SEX

Παρθένα: οδηγίες χρήσης

27.11.2008
Βρήκες τον κατάλληλο άντρα, πήρες την μεγάλη απόφαση και τώρα μένει μόνο η υλοποίηση. Λύσε όλες τις απορίες για το πως θα το κάνεις και προετοιμάσου σωστά , για να είναι η πρώτη σου φορά αξέχαστη και φυσικά όχι τελευταία.

Βρήκες τον κατάλληλο άντρα, πήρες την μεγάλη απόφαση και τώρα μένει μόνο η υλοποίηση. Λύσε όλες τις απορίες για το πώς θα το κάνεις και προετοιμάσου σωστά, για να είναι η πρώτη σου φορά αξέχαστη και φυσικά όχι τελευταία.

Η προετοιμασία

Φόρα το σκουφάκι σου: τα προφυλακτικά αποτελούν την πιο σίγουρη μέθοδο προφύλαξης από όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (συμπεριλαμβανομένου και του Αids). Μπορεί ο καλός σου να το έχει ξανακάνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα θυμηθεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα προφυλακτικά. Το να κουβαλάς τα προφυλακτικά στην τσάντα, δεν θα σε κακοχαρακτηρίσει. Απλά είσαι μια υπεύθυνη γυναίκα που θέλει να ορίζει την τύχη της υγείας και της γονιμότητας της.

Βελούδινο δέρμα: ξεφορτώσου τις περιττές τρίχες. Μουστάκι, μασχάλες, πόδια και η γραμμή του μπικίνι επιβάλεται να είναι τέλεια αποτριχωμένα και απαλά. Δεν είπαμε να κάνει και μπραζίλιαν με την μία. Απλώς φρόντισε να υπάρχει η στοιχειώδης επιμέλεια.

Τα απαραίτητα αξεσουάρ: διακριτικό μακιγιάζ διαρκείας -το έντονο μακιγιάζ είναι σίγουρο πως θα χαλάσει, οπότε μην μπαίνεις στον κόπο. Αν βρίσκεσαι εκτός έδρας, προμηθεύσου τις απαραίτητες σερβιέτες (σε περίπτωση που προκύψει αιμορραγία), μερικά υγρά μαντηλάκια καθαρισμού κατάλληλα για την ευαίσθητη περιοχή, και μια οδοντόβουρτσα σε περίπτωση που κοιμηθείς εκεί.

Τα πρόστυχα εσώρουχά σου: δεν χρειάζεται να σε πιάσει καταναλωτικός πυρετός. Απόφυγε τα σφιχτά στρινγκ, τα υπερενισχυμένα σουτιέν και τις ζαρτιέρες, ιδιαίτερα αν δεν τα έχεις συνηθίσει. Φόρα ένα όμορφο σετ εσώρουχα μέσα στο οποίο θα αισθάνεσαι πραγματικά άνετα για να ελίσσεσαι καλύτερα.

Επί το έργω

Πριν ξεκινήσεις: δεν είναι ποτέ αργά να πεις όχι. Αν στην πορεία μετανιώσεις την απόφαση σου, μην το κάνεις για να τον ευχαριστήσεις. Αν αισθάνεσαι άβολα, έχεις κάθε δικαίωμα απέναντί του και την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου να φύγεις, χωρίς περαιτέρω πίεση και εξηγήσεις.

Τα κοινά σημεία σας: η νευρικότητα. Μην νομίζεις πως το άγχος είναι δικό σου, αποκλειστικό προνόμιο. Είτε είναι η πρώτη του φορά, είτε η εκατοστή, θα βρεθεί κι εκείνος αγχωμένος για τα ίδια πράγματα που σκέφτεσαι κι εσύ.

Θα αισθανθείς λιγάκι άβολα: όλες οι γυναίκες εξομολογούνται πως την πρώτη τους φορά στο σεξ αισθάνονταν πως είναι τα πιο αδέξια πλάσματα πάνω στη γη. Δεν μπορείς να γίνεις δασκάλα στο κρεβάτι μεμιάς, ούτε να εμπεδώσεις ολόκληρο το Κάμα Σούτρα σε ένα βράδυ. Όπως το ποδήλατο, έτσι και το σεξ θέλει πολύ εξάσκηση για να θριαμβεύσεις. Όμως μόλις το μάθεις, δεν το ξεχνάς ποτέ.

Ξυπόλυτη στα άχυρα: μην αυταπατάσαι. Επειδή θα κάνεις σεξ με κάποιον, δεν σημαίνει πως εκείνος είναι υποχρεωμένος να σε παντρευτεί η να περάσει όλη του τη ζωή μαζί σου (έστω κι αν εκείνος είναι "ο ένας και μοναδικός" για εσένα). Άλλωστε η ζωή δεν είναι παραμύθι. Αν την επόμενη ημέρα δεν σου τηλεφωνήσει, μην τα βάψεις μαύρα. Εφόσον πήρες μια ενσυνείδητη απόφαση, δεν μπορείς να παριστάνεις το θύμα μετέπειτα.

Τα ΝΑΙ της πρώτης φοράς

Χαλάρωσε: η χαλάρωση είναι το Α και το Ω του καλού σεξ κι αυτό ισχύει εις διπλούν για την πρώτη φορά. Φρόντισε για τον κατάλληλο απαλό φωτισμό, την ευχάριστη μουσική και αν σ' ευχαριστεί, ένα αλκοολούχο ποτό που θα χαλαρώσει τις αναστολές σου. Ιδιαίτερα το κατάλληλο φως είναι απαραίτητο για να ικανοποιούνται και να ερεθίζονται όλες οι αισθήσεις σας.

Εκφράσου: καθ' όλη τη διάρκεια της πράξης μπορείς να του λες ελεύθερα τι σου αρέσει και τι θα ήθελες να σου κάνει. Αν νιώσεις ερεθισμένη, μην ντραπείς και μην το κρύψεις. Θα έπρεπε να αισθάνεσαι τυχερή, που το σώμα σου αντιδρά τόσο καλά σε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Οδήγησε τον: σίγουρα εκείνος γνωρίζει καλύτερα από εσένα τι θα πρέπει να κάνει, αλλά βάλε κι εσύ το χεράκι σου για να τον καθοδηγήσεις στα σημεία που σε ανάβουν. Εξάλλου κάθε γυναίκα έχει διαφορετικά κλειδιά ερεθισμού και όπως και κάθε φορά στο σεξ είναι πολύ σημαντικό να είσαι σωστά προετοιμασμένη, δηλαδή όσο πιο υγρή γίνεται για τη διείσδυση.

Μπες στο παιχνίδι: μπορεί να μην έχεις ακριβή εικόνα του τι θα συμβεί, αλλά το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις σαν κούτσουρο στην άκρη του κρεβατιού με τα πόδια ανοιχτά. Όπως μάλλον έχεις αντιληφθεί από τα προκαταρτικά που έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα, ότι η συνταγή του σεξ θέλει δύο για να πετύχει. Ο καθένας θα πρέπει να παίξει τον δικό του ρόλο στο ερωτικό παιχνίδι. Ζήτα του να σε βοηθήσει να ελιχθείς κι αν χρειάζεται να σε ικανοποιήσει χειρωνακτικά ή στοματικά μετά τη διείσδυση.

Ξεστραβώσου: κατά τη διάρκεια του σεξ, κράτα τα μάτια σου ανοιχτά για να έχεις απόλυτη επίγνωση και αίσθηση του τι συμβαίνει. Αν αισθανθείς πίεση ή ανυπόφορο πόνο μίλα του καθαρά.

Τα ΟΧΙ της πρώτης φοράς

Μην παριστάνεις την πορνοστάρ: στην προσπάθεια σου να το παίξεις άνετη, μπορεί να βρεθείς να κάνεις περισσότερα πράγματα απ' όσα μπορεί να αντέξει ο οργανισμός σου. Αν ο αγαπημένος σου έχει όρεξη να εφαρμόσει όλες τις στάσεις της "Ερωτικής Αρμονίας", θύμησέ του πως αυτή η νύχτα είναι δικιά σου και θα φτάσεις μόνο μέχρι εκεί που νιώθεις καλά.

Μην είσαι απόλυτη: ίσως να πονέσεις αρκετά και να μην φτάσεις στην κορύφωση με την πρώτη. Χρειάζεται να δώσεις χρόνο στον οργανισμό σου. Με το να συμπεριφέρεσαι σαν τύραννος στο κρεβάτι, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αποθαρρύνεις τον καλό σου. Άσε τις επικρίσεις του τύπου: "αυτό δεν το κάνεις σωστά", ή "τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γυρίσω''. Να είσαι ευγενική και να θυμάσαι πως εκείνος πιθανότατα γνωρίζει κάτι παραπάνω από σένα.

Μην το τσούξεις υπερβολικά: το άγχος της πρώτης φοράς είναι πάνω από κατανοητό. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να επτά ουίσκι για να ξεπεράσεις το στρες. Ένα ποτηράκι κρασί είναι αρκετό για να σε χαλαρώσει και να αποφύγεις την βαριά αναπνοή του μεθύστακα, τον πονοκέφαλο το επόμενο πρωινό και την αμνησία του τι ακριβώς συνέβη το προηγούμενο βράδυ.

Ξέχνα τις ερωτήσεις: μετά το σεξ, φρόντισε να μοιραστείς μαζί του την στιγμή με μια αγκαλιά. Κράτησε τα ερωτήματα που έχεις -πώς σου φάνηκε, τί θα γίνει με μας;- για κάποια λιγότερο φορτισμένη μέρα.

Μην απογοητευτείς: ειδικά αν δεν έρθεις σε οργασμό. Ο χρόνος θα σου δώσει την εμπειρία που χρειάζεσαι, για να γίνει το σεξ πραγματική απόλαυση.

Τι να κάνεις αν

Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς: προσπάθησε να απομονώσεις τις χιλιάδες σκέψεις που περνούν εκείνη τη στιγμή από το μυαλό σου. Δώσε βάση στις αισθήσεις σου, στο άγγιγμα του, τη γεύση των φιλιών του, στην εικόνα των γυμνών κορμιών σας. Με το πέρασμα του χρόνου θα μάθεις να συγχρονίζεις αυτόματα το σώμα με το πνεύμα.

Δεν έχει στύση: δεν φταις εσύ. Ίσως να έχει αγχωθεί με το γεγονός της πρώτης φοράς. Τόνισε του πως έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας για να τα καταφέρετε και μην δραματοποιείς το περιστατικό.

Έχει πρόωρη εκσπερμάτωση: μπορεί να συμβεί σε όλους τους άντρες. Μην του κάνεις χαζά αστεία, αντίθετα προσπάθησε να ελαφρύνεις την ατμόσφαιρα λέγοντας: ''εντάξει δεν και τόσο οδυνηρό''. Αν το περιστατικό συμβεί αρκετές φορές, σύστησε του να δει έναν γιατρό.

Δεν κατάλαβες τίποτα: μην βιαστείς να κακοχαρακτηρίσεις το πέος του καλού σου. Δεν πρέπει να έχεις μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις από τις πρώτες φορές που έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή με κάποιον.

Δεν μπορεί να μπει: παρότι ο παρθενικός υμένας είναι αρκετά ελαστικός, ο αγαπημένος σου μπορεί να νιώσει μικρή έως μεγαλύτερη αντίσταση κατά την πρώτη διείσδυση. Εμψύχωσε τον. Το πιο πιθανό είναι πως η λίπανσή σου δεν είναι αρκετή, κι' αυτό τον δυσκολεύει. Συνεχίστε για λίγη ώρα τα προκαταρκτικά και κάνε ευχάριστες σκέψεις για να χαλαρώσεις. Μια καλή δόση λιπαντικού με βάση το νερό μπορεί επίσης, να βοηθήσει πολύ την κατάσταση. Ωστόσο, ανα παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες σε διαφορετικές μέρες, δεν δεις αποτέλεσμα, υπάρχει μια μικρή περίπτωση να έχεις πολύ ανθεκτικό υμένα. Αν όντως ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία, επισκέψου έναν γυναικολόγο, ο οποίος θα μπορέσει να σου λύσει το πρόβλημα με ιατρικό τρόπο και να σε απαλλάξει από περιττές απογοητεύσεις και ταλαιπωρία.