Εύκολοι τρόποι να χάσεις κιλά λίγο πριν από το καλοκαίρι

29.05.2019
Εύκολοι τρόποι να χάσεις κιλά λίγο πριν από το καλοκαίρι
Είμαστε μια ανάσα από το καλοκαίρι και όλες ψάχνουμε γρήγορους τρόπους για να "ρίξουμε" όσο γίνεται τον αριθμό που βλέπουμε κάθε πρωί στη ζυγαριά μας.

Παρακάτω μάθε εύκολους τρόπους που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1. Πρόσεξε τι και πως τρως

Σίγουρα σου έχει συμβεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάθεσαι στο τραπέζι για το βραδινό σου, και αισθάνεσαι υπερβολικά πεινασμένη με αποτέλεσμα να τρως πολύ γρήγορα και να μην καταλαβαίνεις τι ακριβώς έχεις φάει.

Αν προσέξεις τι ακριβώς βάζεις στο πιάτο σου την ώρα που τρως, θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Μην τρως μπροστά στην τηλεόραση ή την ώρα που είσαι με το κινητό στο χέρι.

Προσπάθησε να απολαμβάνεις την κάθε μπουκιά, εκτιμώντας όλα τα αρώματα και τις γεύσεις και θα είσαι λιγότερο επιρρεπής στην υπερφαγία.

Διάβασε επίσης: Αποτοξίνωση τώρα! Ο πράσινος χυμός «της ομορφιάς» που καίει το λίπος

2. Ελάττωσε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη επιφέρει στον εγκέφαλο την ίδια αντίδραση με τη μορφίνη, μία άμεση ενεργοποίηση και μια αίσθηση ηρεμίας, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Και έτσι είναι. Την ίδια στιγμή όμως, τα σκαμπανεβάσματα του σακχάρου στο αίμα σου επιφέρουν αύξηση βάρους και εξάντληση.

Μπορείς να αντικαταστήσεις τα γλυκά με πιο εναλλακτικές λύσεις όπως είναι το γιαούρτι με φρούτα και λίγο μέλι. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις συνθετικά γλυκαντικά που θα βρεις σε καταστήματα διατροφής ή στο σούπερ μάρκετ. Καλό θα ήταν να τρως συχνά δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, μανιτάρια και σπαράγγια, τα οποία έχει αποδειχτεί πως καταστέλλουν την επιθυμία της σοκολάτας.

3. Πάρε τον χρόνο σου

Τρώγοντας αργά βοηθάς την πέψη σου να λειτουργήσει καλύτερα. Όσο περισσότερο μασάς το φαγητό σου, τόσο περισσότερα θρεπτικά στοιχεία απελευθερώνονται κατά τη διαδικασία της πέψης. Η τροφή που δεν έχει υποστεί σωστή πέψη συνεχίζει τη ζύμωση στο έντερο, οδηγώντας σε φούσκωμα. Οπότε για να αδυνατίσεις, η απάντηση είναι μία: μάσα καλά την τροφή σου. Με άλλα λόγια, απόλαυσε το φαγητό σου.

Δες και αυτό: Έτοιμη για παραλία: Φτιάξε άψογους γλουτούς με μία μόνο, απλή άσκηση

3. Το ζήτημα του καφέ

Η καφεΐνη μέσα στον καφέ είναι ένα ισχυρό εργαλείο αδυνατίσματος επειδή... "γκαζώνει" τον μεταβολισμό σου. Όμως καλό είναι να μην το παρακάνεις. Περισσότεροι από δύο καφέδες την ημέρα αυξάνουν την παραγωγή της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, με αποτέλεσμα το σώμα σου να συσσωρεύει, τελικά, λίπος. Μια εναλλακτική και καλή λύση είναι το στο πράσινο τσάι, το οποίο έχει αποδειχτεί πως προωθεί την καύση του λίπους.