Τα σημάδια που μαρτυρούν πως χρειάζεσαι περισσότερη πρωτεϊνη

23.10.2020
Τα σημάδια που μαρτυρούν πως χρειάζεσαι περισσότερη πρωτεϊνη
Μήπως έχεις παρατηρήσει κάποιο από αυτά;

Η πρωτεϊνη είναι ένα βασικό συστατικό κάθε κυττάρου, που το σώμα μας χρειάζεται. Γι'αυτό, είναι σημαντικό να την προμηθεύουμε στον οργανισμό μας μέσω της διατροφής όσο το δυνατόν συχνότερα (τουλάχιστον μια φορά την ημέρα).

Δες παρακάτω τα βασικά σημάδια πως ο οργανισμός σου χρειάζεται περισσότερη πρωτεϊνη:

Δες και αυτό: Τα καλά του Οκτωβρίου: Θωρακίστε την υγεία σας με κουνουπίδι!

Αρρωσταίνεις συχνά
Αν έχεις παρατηρήσει πως αρρωσταίνεις συχνά, ίσως είναι σημάδι έλλειψης πρωτεϊνης, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται αυτό το βασικό συστατικό για να μείνει δυνατό και να λειτουργεί σωστά.

Τα μαλλιά σου έχουν γίνει λεπτά και εύθραυστα
Tο κύριο συστατικό των μαλλιών είναι η κερατίνη, η οποία είναι μια μορφή πρωτεΐνης. Εάν δεν λαμβάνεις αρκετή ποσότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσεις πως τα μαλλιά σου αδυνατίζουν ή και πέφτουν.

Τα νύχια σου σπάνε
Μεταξύ άλλων, η πρωτεΐνη είναι βασικό συστατικό τόσο και των νυχιών αλλά και του δέρματος. Όταν υπάρχει έλλειψη της, τα νύχια αρχίζουν να σπάνε και στο δέρμα παρουσιάζονται ξηρότητα και εξανθήματα.

Αυτό το είδες; Γιαούρτι: Τα 5 βασικά οφέλη για τον οργανισμό σου

Θέλεις να τρως γλυκά
Η πρωτεΐνη μεταβολίζεται πιο αργά συγκριτικά με τους υδατάνθρακες, οπότε εάν τρως κυρίως υδατάνθρακες, η χώνεψη έρχεται γρήγορα και αυξάνονται απότομα το επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Ως συνέπεια, πέφτουν επίσης απότομα τα επίπεδα του σακχάρου, κάτι που προκαλεί την επιθυμία για γλυκό.

Νιώθεις κουρασμένη
Όταν συστηματικά αποφέυγεις να φας πρωτεϊνη, είναι πολύ πιθανό ο οργανισμός σου να αρχίσει να στερεί την πρωτεΐνη από τους μυς για να την παρέχει στα ζωτικά όργανα, κάτι που στη συνέχεια θα σε κάνει να νιώθεις κουρασμένη.