SEX

Καθημερινοί και επαναλαμβανόμενοι αυθόρμητοι οργασμοί: Πρόβλημα ή... όνειρο;

26.11.2018
Καθημερινοί και επαναλαμβανόμενοι αυθόρμητοι οργασμοί: Πρόβλημα ή... όνειρο;
Τι θα έκανες αν με απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το βούρτσισμα των δοντιών, την οδήγηση ή το χασμουρητό, ερχόσουν σε οργασμό; Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο, συμβαίνει σε ορισμένους ανθρώπους.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γυναίκες που παίρνουν αντικαταθλιπτική αγωγή ακόμα και όταν χασμουρηθούν, μπορεί να έχουν έναν αυθόρμητο οργασμό. Παρά την ασυνήθιστη αυτή παρενέργεια, φαίνεται ότι οι γιατροί εξακολουθούν να συνταγογραφούν το φάρμακο, σύμφωνα με το health24.

Ορισμένες φανατικές της γυμναστικής βιώνουν παρόμοια κατάσταση, προφανώς επειδή προκαλείται αυξημένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα όταν κάνουν κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις.

Διάβασε επίσης: 10 πράγματα που δεν ήξερες για το γυναικείο οργασμό

Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση που ονομάζεται «διαταραχή διέγερσης γεννητικών οργάνων» (PGAD), παλαιότερα γνωστή ως «σύνδρομο μόνιμης σεξουαλικής διέγερσης» (PSAS).

Ενώ το PGAD μπορεί να μην είναι η σωστή διάγνωση για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν τυχαία οργασμούς μέσα στην ημέρα, αυτά τα ανεπιθύμητα περιστατικά μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους.

Δες και αυτό: Δεν μπορείς να έρθεις σε οργασμό; Μάθε γιατί

Οι γυναίκες που πάσχουν από αυτή την πάθηση άκουσαν όλα τα είδη των επιθέτων - από το «νυμφομανείς» έως το «πόρνες» - αλλά δεν είναι κάτι που μπορούν να ελέγξουν και οι γιατροί προσπαθούν να βρουν την αιτία και μια πιθανή θεραπεία για αυτή την αντίδραση.

Μάλιστα παρόλο που πολλοί άνθρωποι μπορεί να το βλέπουν θετικά, όσες γυναίκες πάσχουν από αυτή τη διαταραχή τείνουν να το θεωρούν περισσότερο βάρος παρά ευχαρίστηση.