Κανέλα: Οι 5 θαυματουργές ιδιότητες της για τον οργανισμό σου

22.10.2020
Κανέλα: Οι 5 θαυματουργές ιδιότητες της για τον οργανισμό σου
Η κανέλα θεωρήθηκε ένα πολυτελές μπαχαρικό στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα. Οι Άραβες τη μετέφεραν μέσω δύσβατων χερσαίων διαδρομών και μόνο πλούσιοι άνθρωποι μπορούσαν να την αγοράσουν. Σήμερα, η κανέλα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Αλλά αυτό το κοινό μπαχαρικό είναι κάτι περισσότερο από ένα υπέροχο πρόσθετο στα κέικ και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο να σου προσφέρει άψογο δέρμα και να βελτιώσει την ευημερία σου. Διάβασε παρακάτω γιατί είναι καλό να πασπαλίζεις με κανέλα τον πρωινό σου καφέ.

Μπορεί να ελαχιστοποιήσει την ακμή

Η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που είναι χρήσιμες για την αντιμετώπιση της ακμής. Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν κηλίδες. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν το σώμα σου από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή του δέρματος και όταν συμβεί αυτό, οι πόροι μας είναι μπλοκαρισμένοι, γεγονός που οδηγεί σε ακμή.

Διάβασε και αυτό: Μέλι με κανέλα: 10 οφέλη για τον οργανισμό από τον απόλυτο συνδυασμό!

Αποτρέπει τα σημάδια της γήρανσης

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν επίσης να συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, προκαλώντας λεπτές γραμμές, χρώση του δέρματος και γενικά θαμπό δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά στην κανέλα επιβραδύνουν αυτήν τη διαδικασία προστατεύοντας τα κύτταρα σου από αυτήν τη ζημιά. Η κανέλα μπορεί ακόμη και να προωθήσει την παραγωγή κολλαγόνου επειδή περιέχει ιχνοστοιχεία που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα κολλαγόνου.

Κάνει το δέρμα σου να φαίνεται πιο ομοιόμορφο

Η κανέλα αυξάνει την κυκλοφορία, φέρνοντας αίμα και οξυγόνο στο δέρμα. Περιέχει ένα στυπτικό, μια χημική ουσία που συστέλλει τους ιστούς του σώματος. Μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου να φαίνεται πιο λείο και πιο ομοιόμορφο και να βελτιώσει την υγεία του από μέσα προς τα έξω.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η κανέλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Σου δίνει μια αίσθηση πληρότητας και σε βοηθά να καταπολεμήσεις την επιθυμία των τροφίμων. Ενισχύει επίσης το μεταβολισμό, επειδή το σώμα σου χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για να επεξεργαστεί το μπαχαρικό από ότι για άλλα τρόφιμα.

Αυτό το διάβασες; 4 τρόποι να βελτιώσεις τη μνήμη σου

Μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη

Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της γήρανσης του εγκεφάλου και στη μείωση του οξειδωτικού στρες των εγκεφαλικών κυττάρων. Διεγείρει επίσης την πλαστικότητα του ιππόκαμπου, ενός μέρους του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη. Το μπαχαρικό έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει ορισμένα συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.