SEX

Αυνανισμός: 3 ξεπερασμένες απόψεις που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις (άκυρο)

11.10.2019
Αυνανισμός: 3 ξεπερασμένες απόψεις που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις (άκυρο)
Η αυτοϊκανοποίηση είναι το ασφαλέστερο, απλούστερο και πιο ευχάριστο είδος «σεξ». Αλλά είναι και κάπως ταμπού. Είναι σαν ρετσινιά όλο αυτό. Όλοι και όλες το κάνουν, αλλά οι περισσότεροι δεν μιλάνε γι 'αυτό.

Ως παιδιά, μερικές από μας μπορεί και να άκουσαν το απίστευτο «ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση» και η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας πριν ο αυνανισμός θεωρηθεί ως ένα υγιές, φυσιολογικό μέρος της σεξουαλικότητας των γυναικών.

Για κάθε υπερήφανη γυναίκα που δηλώνει ότι αυτοϊκανοποιήθηκε υπάρχει κάποια άλλη που αποποιείται της ευθύνης λέγοντας «Ήμουν απελπισμένη, βαριόμουν ή πολύ κουρασμένη για συνουσία». Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τον αυνανισμό ως δικαιολογία και να τον δούμε για αυτό που είναι. Το health24 ανατρέχει στο βιβλίο Getting Off της Jamye Waxman για να σου δώσει επιχειρήματα και να ανατρέψει τις 3 βασικές προκαταλήψεις περί αυνανισμού.

1. Είναι πιο αποδεκτό για τους άνδρες

To αιδοίο μας δεν θεωρείται ως πραγματικό χειριστήριο όπως θεωρείται το πέος του και έτσι κοιτάζουμε τα γεννητικά μας όργανα σαν να ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μας διδάσκουν ότι ο κόλπος μας είναι για να κάνουμε μωρά και όχι για σεξουαλική ευχαρίστηση και κανείς δεν μας διδάσκει για την κλειτορίδα μας, επομένως πιστεύουμε ότι είμαστε σχεδιασμένες για να είμαστε λιγότερο σεξουαλικές από τους άνδρες.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε λιγότερο σεξουαλικές. Ναι, είμαστε διαφορετικές γιατί έχουμε μηνιαίο κύκλο και το σώμα μας μπορεί ευκολότερα να ευθυγραμμιστεί με το φεγγάρι, αλλά όλο αυτό αποδεικνύει ότι το σώμα μας είναι ιερός ναός και πρέπει να το λατρεύουμε ως τέτοιο.

2. Είναι ένα φτωχό υποκατάστατο για το ζευγάρωμα

Η κοινωνία διαιωνίζει την ιδέα ότι δεν είμαστε πλήρεις εκτός αν ένας + ένας ισούται με δύο. Ότι υποτίθεται ότι θυσιάζουμε την ατομικότητά μας όταν μπαίνουμε σε μια σχέση. Αλλά καθώς μεγαλώνουμε, καταλαβαίνουμε ότι η ευτυχία δεν προέρχεται από κάποιον άλλον. Είμαστε υπεύθυνες για την κάλυψη των αναγκών μας και την εκπλήρωση των επιθυμιών μας.

Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν εγκαταλείψει τα απαρχαιωμένα στερεότυπα των φύλων. Βρίσκουμε τρόπους να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας οικονομικά, συναισθηματικά και σεξουαλικά. Ψάχνουμε για οργασμούς με και χωρίς συντρόφους και δεν περιμένουμε από τους άλλους να μας διδάξουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σεξουαλικότητά μας.

3. Δεν είναι ωραίο να αυνανίζεσαι αν είσαι σε σχέση

Ναι, η αυτοϊκανοποίηση είναι solo σεξ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι μόνη για να το κάνεις. Οι single άνθρωποι αυνανίζονται, προφανώς, αλλά οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γυναίκες στις σχέσεις αυνανίζονται πιο συχνά από τις single γυναίκες, ειδικά εκείνες με υγιή σεξουαλική ζωή.

Ο χρόνος που περνάς μόνη με τον εαυτό σου είναι πολύ διαφορετικός από τον χρόνο που αφιερώνεις εστιάζοντας και στους δυο σας. Και είναι χρόνος που δεν πάει χαμένος καθώς μαθαίνεις πράγματα για το σώμα σου που ο σύντροφός σου μπορεί να μην είναι σε θέση να ανακαλύψει χωρίς τη βοήθειά σου.

Για αυτό λοιπόν, γιατί να αρνείσαι περισσότερους οργασμούς; Εκτός αυτού, οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται διεγείρονται περισσότερο από τις γυναίκες που δεν το κάνουν. Εξαιρουμένης της περίπτωσης που χρησιμοποιείς τον αυνανισμό ως δεκανίκι και έναν τρόπο αποφυγής του σεξ με τον σύντροφό σου, είναι νορμάλ να αυτοικανοποιείσαι μόνη σου.