SEX

Έκανα σεξ με έναν φίλο μου! Είναι εύκολο να συνεχιστεί η φιλία μας;

19.05.2020
Έκανα σεξ με έναν φίλο μου! Είναι εύκολο να συνεχιστεί η φιλία μας;
Ίσως το σεξ με τον καλύτερο φίλο σου δεν ήταν η κατεύθυνση που φανταζόσουν για τη σχέση σας, αλλά δυστυχώς, συνέβη. Είτε ήταν η κρυφή σου ελπίδα ότι θα συνέβαινε αυτή η εξέλιξη, είτε ήταν μια στιγμιαία έλξη, ίσως αναρωτιέσαι τι επιπτώσεις θα έχει όλο αυτό στη σχέση σας.

Μπορείς να το ξεχάσεις ή μπορεί να σε έχουν βάλει σε σκέψεις οι αναμνήσεις των σέξι στιγμών και να τις ανακαλείς στη μνήμη σου κάθε φορά που θα κοιτάς τον φίλο σου για το υπόλοιπο της ζωής σου. Ενώ το σεξ με έναν φίλο σου δεν θα καταστρέψει απαραίτητα τη φιλία σας, ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, θα αλλάξει τη δυναμική της σχέσης σας με κάποιο τρόπο. Ο μόνος τρόπος για να μάθεις πώς ακριβώς, είναι να κάνεις μια ειλικρινή συνομιλία μαζί του για το πώς αισθάνεστε και οι δύο.

«Η κύρια διαφορά μεταξύ μιας στενής φιλίας και μιας ρομαντικής σχέσης είναι συνήθως η σεξουαλική οικειότητα», λέει στο Elite Daily η life coach Kayla-Brooke White. «Εάν αυτή η γραμμή είναι θολή, μπορεί να γίνει πολύ συγκεχυμένη για μια ή και τις δύο πλευρές. Το σεξ με έναν φίλο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τον αντιλαμβάνεσαι ή τον τρόπο με τον οποίο σας αντιλαμβάνεται. «Εάν αυτή η γραμμή έχει θολώσει μετά από μια καυτή βραδιά σεξ, ξεκινήστε επικοινωνώντας και κατανοώντας τη σημασία που εσύ και ο φίλος σου αποδίδετε στο σεξ, λέει η σεξολόγος Δρ Jess O'Reilly. Εάν βλέπεις το σεξ άνετα και ως πράξη που μπορεί να μοιραστεί με πολλά άτομα, ίσως είσαι ανοιχτή στην αποκατάσταση της φιλίας σας μετά το σεξ. Αν το βλέπεις ως κάτι πιο ιερό ή ιδιαίτερο, η σεξολόγος λέει ότι μπορεί να έχεις λιγότερο ενδιαφέρον στο να μείνετε φίλοι.

Διάβασε και αυτό: Τελικά ισχύει στις σχέσεις το ότι τα ετερώνυμα έλκονται;

«Κάθε μία από αυτές τις προσεγγίσεις είναι λογική και πρέπει να κάνετε ότι σας ταιριάζει», λέει η O'Reilly. Εάν το σεξ σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα από εσάς, μπορεί να περιμένετε διαφορετικά πράγματα από τη σχέση σας μετά την επαφή. Αλλά μόλις ξέρετε πού βρισκόσαστε, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην εξομάλυνση της μετάβασης σε μια μη σεξουαλική φιλία, αν αυτό είναι τελικά αυτό που θέλετε και οι δύο.

Εάν και οι δύο θέλετε να συνεχίσετε τη σεξουαλική σας σχέση ενώ διατηρείτε τη φιλία σας, η O'Reilly συμβουλεύει να αναρωτηθείτε ποια όρια θέλετε να ορίσετε. «Πόσο χρόνο θα περνάτε μαζί και ποιους κανόνες θα ορίσετε, όπως, για παράδειγμα, αν θα διανυκτερεύετε ό ένας στο σπίτι του άλλου».

Η σεξουαλική σχέση με κάποιον με το οποίο ήσασταν φίλοι για ένα διάστημα μπορεί να προκαλεί συναισθηματικές αντιδράσεις και μπορεί να σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν πρέπει να το συνεχίσεις ως μια ερωτική σχέση. Η O'Reilly συμβουλεύει να μην το ψάξεις πάρα πολύ. «Δεν χρειάζεται να κάνεις σχέση μόνο και μόνο επειδή έκανες σεξ», λέει.

Επίσης, σκέψου την πιθανότητα να θέλεις εντελώς διαφορετικά πράγματα. Εάν κάποιος από τους δύο θέλει να κάνει μια ρομαντική σχέση μετά το σεξ και ο άλλος θέλει να επιστρέψει στη φιλική, δοκίμασε να διαμορφώσεις ξανά την κατάσταση στο μυαλό σου ως μια διαφωνία, αντί για μια άλυτη σύγκρουση.

Ο σεβασμός των ορίων πρέπει να είναι σαφής και με τους δύο σας. «Εάν ο φίλος σου θέλει να συνεχίσει τη σχέση σας με ρομαντικό τρόπο και δεν σε ενδιαφέρει, πρέπει να είσαι πολύ ξεκάθαρη για τις προθέσεις σου», λέει η O'Reilly.

Αλλά αν είσαι αυτή που ελπίζει κρυφά ότι θα αλλάξει γνώμη και θα σε ερωτευθεί, σκέψου το ενδεχόμενο αν μείνετε λίγο μακριά. «Η απόσταση μπορεί να βοηθήσει τα αισθήματα ή την αμηχανία να περάσουν», λέει η σύμβουλος σχέσεων Anita Chlipala.

Αυτό το έχεις δει; Πώς να λες "όχι" στους φίλους σου με μεγαλύτερη ευκολία -Χρειάζεται κι αυτό!

Υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει η σχέση σας μετά το σεξ, οπότε ξέρεις ότι έχετε επιλογές όπου μπορείτε να επιλέξετε να δώσετε προτεραιότητα σε σχέση με τους διαφορετικούς τρόπους, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Μπορείτε να σώσετε τη φιλία σας εάν είστε και οι δύο στην ίδια φάση. Εάν δεν είστε, αναρωτηθείτε αν είστε διατεθειμένοι να αποδεχτείτε τα όρια ο ένας του άλλου. Η απάντηση σε αυτό θα είναι η απάντηση στο αν η φιλία σας έχει μέλλον.