για την ''οργασμική'' δίαιτα που στηρίζεται στην καθημερινή κατανάλωση των εξής τροφών:

1. Μέλι: αυτή η γλυκιά φυσική ουσία που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας, αποτελεί μια πλούσια πηγή βορίου (στοιχείο, που βρίσκεται επίσης στα πράσινα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και τα καρύδια). Το βόριο βοηθά το σώμα να μεταβολίσει και να αξιοποιήσει τα οιστρογόνα, τη βασική γυναικεία ορμόνη. Το βόριο φαίνεται πως σχετίζεται ακόμα και με την αύξηση της τεστοστερόνης στο αίμα τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών, πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες σου να τελειώσεις την επόμενη φορά.

2. Λίπος: αυτό που περιέχεται στα λαχανικά, τους σπόρους και τα καρύδια αποτελεί πλούσια πηγή λιπαρών οξέων, που ευθύνονται για την δημιουργία της χοληστερίνης. Παρά την κακή της φήμη, η χοληστερόλη είναι η κύρια πηγή δημιουργίας των ορμονών του σεξ. Αν έχεις πρόσφατα ξεκινήσεις αυστηρή διατροφή, και βλέπεις το σεξουαλικό σου ενδιαφέρον να φθίνει, δοκίμασε τουλάχιστον κάποια φυτικά λίπη, για να ανεβάσεις την πεσμένη σου λίμπιντο. Προτίμησε ξηρούς καρπούς ή λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας για να μην ξεφύγεις από τη δίαιτα σου, αλλά και να αυξήσεις ταυτόχρονα τις πιθανότητες του οργασμού. Οι ίδιες τροφές εκτός του φυσικού λίπους τους, περιέχουν και βιταμίνη Ε, που διατηρεί σταθερά τα επίπεδα των ορμονών σου.

3. Σιτηρά: ακόμα ένα φυσικό προϊόν που υπόσχεται αξέχαστες βραδιές πάθους, χάρη στην ιδιότητά του να αυξάνει κι αυτό, τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Μάλιστα, η αμερικανή βοτανολόγος Σούζαν Γουίντ, διάσημη παγκοσμίως από τις εμφανίσεις της στην Όπρα, ορκίζεται ιδιαίτερα στη βρώμη και στις αφροδισιακές της ιδιότητες. Γι' αυτό και συστήνει ένα φλιτζάνι βρασμένο κουάκερ λίγες φορές την εβδομάδα. Είναι ιδανικό για πρωινό ή βραδινό γεύμα και σε συνδυασμό με το μέλι μπορεί να κάνει θαύματα στο κρεβάτι σου.


4. Οστρακοειδή & Θαλασσινά: διατηρούν δικαίως τη φήμη των αφροδισιακών χάρη στα μεταλλικά άλατα που περιέχουν, τα οποία είναι κύριο συστατικό των σεξουαλικών ορμονών. Επιπλέον, τα άλατα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Γιατί να μην ξεχνάμε, ότι κάθε ερωτική διέγερση ξεκινάει πάντα απ' τον ερεθισμό κάποιων νευρικών απολήξεων.


5. Φύκια: ακόμα μια πλούσια πηγή μεταλλικών αλάτων. Επίσης, έχουν υψηλή συγκέντρωση ιωδίνης, που βοηθάει τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Σύμφωνα μάλιστα με την ιατρό διατροφολόγο Ντάνα Ρίντ, πολλές γυναίκες σήμερα υποφέρουν από απώλεια της λίμπιντο, εξαιτίας ενός ελαφρού υποθυρεοειδισμού που δεν εμφανίζεται στις ιατρικές εξετάσεις. Σε αυτή την περίπτωση τα φύκια της ποικιλίας κελπ (φαιοφύκη) μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Αλλά για να έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να καταναλώνονται συστηματικά, τουλάχιστον για έναν μήνα. Θα τα βρεις σε κάψουλες, σε μορφή σκόνης για να πασπαλίζεις το φαγητό, αλλά και στα δημοφιλή γιαπωνέζικα σούσι. Παρεμπιπτόντως, αδυνατίζουν κιόλας.

6. Σοκολάτα: δεν είναι υπέροχο, ένα γλυκό που λατρεύεις να κάνει καλό και στην σεξουαλική σου ζωή; Η αγαπημένη μας σοκολάτα περιέχει μεθυλξανθίνη, που διευκολύνει τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων, δημιουργώντας ταυτόχρονα και ένα αίσθημα ικανοποίησης. Η σοκολάτα ανήκει επίσης στην κατηγορία των οργανοληπτικών τροφίμων,που σημαίνει ότι η αισθησιακή της υφή, το χρώμα και η μυρωδιά της βοηθούν στο να σε βάλουν στο πνεύμα. Άλλες τέτοιες αισθησιακές τροφές είναι το κακάο, η σάλτσα σοκολάτας, το παγωτό, αλλά και οι κρεμώδεις σάλτσες και οι σάλτσες τυριών.

7. Αυγά: πλούσια σε βιταμίνη Β6 και Β5 (παντοθενικό οξύ), τα αυγά μπορούν ξορκίσουν τη θλίψη της κρεβατοκάμαρας, εξισορροπώντας τα επίπεδα των ορμονών, συντηρώντας την ενεργητικότητα και βοηθώντας τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το στρες. Άλλες πηγές βιταμίνης Β6 είναι το σπανάκι, τα καρότα, τα μπιζέλια, η μαγιά της μπύρας, οι ηλιόσποροι, το σιτάρι και τα ψάρια. Αποθέματα παντοθενικού οξέως θα βρεις στις πατάτες, τα πελαγίσια ψάρια, το κρέας, στα προϊόντα ολικής άλεσης, το γάλα και τα φρέσκα λαχανικά.

8. Λεπτές φέτες κόκκινου κρέατος, σκουρόχρωμα πουλερικά, το μαύρο ρύζι, το ψωμί ολικής άλεσης, τα θαλασσινά, τα πράσινα λαχανικά και τα κίτρινα τυριά από γάλα αγελάδας είναι πλούσιες πηγές ψευδαργύρου, ο οποίος βοηθά στον περιορισμό της παραγωγής προλακτίνης απ' την υπόφυση. Η προλακτίνη, είναι μια ορμόνη που όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία, γι' αυτό κι ο ψευδάργυρος μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση στη σεξουαλική σου ζωή.